Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Βιβλία ιστορίας που μοιάζουν με...παραμύθια!

6 Μαρτίου 2018 14:28
Βιβλία ιστορίας που μοιάζουν με...παραμύθια!

Η Εύη Τσιτιρίδου-Χριστοφορίδου φέρνει την ιστορία πιο κοντά στα παιδιά μέσα από τα βιβλία γνώσεων που μοιάζουν με… λαϊκά παραμύθια
Η Εύη Τσιτιρίδου-Χριστοφορίδου είναι παιδαγωγός. Είναι από αυτές τις δασκάλες που ευχόμαστε να «τύχουν» στις ζωές των παιδιών μας, καθώς η ανάγκη της να τα εμπνέει συνεχώς δεν περιορίζεται στο σχολείο που διδάσκει. Είναι συγγραφέας βιβλίων γνώσεων για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας, που «καταπιάνονται» με δυσνόητες -και συχνά ακαταλαβίστικες ακόμα και για εμάς τους ενήλικες- ιστορικές περιόδους, δημιουργώντας εύλογα ερωτήματα σε εμάς τους γονείς για το αν και κατά πόσο είναι τέτοια θέματα «κατάλληλα για την ηλικία των παιδιών», για το αν μπορούν τελικά, τόσο μικρά παιδιά να τα κατανοήσουν και να τα αφομοιώσουν.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έσκασε βόμβα: Έγκυος η χήρα του Στάθη Ψάλτη!


Η ίδια, με αφορμή τα τρία βιβλία της που αναφέρονται στη «δύσκολη» περίοδο της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, «Βυζαντινή Κωνσταντινούπολη» (εκδόσεις Πατάκη), «Μια βόλτα στα βυζαντινά χρόνια» (εκδόσεις Κέδρος) και «Το Αλφαβητάρι της Αγίας Σοφίας» (εκδόσεις Σαΐτη), σχεδιάζει και υλοποιεί εκπαιδευτικές δράσεις σε σχολεία, μουσεία και βιβλιοπωλεία. Η ανταπόκριση των παιδιών τελικά μας «πείθει» πως η «εκμάθηση» της ιστορίας δεν έχει ηλικία και ότι είναι στο χέρι του παιδαγωγού και του γονιού να τη φέρει κοντά στα παιδιά.

Παρακολουθείστε το βίντεο από την εκπομπή City Life με την Εύη Τσιτιρίδου-Χριστοφορίδου από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καλλιθέας, μια ιδιαίτερα ενεργή και δραστήρια βιβλιοθήκη σε ό,τι αφορά εκδηλώσεις για παιδιά:

πηγή:ΠρώτοΘέμα

 

Παιδεία

Ροή ειδήσεων

Share