Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Πανελλαδικές Εξετάσεις 2018: «Πρεμιέρα» σήμερα για τα ΕΠΑΛ με Ελληνική Γλώσσα!

Γενικές οδηγίες για τους μαθητές

7 Ιουνίου 2018 08:23
Πανελλαδικές Εξετάσεις 2018: «Πρεμιέρα» σήμερα για τα ΕΠΑΛ με Ελληνική Γλώσσα!

Ανοίγει σήμερα η αυλαία των πανελλαδικών εξετάσεων, με 16.000 περίπου υποψηφίους από τα Ημερήσια και Εσπερινά ΕΠΑΛ να εξετάζονται στο μάθημα της Ελληνικής Γλώσσας.

Στη «μάχη» των Πανελλήνιων εξετάσεων θα μπουν την Παρασκευή 8 Ιουνίου, οι υποψήφιοι των Ημερήσιων και Εσπερινών Γενικών Λυκείων.

Υπενθυμίζεται ότι ως ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται η 08:30 π.μ., κοινή για τους υποψηφίους ημερήσιων και εσπερινών Λυκείων. Οι υποψήφιοι ωστόσο, πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08.00 π.μ. Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις ώρες.

Συνολικά 104.040 υποψήφιοι φέτος, διεκδικούν 74.692 θέσεις στα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ της χώρας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αρκετή ζέστη και σκόνη προβλέπονται για σήμερα, Πέμπτη! - Στους 35 βαθμούς «σκαρφαλώνει» ο υδράργυρος!

Γενικές Οδηγίες

Οι υποψήφιοι προσερχόμενοι στις αίθουσες εξετάσεων επιτρέπεται να φέρουν μαζί τους μόνο στυλό (μαύρο ή μπλε) ανεξίτηλης μελάνης, μολύβι, γομολάστιχα, γεωμετρικά όργανα και μπουκαλάκι με νερό ή αναψυκτικό. Το μολύβι γενικά δεν επιτρέπεται στις απαντήσεις, παρά μόνο εάν το διευκρινίζουν οι οδηγίες των θεμάτων.

Γίνονται δεκτοί στις εξετάσεις με βασικό αποδεικτικό στοιχείο το Δελτίο εξεταζομένου και δεν είναι απαραίτητο να έχουν άλλο αποδεικτικό στοιχείο (ταυτότητα ή διαβατήριο).

Οι υποψήφιοι κατά την είσοδό τους στην αίθουσα της εξέτασης δεν επιτρέπεται να φέρουν μαζί τους βιβλία, τετράδια, σημειώσεις, διορθωτικό υγρό ή ταινία, κινητά τηλέφωνα, υπολογιστικές μηχανές, ηλεκτρονικά μέσα μετάδοσης πληροφοριών ή επικοινωνίας, ή άλλα αντικείμενα, εκτός από αυτά που αναφέρονται παραπάνω.

Σε περίπτωση κατά την οποία εξεταζόμενος, κατά την προσέλευσή του στο Εξεταστικό Κέντρο, φέρει μαζί του κινητό τηλέφωνο, θα το παραδίδει στον Πρόεδρο της Λυκειακής Επιτροπής. Μετά τη λήξη της εξέτασης, ο υποψήφιος θα παραλαμβάνει το κινητό του και θα αποχωρεί. Επισημαίνεται ότι η κατοχή κινητού (έστω και απενεργοποιημένου) μέσα στην αίθουσα συνιστά επαρκή λόγο μηδενισμού τους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, Πέμπτη 07 Ιουνίου, σύμφωνα με το εορτολόγιο;

Οι ευχές Γαβρόγλου στους μαθητές

Το υπουργείο ενημέρωσε ότι «ο μηχανισμός είναι πανέτοιμος, τα εξεταστικά κέντρα της χώρας (858 για τα ΓΕΛ και 145 για τα ΕΠΑΛ) έχουν λάβει τις σχετικές οδηγίες και, όπως κάθε χρονιά, το υπουργείο βρίσκεται σε απόλυτο συντονισμό με όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες για την ομαλή διεξαγωγή των εξετάσεων».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ζώδια: Τι λένε τα άστρα για σήμερα, Πέμπτη 07 Ιουνίου;

«Εύχομαι να επιτύχετε σε όσα θα ξεδιπλωθούν στις ζωές σας όταν ο κύκλος αυτής της δοκιμασίας κλείσει. Δηλαδή, στον προσωπικό αγώνα που θα δώσετε μέσα από τις σπουδές και μέσα από τους πολύμορφους τρόπους κατάκτησης της γνώσης και της εργασίας, όποια κι αν είναι η έκβαση αυτής της δοκιμασίας», ευχήθηκε σε προσωπικό του μήνυμα ο αρμόδιος υπουργός Κώστας Γαβρόγλου και ενθάρρυνε τους μαθητές να διεκδικήσουν το αύριο και να ανοίξουν τους δικούς τους δρόμους.«Εσείς ξέρετε καλύτερα από τον καθένα ποιος δρόμος σας ταιριάζει. Κι εμείς, αρωγοί των προσπαθειών σας, σας εμπιστευόμαστε. Οι ευχές μου για καλή επιτυχία θα ήθελα να συνοδεύουν τις προσδοκίες που ο κάθε υποψήφιος έχει από τις Πανελλαδικές Εξετάσεις», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

 

Παιδεία

Ροή ειδήσεων

Share