Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Πανελλήνιες 2019: Ανακοινώθηκε το Πρόγραμμα Ειδικών-Μουσικών μαθημάτων και ΤΕΦΑΑ!

Καθορίστηκε με υπουργική απόφαση!

16 Απριλίου 2019 16:27
Πανελλήνιες 2019: Ανακοινώθηκε το Πρόγραμμα Ειδικών-Μουσικών μαθημάτων και ΤΕΦΑΑ!

Ανακοινώθηκε το Πρόγραμμα Ειδικών-Μουσικών μαθημάτων και ΤΕΦΑΑ για τις φετινές Πανελλήνιες εξετάσεις 2019!

Το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε ότι με Υπουργική Απόφαση καθορίστηκε το πρόγραμμα εξετάσεων των ειδικών μαθημάτων και των μουσικών μαθημάτων και η προθεσμία διεξαγωγής υγειονομικής εξέτασης και πρακτικής δοκιμασίας των υποψηφίων για εισαγωγή στα ΤΕΦΑΑ. Πριν λίγες ημέρες ανακοινώθηκαν επίσης τα νέα πανεπιστημιακά τμήματα ανά επιστημονικό πεδίο!

Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης:

μέχρι τις 08.00 π.μ. για τα μαθήματα με ώρα εξέτασης 08:30 π.μ..
μέχρι τις 09:30 π.μ. για τα μαθήματα με ώρα εξέτασης 10:00 π.μ.

μέχρι τις 15:00 μ.μ. για το μάθημα με ώρα εξέτασης 15:30 μ.μ.

μέχρι τις 17:30 μ.μ. για το μάθημα με ώρα εξέτασης 18:00 μ.μ.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ και ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ 2019 ΓΙΑ ΓΕΛ και ΕΠΑΛ

Πανελλήνιες 2019: Το νέο τελικό σχέδιο για τις εξετάσεις θα δώσει σήμερα στη δημοσιότητα ο υπουργός Παιδείας!

Σήμερα θα δώσει ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, το τελικό σχέδιο για τις φετινές Πανελλήνιες εξετάσεις!

Το νέο τελικό σχέδιο για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις θα δώσει σήμερα στη δημοσιότητα ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, προκειμένου να μπει τέλος στην αναμονή χιλιάδων μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών για τον τρόπο εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Να σας θυμίσουμε: Τι αλλάζει πάλι ο Γαβρόγλου με το «τελικό» του σχέδιο

Αν και οι προθέσεις του υπουργείου είναι γνωστές από τον περασμένο Σεπτέμβριο, όταν ο υπουργός Παιδείας έκανε σχετικές ανακοινώσεις, η τελική μορφή που θα έχει το νέο πλαίσιο εισαγωγής στα ΑΕΙ δεν έχει ακόμα οριστικοποιηθεί.

Σήμερα, μετά από χρόνιο «κόψε-ράψε», ανακοινώνεται το νέο τελικό Νομοσχέδιο Γαβρόγλου για τις συγχωνεύσεις Πανεπιστημίων και ΤΕΙ και το νέο σύστημα των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Συγκεκριμένα όπως δημοσιοποιήθηκε: «Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων θα ανακοινώσει τη Δευτέρα 8 Απριλίου το τελικό νομοσχέδιο για τις συνέργειες Πανεπιστημίων και ΤΕΙ, τη νέα Γ΄ Λυκείου και το νέο σύστημα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και άλλες διατάξεις».

Σύμφωνα με το τελευταίο επίσημο σχέδιο, οι βασικές αλλαγές του συστήματος περιλαμβάνουν:

  • Σύστημα που προσομοιάζει με αυτό των δεσμών, με εξέταση σε 4 μαθήματα χωρίς επιλογή πέμπτου μαθήματος, αφήνοντας πίσω τις όποιες σκέψεις για γενικού τύπου παιδεία, αλλά και εισαγωγή χωρίς εξετάσεις σε χαμηλής ζήτησης τμήματα (σε ανάλογα με αυτά που εισέρχονται και τώρα οι υποψήφιοι με βαθμούς 5 και 6) είναι κάποια τα βασικά σημεία του σχεδίου Γαβρόγλου για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Πανελλήνιες 2019: Πότε τελειώνουν οι αιτήσεις;

- Βασικό συστατικό του νέου συστήματος είναι ο διαχωρισμός των σχολών σε αυτές που η εισαγωγή γίνεται με πανελλαδικές εξετάσεις, και σε αυτές που η εισαγωγή επιτυγχάνεται μόνο με το απολυτήριο λυκείου, το σχέδιο δηλαδή με τις «κόκκινες» και τις «πράσινες σχολές».

- Ερωτηματικά προκαλεί η απόκτηση του απολυτηρίου ανά ομάδα σχολείων και θέματα που θα διορθώνονται από εκπαιδευτικούς άλλων σχολείων, με την τελική βαθμολογία ωστόσο να ανοίγει τις «πύλες» των Πανεπιστημίων.

Όπως είπε ο κ. Γαβρόγλου τελικά «την Α΄ Δήλωση θα την συμπληρώνουν τον Οκτώβριο οι μαθητές της Γ’ Λυκείου», δηλαδή μεταθέτει για τον επόμενο Οκτώβριο για τους μαθητές της σημερινής Β λυκείου που θα φοιτούν τότε στις αρχές της Γ' Λυκείου τη συμπλήρωση του περιβόητου Μηχανογραφικού Δελτίου.

Aύξηση του αριθμού των εισακτέων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση φέτος σε σχέση με το 2018 προανήγγειλε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου.

Σε συνέντευξή του στην κρατική τηλεόραση ο υπουργός Παιδείας ανέφερε ότι οι εισακτέοι κατά το 2019-2020 θα είναι περισσότεροι συγκριτικά με τις θέσεις κατά το τρέχον ακαδημαϊκό έτος 2018-2019, όταν είχαν εισαχθεί 74.692 υποψήφιοι. Όπως είπε ο Κώστας Γαβρόγλου, φέτος στα ΑΕΙ έχουν δοθεί νέες θέσεις διδασκόντων. Ετσι, οι νέοι διορισμοί πανεπιστημιακών επιτρέπουν στις σχολές να δεχθούν και να εκπαιδεύσουν με επάρκεια επιπλέον φοιτητές σε σχέση με το 2018-2019.

 

Παιδεία

Ροή ειδήσεων

Share