Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Ανατροπή: Κλειστά όλα τα σχολεία στην Αττική αύριο, Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου!

Αλαλούμ!

27 Σεπτεμβρίου 2018 15:19
Ανατροπή: Κλειστά όλα τα σχολεία στην Αττική αύριο, Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου!

Κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία της Περιφέρειας Αττικής λόγω του κύματος κακοκαιρίας που χτυπάει όλη την χώρα.

Αρκετοί δήμαρχοι σε συννενόηση με περιφερειάρχες αποφάσισαν να κλείσουν τα σχολικά συγκροτήματα, αλλά και παιδικές χαρές και αθλητικές εγκαταστάσεις, για την ασφάλεια μαθητών και των γονέων τους.

Συγκεκριμένα κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία στην Περιφέρεια Αττικής.

Νωρίτερα με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Νότιου Τομέα Αθηνών, Χρήστου Καπάταη, είχε δοθεί εντολή να μείνουν κλειστά όλα τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί, στους δήμους Αγίου Δημητρίου, Αλίμου, Αργυρούπολης - Ελληνικού, Γλυφάδας, Καλλιθέας, Μοσχάτου – Ταύρου, Νέας Σμύρνης και Παλαιού Φαλήρου δεν θα λειτουργήσουν, για την αποφυγή ατυχημάτων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Χειμώνιασε για τα καλά! - Ισχυρή χιονοθύελλα στον Παρνασσό! (Video)

Διαβάστε την απόφαση:

ΘΕΜΑ: «Διακοπή μαθημάτων λόγω έντονων καιρικών φαινομένων»

ΑΠΟΦΑΣΗ

Έχοντας υπόψη:

1.Τις διατάξεις του Ν.3852/2010 (ΚΕΦ.Ε΄ άρθρο 186) «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης- Πρόγραμμα Καλλικράτης»

Το άρθρο 4 του Π.Δ.79/2017 (ΦΕΚ 109/τ.Α΄/1-08-2017)
Την με αρ. 37419/13479/08-05-2018 (ΦΕΚ 1661/τ.Β΄/11-05-2018) απόφαση του Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής με την οποία εγκρίνει τη με αρ. 121/2018 απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Περιφέρειας Αττικής με την οποία τροποποιείται – επικαιροποιείται ο Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας της Περιφέρειας Αττικής.
Τις έκτακτες ανάγκες που προκύπτουν λόγω έντονων καιρικών φαινομένων

Α Π Ο Φ Α Σ Ι Ζ Ο Υ Μ Ε

Τη διακοπή μαθημάτων την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018, όλων των σχολείων Α’Βάθμιας και Β’Βάθμιας Εκπαίδευσης όλων των Δήμων της Π.Ε. Νότιου Τομέα εξαιτίας των ιδιαίτερα έντονων καιρικών φαινομένων και της επαγόμενης δυσκολίας λειτουργίας των σχολείων και μετακίνησης των μαθητών.

Ο Δήμος Γλυφάδας αποφάσισε να κλείσει επιπλέον και τις παιδικές χαρές και τις ανοιχτές αθλητικές εγκαταστάσεις λόγω των θυελλωδών ανέμων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γι' αυτό χώρισε η Πάολα: Ο 25χρονος που της έχει κλέψει την καρδιά!

Συγκεκριμένα σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Γλυφάδας αναφέρει: «Κλειστά θα παραμείνουν αύριο, Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου, όλα τα σχολεία του Δήμου Γλυφάδας, σε συνεννόηση με την Περιφέρεια Αττικής, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων και των θυελλωδών ανέμων.

Κλειστοί θα είναι επίσης, για λόγους ασφαλείας, αύριο Παρασκευή , όλοι οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου Γλυφάδας.

Σήμερα και αύριο, κλειστές θα είναι και όλες οι παιδικές χαρές και οι ανοιχτές αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου Γλυφάδας».

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο Παρασκευή και όλα τα σχολεία της Ζακύνθου και της Κεφαλονιάς, για προληπτικούς λόγους, εξαιτίας της κακοκαιρίας «Ξενοφών» που έχει επηρεάσει όλη τη χώρα.

Τη σχετική απόφαση πήραν ο δήμαρχος Ζακύνθου, Παύλος Κολοκοτσάς και ο αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς, Παναγής Δρακουλόγκωνας, για την ασφάλεια των μαθητών και των γονέων τους.

 

Παιδεία

Ροή ειδήσεων

Share