Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

136 έργα, 136 ευχαριστώ, 136 μελλοντικοί καλλιτέχνες στη βιτρίνα των Gap

4 Οκτωβρίου 2012
136 έργα, 136 ευχαριστώ, 136 μελλοντικοί καλλιτέχνες στη βιτρίνα των Gap

Το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012, μία ευχάριστη έκπληξη περίμενε όλα τα παιδιά ηλικίας 4 έως 14 ετών που επισκέφθηκαν το κατάστημα Gap, στο εμπορικό κέντρο Golden Hall, μαζί με τους γονείς τους. Ένα παιδικό εργαστήρι είχε στηθεί και μαζί με τη δημιουργό Χαρά Μαραντίδου, ένωσαν τη φαντασία τους και με δημιουργικότητα και χρώμα, σχεδίασαν τη βιτρίνα των Gap!

Η ανταπόκριση των παιδιών ήταν ενθουσιώδης! Ένας μεγάλος αριθμός έργων, συνολικά 136 δημιουργίες, διαμόρφωσε την τελική σύνθεση, που γέμισε τη βιτρίνα με παιδική αισιοδοξία, πρωτοτυπία και λάμψη. Η συμμετοχή τους, είχε και συμβολική σημασία, καθώς για κάθε ένα παιδί που ανέβαζε το έργο του στη βιτρίνα, τα Gap προσέφεραν ένα πλήρες σετ ειδών ζωγραφικής στα παιδιά των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδος.

Η εικαστικός Χαρά Μαραντίδου ήταν κοντά σε όλα τα παιδιά και με την καθοδήγησή της, βοήθησε τους μικρούς καλλιτέχνες να αφήσουν τη φαντασία τους ελεύθερη και να εμπνευστούν εικαστικές δημιουργίες. Εξωτικά πουλιά, κόκκινες και ριγέ καρδιές, πολύχρωμες πεταλούδες, αυτοκινητάκια, πλοία αλλά και εντυπωσιακά ρούχα και φορεματάκια ήταν μερικές μόνο από τις μοναδικές ιδέες των παιδιών που κόσμησαν τη βιτρίνα του καταστήματος. Πέρα από τη ζωγραφική, οι καλλιτεχνικές ανησυχίες των παιδιών επεκτάθηκαν και στο ...styling, καθώς τα μεγαλύτερα σε ηλικία παιδιά, έχοντας στη διάθεσή τους πολύχρωμα χαρτιά και ενδιαφέροντα υλικά, έντυσαν λιλιπούτεια Gap μανεκέν, δημιουργώντας συνδυασμούς γεμάτους έμπνευση! Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και παιδιά από τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος, που συμμετείχαν στη διαδικασία και μοιράστηκαν στιγμές χαράς και δημιουργίας σχεδιάζοντας ένα σπίτι και ένα διαστημικό πύραυλο.

Με την ολοκλήρωση του έργου, όλοι οι μικροί έβγαζαν μια αναμνηστική φωτογραφία και με τη βοήθεια των «μεγάλων» το τοποθετούσαν στη βιτρίνα, ολοκληρώνοντας την πρωτότυπη σύνθεση! Η βιτρίνα των παιδιών, για όσους θέλουν να τη θαυμάσουν, θα κοσμεί το κατάστημα των Gap στο Golden Hall για λίγο καιρό ακόμα.


Για περισσότερες εικόνες και χρώμα, επισκεφθείτε τη σελίδα των Gap στο Facebook www.facebook.com/greecegap

 

Παιδεία

Ροή ειδήσεων

Share