Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Κυριακή πρωί στην Πλάκα με τον ΑΝΑΠΛΑΓΥΑΛΟΥΧΑ και την παρέα του!

22 Νοεμβρίου 2012
Κυριακή πρωί στην Πλάκα  με τον ΑΝΑΠΛΑΓΥΑΛΟΥΧΑ και την παρέα του!

Το Συμβούλιο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ Περιβάλλοντος & Πολιτισμού, και οι εθελόντριές του, καλούν τα παιδιά ηλικίας δημοτικού σχολείου με τους γονείς τους σε ένα ευχάριστο και δημιουργικό πρωινό.

Tην Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012 στις 11.30 το πρωί στο υπέροχο νεοκλασικό μας κτήριο στην Πλάκα (Τριπόδων 28), θα παρουσιάσουμε τρία από τα καινοτόμα προγράμματα περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης για παιδιά. Θα μελετήσουμε μέσα από το παιχνίδι, το βίωμα και τη ζωηρή συμμετοχή θέματα σχετικά με το περιβάλλον και την αειφορία.

Κάθε πρόγραμμα έχει διάρκεια 40 λεπτών και παρέχεται δωρεάν. Τα προγράμματα αυτά είναι σχεδιασμένα από έμπειρους εκπαιδευτικούς και υλοποιούνται από εθελόντριες με ειδική παιδαγωγική κατάρτιση. Θα παρουσιαστούν τα εξής προγράμματα:

Οι περιπέτειες του ΑΝΑΠΛΑΓΥΑΛΟΥΧΑ

Γιατί να κάνουμε ανακύκλωση; Τι γνωρίζουμε γι αυτήν; Μέσα από δημιουργικές και παιγνιώδεις δραστηριότητες μαθαίνουμε πώς να διαχειριζόμαστε με ορθό τρόπο τα απόβλητα που παράγουμε.

Για να μην πούμε το νερό-νεράκι

Το γλυκό νερό, απαραίτητο συστατικό κάθε μορφής ζωής στον «γαλάζιο» πλανήτη μας, εξαντλείται. Ποιες ανάγκες μας ικανοποιεί το νερό; Από πού φτάνει στο σπίτι μας; Το χρησιμοποιούμε με σωστό τρόπο στην καθημερινή ζωή μας;

Ο Κουκής και ο Ρεβίθης

Τι είναι και ποια η αξία της βιοποικιλότητας; Ποια η θέση των σπόρων σε αυτή; Αφή, ακοή όραση εμπλέκονται διαδοχικά και ταυτόχρονα, έτσι ώστε τα παιδιά, μέσα από το παιχνίδι να οδηγηθούν σταδιακά στην συνειδητοποίηση της σημασίας των σπόρων.

Σας περιμένουμε με τα παιδιά σας, τους φίλους τους, τα ανίψια, τα εγγόνια σας! Οι θέσεις είναι περιορισμένες και γι αυτό θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Ηλικία παιδιών: 6 - 11 ετών / Ώρες διεξαγωγής: 11:30-14:00 / Διεύθυνση: Τριπόδων 28, Πλάκα (Αθήνα)

Τα προγράμματα προσφέρονται δωρεάν

 

Παιδεία

Ροή ειδήσεων

Share