Τρίτη, 25 Ιανουαρίου 2022

Πανελλήνιες 2017: Οι ημερομηνίες σταθμοί που πρέπει να γνωρίζουν όλοι οι υποψήφιοι!

30 Μαΐου 2017 14:29
Πανελλήνιες 2017: Οι ημερομηνίες σταθμοί που πρέπει να γνωρίζουν όλοι οι υποψήφιοι!

Η αντίστροφη μέτρηση για τους υποψήφιους των φετινών Πανελληνίων έχει ξεκινήσει με την αγωνία να χτυπάει κόκκινο.

Την περασμένη Παρασκευή ολοκληρώθηκαν οι απολυτήριες εξετάσεις σε όλα τα Λύκεια της χώρας, ενώ αύριο Τετάρτη 31/5 θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου.

Θα ανοίξει έτσι ο δρόμος για τις Πανελλήνιες που ανοίγουν αυλαία στις 7 Ιουνίου, οπότε και οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων θα εξεταστούν στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας.

Από τις 9 – 14 Ιουνίου οι υποψήφιοι θα εξεταστούν σε μαθήματα προσανατολισμού, ενώ στις 16 Ιουνίου θα εξεταστούν στη Βιολογία Γενικής Παιδείας και προσανατολισμού και στις 19 Ιουνίου στα Μαθηματικά και την Ιστορία.

Στις 6 Ιουνίου οι υποψήφιοι των Επαγγελματικών Λυκείων θα εξεταστούν στο μάθημα της Ελληνικής Γλώσσας, στις 8 Ιουνίου στα Μαθηματικά και από τις 10 – 21 Ιουνίου σε μαθήματα ειδικότητας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor αποκάλυψη: Τεράστια η διαφορά στις ψήφους Κοκκινάκη-Μπο! Αναλυτικά τα νούμερα

Οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων ξεκινούν στις 22 Ιουνίου με τα Αγγλικά και ακολουθούν η Αρμονία στις 23 Ιουνίου, έλεγχος μουσικών ακουστικών ικανοτήτων και Ισπανικά (24/6), ελεύθερο (26/6) και γραμμικό σχέδιο (27/6).

Οι υποψήφιοι των Γερμανικών θα εξεταστούν στις 28 Ιουνίου, των Γαλλικών στις 29/6 και, τέλος, των Ιταλικών 30/6.

Οι ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού θα υποβληθούν σε υγειονομική εξέταση την Τρίτη 20 Ιουνίου και την Παρασκευή 30 Ιουνίου θα εξεταστούν στα αθλήματα.

Τι πρέπει να ξέρουν οι υποψήφιοι

Η ώρα έναρξης των εξετάσεων έχει οριστεί στις 08:30 και οι υποψήφιοι για τις Πανελλήνιες 2017 θα πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08.00 π.μ. Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις ώρες. Όσον αφορά στα ΕΠΑΛ, για το μάθημα ειδικότητας: Αρχιτεκτονικό Σχέδιο, η διάρκεια εξέτασης είναι τέσσερις ώρες.

Σχετικά με τα ειδικά μαθήματα, οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08.00 π.μ. για τα μαθήματα με ώρα εξέτασης 08.30 π.μ., και μέχρι τις 14.30 μ.μ. για το μάθημα με ώρα εξέτασης 15.00 μ.μ. Η διάρκεια εξέτασης για τα μαθήματα των ξένων γλωσσών και της Αρμονίας είναι τρεις ώρες, των Σχεδίων (Ελεύθερο και Γραμμικό) είναι έξι ώρες, και του ειδικού μαθήματος «Έλεγχος Μουσικών Ακουστικών Ικανοτήτων» είναι περίπου είκοσι λεπτά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor - αποκλειστικό: Ποιος κερδίζει σήμερα το έπαθλο φαγητού και ποιος αποχωρεί από το παιχνίδι! Τρομερό παρασκήνιο

Σύμφωνα με την τελική απόφαση του υπουργείου, οι υποψήφιοι θα διεκδικήσουν τις 70.726 θέσεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση (43.758 στα πανεπιστήμια και 26.968 στα ΤΕΙ), ενώ η έκδοση των αποτελεσμάτων θα γίνει στις 29 Ιουνίου και η ανακοίνωση των βάσεων στα τέλη Αυγούστου.

Υπενθυμίζεται ότι έχουν προγραμματιστεί για το Σεπτέμβριο οι επαναληπτικές εξετάσεις, για όσους, λόγω σοβαρού προβλήματος απουσίασαν τον Ιούνιο, καθώς επίσης και μια τρίτη εξεταστική περίοδος για τους τελειόφοιτους του λυκείου, στους οποίους δίνεται η δυνατότητα, αφού θα λάβουν έγκαιρα το απολυτήριό τους, να εγγραφούν, αν το επιθυμούν, σε ΙΕΚ ή στη Β΄ΕΠΑΛ, για να λάβουν κάποια ειδικότητα.

 

Παιδεία

Ροή ειδήσεων

Share