Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Γονείς σας ενδιαφέρει: Αυτές είναι οι κακές συνήθειες που μεταφέρουμε στα παιδιά

31 Ιουλίου 2017 19:18
Γονείς σας ενδιαφέρει: Αυτές είναι οι κακές συνήθειες που μεταφέρουμε στα παιδιά

Ποιες είναι οι κακές συνήθειες τις οποίες τα παιδιά αντιγράφουν εύκολα από εμάς; Πώς γινόμαστε το κακό παράδειγμα, ακόμα και αν αυτό γίνεται άθελά μας;

Συγκεντρώσαμε τέσσερις συμπεριφορές και πώς αυτές μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά το παιδί μας.

Δίνουμε υπερβολική σημασία στην πρωτιά.

Τα περισσότερα παιδιά που εμφανίζουν τελειομανία και έντονη ανταγωνιστικότητα, μιμούνται συμπεριφορές που έχουν δει. Αν είμαστε ανταγωνιστικοί και μας ενδιαφέρει να είμαστε πρώτοι, μεταφέρουμε ακριβώς το ίδιο και στο παιδί μας. Σημαντικό είναι να επιβραβεύουμε το παιδί για την προσπάθειά του και όχι μόνο όταν κατακτά την πρωτιά, αφού πρέπει να μάθει ότι στη ζωή δεν είναι πάντα ο νικητής.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έριξε την βόμβα η Ελένη Μενεγάκη για την εκπομπή της: Η τεράστια αλλαγή που ανακοίνωσε η ίδια!

Ασκούμε αυστηρή κριτική στον εαυτό μας.

Μια μητέρα που δεν είναι καθόλου ικανοποιημένη από το σώμα της, δεν δίνει το κατάλληλο μήνυμα στην κόρη της ώστε αυτή να αγαπά τον εαυτό της και να βλέπει θετικά την εμφάνισή της.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δείτε πως είναι σήμερα ο Γιώργος Ελευθέρας από το Bar! Η φωτογραφία που πόσταρε μόλις χτες και φαίνεται πως...

Τσακωνόμαστε συχνά μπροστά τους ή φωνάζουμε σε άλλους στον δρόμο (π.χ. σε οδηγούς) με αποτέλεσμα να δίνουμε ένα παράδειγμα συμπεριφοράς το οποίο στην πραγματικότητα δεν θα θέλαμε να υιοθετήσει το παιδί μας. Άλλωστε ο τσακωμός και οι φωνές δεν είναι ο τρόπος που θα θέλαμε να λύνει τις διαφορές του στις μελλοντικές φιλικές και ερωτικές σχέσεις.

Αποφεύγουμε τη συζήτηση, ειδικά όταν πρόκειται για δύσκολα συναισθήματα. Έτσι του μαθαίνουμε να καταπιέζει τη λύπη, τον θυμό, τη ζήλια στερώντας του την ευκαιρία να μάθει να τα διαχειρίζεται και να τα ξεπερνά.

 

Παιδεία

Ροή ειδήσεων

Share