Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Σας ενδιαφέρει: Τι θα ισχύσει για τον εορτασμό των Τριών Ιεραρχών στα σχολεία;

24 Ιανουαρίου 2018 15:35
Σας ενδιαφέρει: Τι θα ισχύσει για τον εορτασμό των Τριών Ιεραρχών στα σχολεία;

Εκδόθηκε σήμερα από το υπουργείο Παιδείας η εγκύκλιος για τον εορτασμό της θρησκευτικής εορτής των Τριών Ιεραρχών στα Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία.


Σύμφωνα με την εγκύκλιο την 30ή Ιανουαρίου, εορτή των Τριών Ιεραρχών, στα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία της χώρας πραγματοποιούνται εορταστικές εκδηλώσεις. Η χρονική διάρκεια και το περιεχόμενο εορτασμού στις σχολικές μονάδες Α/θμιας Εκπ/σης της χώρας θα καθοριστούν με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor: Το σκάνδαλο με πρωταγωνιστή τον Γιάννη Δρυμωνάκο! Η ιστορία που θέλει να εξαφανίσει!

Οι μαθητές που παρακολουθούν το Ολοήμερο Πρόγραμμα θα συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις του σχολείου και θα αποχωρήσουν με τους άλλους μαθητές. Με ευθύνη του Διευθυντή και του Συλλόγου Διδασκόντων, ειδοποιούνται οι γονείς και οι κηδεμόνες για την ώρα αποχώρησης των μαθητών από το σχολείο.
«Αργία θεωρείται η εορτή των Τριών Ιεραρχών στα Γυμνάσια και Λύκεια.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η Σελήνη περνάει στον Ταύρο: Αναλυτικές προβλέψεις για τα 12 ζώδια από την Άση Μπήλιου!

Κατά την παραμονή της θρησκευτικής εορτής των Τριών Ιεραρχών, με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων/ ουσών, αφιερώνεται ένα δίωρο από το ωρολόγιο πρόγραμμα μαθημάτων για την πραγματοποίηση εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων σχετικών με την προσφορά των Τριών Ιεραρχών στα γράμματα. Αν η ημέρα αυτή συμπίπτει με Σάββατο ή αργία, οι ανωτέρω εκδηλώσεις πραγματοποιούνται την προηγουμένη του Σαββάτου ή της αργίας αυτής» επισημαίνεται στην υπουργική απόφαση.

 

Παιδεία

Ροή ειδήσεων

Share