Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Παιδιά εν δράσει: Οι καλύτεροι διαδραστικοί πολυχώροι της Αθήνας!!!

10 Οκτωβρίου 2012
Παιδιά εν δράσει: Οι καλύτεροι διαδραστικοί πολυχώροι της Αθήνας!!!

Βρήκαμε για σένα τους καλύτερους παιδότοπους της πόλης, όπου μπορείς να αφήσεις τα πιτσιρίκια σου να παίζουν άφοβα ενώ εσύ χαλαρώνεις ή κάνεις τις εξωτερικές σου δουλειές. Τεράστια φουσκωτά, χρωματιστά παιχνίδια και διαφόρων ειδών δραστηριότητες για ...μπομπιράκια είναι εδώ, προς διοχέτευση της ενέργειάς τους!!!

Ρεπορτάζ-κείμενο: Ιωάννα Αρφάνη

Άμπρα Κατάμπρα


Στο χώρο του Άμπρα Κατάμπρα τα όνειρα των παιδιών γίνονται πραγματικότητα! Τεράστια φουσκωτά παιχνίδια φιλοξενούν δραστήρια πιτσιρίκια που θέλουν να διοχετεύσουν την ενέργειά τους σε αυτά, πάντα υπό το άγρυπνο βλέμμα των υπευθύνων φύλαξης. Οι γονείς μπορούν να χαλαρώσουν πίνοντας τον καφέ τους, ενώ παράλληλα έχουν οπτική επαφή με τα παιδιά τους όπου κι αν βρίσκονται. Στο χώρο υπάρχει ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα για μωρά από 6 μηνών έως 3 ετών, όπου μπορούν να παίξουν με παιχνίδια της ηλικίας τους και να αναπτύξουν τις δραστηριότητές τους. Ο παιδότοπος αναλαμβάνει πάρτι, εκδηλώσεις, βαφτίσια και teenager parties, ενώ τα φωτορρυθμικά, οι σαπουνόφουσκες και η μηχανή ομίχλης θα ενθουσιάσουν μικρούς και μεγάλους. Highlight: Από Δευτ. έως Πέμ. διοργανώνονται πάρτι (έως 50 άτομα) με μόνο €150! Επίσης, διατίθεται φύλαξη παιδιών, για πολυάσχολους γονείς, τιμές: Δευτ.-Παρ. €6, Σάβ.-Κυρ. €10. Είσοδος: Δευτ.-Πέμ. €3,5/παιδί με χυμό και ποπ κορν, Παρ.-Κυρ. €5/παιδί με χυμό και ποπ κορν. Ώρες λειτουργίας: Δευτ.-Παρ. 17:30-22:00, Σάβ.-Κυρ. 10:30-22:00. (Πολεμιστών 37, Λυκόβρυση, τηλ. 210 2854044)

Balloons Χαλανδρίου


Σε έναν χώρο 800 τ.μ. στεγάζεται o πολυχώρος Balloons, ο οποίος λειτουργεί από το 1997. Μέχρι σήμερα έχει ανακαινιστεί δύο φορές ώστε να υποδέχεται παιδιά από 5 έως 15 ετών, που θέλουν να διασκεδάσουν παίζοντας, και συνοδούς που θέλουν να χαλαρώσουν. Στο εσωτερικό υπάρχει παιδική χαρά, αλλά και ο χώρος «play» με παιχνιδοκατασκευές, που πληρούν τις προϋποθέσεις κατά τα πρότυπα της Ε.Ε., ενώ έως και τέσσερα άτομα φροντίζουν, ώστε το παιχνίδι να γίνεται υπό τη μέγιστη ασφάλεια. Στο Balloons διοργανώνονται και παιδικά πάρτι, σε συνεργασία με εταιρείες animateur, βασισμένα στις επιθυμίες του μικρού εορτάζοντος. Στον εξωτερικό χώρο, κατά τους χειμερινούς μήνες, λειτουργεί πίστα Ice Rollers, ενώ το καλοκαίρι μετατρέπεται σε έναν κήπο με πολλά υπαίθρια παιχνίδια. Όλες οι εκδηλώσεις στο Balloons καλύπτονται φωτογραφικά και με βιντεοσκόπηση. Είσοδος: €7/παιδί με χυμό. Ώρες λειτουργίας: Δευτ.-Παρ. 18:00-22:00, Σαβ.-Κυρ. 10:30-14:00 & 17:30-22:00. Για πάρτι: Δευτ.-Παρ. 18:30-21:30, Σαβ.-Κυρ. 10:30-13:30 (Βασ. Γεωργίου 16 & Γρίβα, Χαλάνδρι, τηλ. 210 6858045-6)

