Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Πανελλαδικές Εξετάσεις 2017: Αυτός είναι ο μαθητής με αυτισμό από τον Πύργο που κατάφερε να συγκεντρώσει 17.090 μόρια!

4 Ιουλίου 2017 16:06
Πανελλαδικές Εξετάσεις 2017: Αυτός είναι ο μαθητής με αυτισμό από τον Πύργο που κατάφερε να συγκεντρώσει 17.090 μόρια!

Ο Δρόσος Κονδύλης, απόφοιτος του 2ου ΕΠΑΛ Πύργου, κατάφερε κάτι που πολλοί θεωρούσαν ακατόρθωτο!

Να συγκεντρώσει 17.090 μόρια στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις, κάτι που του επιτρέπει την εισαγωγή σε όποια πανεπιστημιακή σχολή επιθυμεί.

Αυτό, όμως, που κάνει την περίπτωσή του ξεχωριστή ανάμεσα στα άλλα παιδιά που διαγωνίστηκαν φέτος, είναι πως ανέκαθεν χρειαζόταν να προσπαθεί στη νιοστή σε σχέση με τα άλλα παιδιά, στο δημοτικό, το γυμνάσιο, το Λύκειο για να πείσει για τις ικανότητες του, καθώς ο νεαρός μαθητής ανήκει στα φάσμα του αυτισμού.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor: Τι έκανε ο μισθοφόρος αμέσως μετά την αποχώρησή του από το ριάλιτι! (photo)

Ο ίδιος, όπως δήλωσε, αισθάνεται «πολύ καλά» με αυτή την επιτυχία γιατί έδωσε τη μάχη και την ολοκλήρωσε «ωσάν νικητής».

Όπως μεταδίδει το ilia24.gr, ο Δρόσος από παιδί έδινε τη μάχη του με την «κανονικότητα» για να σπάσει τα τείχη της άγνοιας ορισμένων πάνω στον αυτισμό.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έκλεψαν (αρνητικά) την παράσταση! Αυτές ήταν οι κακοντυμένες κυρίες στον γάμο Ρουβά - Ζυγούλη! Οι άστοχες εμφανίσεις που σχολιάστηκαν...

Δίπλα του βρισκόταν η μητέρα του Νικολία Μωραίτη, που τον ωθούσε καθημερινά να προσπαθεί όλο και περισσότερο, να τον επιβραβεύει για τις μικρές του νίκες, να του εξηγεί τις ανεξήγητες για τον ίδιο ανθρώπινες συμπεριφορές απέναντι στη διαφορετικότητα.

Η ίδια έδωσε μάχες μόνη απέναντι σε όλο το κατεστημένο για να αλλάξει και στην εκπαίδευση και στη μικρή κοινωνία μας η νοοτροπία απέναντι σε αυτά τα «διαφορετικά» παιδιά.

 

Παιδεία

Ροή ειδήσεων

Share