Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Γονείς δώστε βάση: Πώς να διαχειριστείτε ένα παιδί που βρίζει!

9 Νοεμβρίου 2017 10:27
Γονείς δώστε βάση: Πώς να διαχειριστείτε ένα παιδί που βρίζει!

Ένας χώρος του σπιτιού το εμπνέει πολύ. Εάν έχεις νήπιο, καταλαβαίνεις για τον ποιο χώρο μιλάω. Φυσικά για το μπάνιο.

Εκεί όπου ο μικρός σου μπόμπιρας, η γλυκιά σου ζουζούνα εξυπηρετεί (και) την ανάγκη του/της για ελευθερία στην έκφραση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Θρίλερ με την δολοφονία της Δώρας Ζέμπερη! Γιατί δεν βρέθηκε ποτέ η τσάντα της; Η μεγάλη αποκάλυψη της μάνας!

Και το τι λέει η γλώσσα του δεν περιγράφεται. Καλά, είσαι μάνα και επειδή το παιδί σου είπε για πρώτη φορά μια κακή λεξούλα που περιγράφει γλαφυρά τα περιττώματά του, νιώθεις ότι μόλις κατέρρευσε ένας μύθος.

Ψυχραιμία. Έχε στο μυαλό σου ότι αυτό που θέλει το νήπιο είναι να τραβήξει την προσοχή σου. Αν δεν βρει ανταπόκριση, είναι βέβαιο ότι θα εφεύρει έναν άλλο τρόπο για να το κάνει. Γιατί το μόνο σίγουρο είναι ότι τραβήξει την προσοχή σου. Μιλάμε για νήπιο.

Πώς το χειρίζεσαι:

Καταρχάς, μην γελάς όταν χρησιμοποιεί αυτές τις λέξεις. Πες του ότι αυτό που λέει δεν είναι ωραίο. Ή παίξτο αδιάφορη λες και δεν τις άκουσες. Stand up comedy χωρίς ακροατήριο γίνεται; Δεν γίνεται!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Nomads: Η αποκάλυψη της Νατάσας Καλογρίδη για το σeξ στο ριάλιτι! Για πρώτη φορά τους έδωσε στεγνά! (video)

Εάν ο καιρός περάσει και το μικρό σου συνεχίσει να λέει κακές, δύσοσμες λεξούλες, μπορείς να δοκιμάσεις το εξής: Εξήγησέ του ότι αν θέλει να λέει αυτές τις λέξεις, θα πρέπει να πάει στο υπνοδωμάτιό του και να τις πει εκεί. Χμ, και πάλι χωρίς ακροατήριο. Πού θα πάει, θα κατέβει η παράσταση.

Συνεννοηθείτε με τον σύντροφό σου να ακολουθείτε την ίδια στάση σε αυτό το θέμα. Εάν εκείνος σκάει στα γέλια ακούγοντας το παιδί να βρίζει, δεν κάνετε τίποτα. Μια σκ...λα και μισή. Συγνώμη κιόλας.

 

Παιδεία

Ροή ειδήσεων

Share