Παιχνιδαγωγείο


«Το παιχνίδι αποτελεί την αρχή» στο Παιχνιδαγωγείο, που μετράει ήδη δύο χρόνια πορείας στο χώρο των παιδαγωγικών εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων. Τα πάντα εδώ στηρίζονται σε μια παιδαγωγική προσέγγιση, μέσα από την οποία μικροί και μεγάλοι ανακαλύπτουν τις δυνατότητές τους και τις εξελίσσουν, με διάφορους τρόπους επικοινωνίας, δίνοντας μια εναλλακτική ερμηνεία στο συνδυασμό εκπαιδευτικής δραστηριότητας και διασκέδασης. Τα παιδιά ανακαλύπτουν τα όριά τους μέσα από ομαδικά παιχνίδια και παίζοντας με τη φύση στον μαγικό κήπο. Παράλληλα, έχουν τη δυνατότητα να πειραματιστούν με γεύσεις και μυρωδιές, αλλά και να δώσουν σάρκα και οστά στη φαντασία τους, εκφράζοντάς τη μέσα από χορό, χρώματα και μουσικές. Οι δραστηριότητες λαμβάνουν χώρα στο Playgroup, στα Ανεμοσβουράκια, στα Εργαστήρια για παιδιά και ενήλικες, στις Παιχνιδογιορτές, στη φύση και στην πόλη. Μπορούν να συμμετέχουν παιδιά από την ηλικία των 20 μηνών. Τιμή: Από €12 αναλόγως το εργαστήριο. Ώρες λειτουργίας: Τρ.-Παρ. 12:00-20:00, Σάβ. 10:00-14:00. (25ης Μαρτίου 61, Νέο Ψυχικό, τηλ. 210 6724288, www.paixnidagogeio.gr)

Φρουτοπλανήτες


Εδώ τα παιδιά μεταφέρονται στον «πλανήτη της χαράς και της διαδραστικής διασκέδασης», μέσω άφθονων παιχνιδιών, πάρτι και κεφάτης ατμόσφαιρας, τόσο καθημερινά όσο και στα μηνιαία happenings που διοργανώνονται με ξυλοπόδαρους, κουκλοθέατρο και Καραγκιόζη. Το έμπειρο και αξιόπιστο προσωπικό φροντίζει για την ψυχαγωγία και τη δημιουργική απασχόληση των μικρών μας φίλων, μέσα από θεατρικά παιχνίδια, ζωγραφική και κατασκευές. Παράλληλα, οι συνοδοί έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν τον καφέ τους στον αίθριο χώρο (εντός του εμπορικού κέντρου), να διαβάσουν ή να πλοηγηθούν στο internet. Στους «Φρουτοπλανήτες» διοργανώνονται παιδικά πάρτι σε προσιτές τιμές, ενώ περιλαμβάνουν κλόουν, ταχυδακτυλουργούς, παιδικούς ήρωες και καλό σπιτικό φαγητό. Μοναδική προσφορά σε παιδικά πάρτι για 15 παιδιά και 15 συνοδούς στα 150 ευρώ (ανεξαρτήτου ημέρας και ώρας). Είσοδος: Δευτ.- Πέμ. €4/παιδί με χυμό και γλύκισμα, Παρ.- Κυρ.& σχολικές αργίες €5/παιδί με χυμό. Καθημερινά (& αργίες) 10:00-22:00. (Υμηττού 110, Εμπορικό κέντρο Athens Millennium, Παγκράτι, τηλ. 210 7518200, [email protected], www.facebook.com/paidotopos.froutoplanites)

 

Παιδεία

Ροή ειδήσεων

Share