Τρίτη, 02 Μαρτίου 2021

Επίδομα θέρμανσης: Αυτή είναι η τελική απόφαση για το ποσό που θα καταβληθεί - Διαφορές ανά περιοχή

Μεγάλες ανατροπές για το επίδομα

25 Ιανουαρίου 2021 20:27
Επίδομα θέρμανσης: Αυτή είναι η τελική απόφαση για το ποσό που θα καταβληθεί - Διαφορές ανά περιοχή
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Οριστική είναι η απόφαση για το επίδομα θέρμανσης και το ποσό, που θα καταβληθεί για τους δικαιούχους, όπως αναφέρει το ΦΕΚ, με τις διαφορές να υφίστανται ανά περιοχή.

Ειδικότερα, όπως προβλέπεται, το ύψος του επιδόματος καθορίζεται στο ποσό των 220 ευρώ, πολλαπλασιαζόμενο με τον συντελεστή επιδότησης ανά οικισμό, στον οποίο βρίσκεται η κύρια κατοικία του δικαιούχου, επιβεβαιώνοντας πως υπάρχουν μεγάλες ανατροπές.

Το επίδομα προσαυξάνεται κατά 10% για κάθε εξαρτώμενο τέκνο του δικαιούχου.

Το επίδομα που θα προκύψει δεν μπορεί να είναι μικρότερο από τα 80 ευρώ, ούτε να υπερβαίνει το ποσό των 650 ευρώ.

Όσο για το πότε αναμένεται να δουν χρήματα στον λογαριασμό τους οι δικαιούχοι, οι πρώτες πληρωμές αναμένεται να γίνουν στα τέλος της εβδομάδας. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι πληρωμές θα γίνουν την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου.

Η επόμενη πληρωμή θα πραγματοποιηθεί έως τις 31 Μαρτίου για το σύνολο των αγορών που θα τιμολογηθούν μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου.

Επίδομα θέρμανσης: Ενδεικτικές διαφορές ανά περιοχές

  • Στο Νυμφαίο, το επίδομα θέρμανσης για νοικοκυριό χωρίς παιδιά διαμορφώνεται στα 332,20 ευρώ
  • Στο Νεστόριο 272,80 ευρώ
  • Στην Αγία Παρασκευή 125,40 ευρώ
  • Στη Ρόδο 37,40 ευρώ, αλλά επειδή προβλέπεται κατώτερο ποσό 80 ευρώ, το νοικοκυριό θα λάβει τελικά 80 ευρώ.

Εβδομάδα πληρωμών: Ποιοι και πότε βλέπουν χρήματα στους λογαριασμούς τους (Video)

Εβδομάδα πληρωμών: Ξεκίνησε ήδη η καταβολή των συντάξεων στους συνταξιούχους του ΙΚΑ που ο ΑΜΚΑ τους λήγει σε μονό αριθμό. Από αύριο θα ξεκινήσει η καταβολή των συντάξεων στους συνταξιούχους του ΙΚΑ που ο ΑΜΚΑ τους λήγει σε ζυγό αριθμό.

Θα ακολουθήσουν αύριο Τρίτη 26 Ιανουαρίου οι συντάξεις του OAEE, του OΓΑ και του ΕΤΑΑ (μη Μισθωτών). Για όλες τις πληρωμές που αναμένονται εντός των ημερών μίλησε στην ΕΡΤ1 ο φοροτεχνικός Γιάννης Χατζησαλάτας.

Την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου θα καταβάλλουν τις συντάξεις το Δημόσιο, το ΝΑΤ και ΚΕΑΝ, τα υπόλοιπα ταμεία του ΕΦΚΑ (Μισθωτών), το ΕΤΑΠ – ΜΜΕ, το ΕΤΑΤ και θα καταβληθούν και οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος.

Την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου ο ΟΠΕΚΑ θα καταβάλει τις συντάξεις των Ανασφάλιστων Υπερηλίκων, καθώς κι όλα τα άλλα επιδόματά του.

Την ίδια ημέρα θα πληρωθούν και οι δίμηνες παρατάσεις των επιδομάτων ανεργίας.

Στο τέλος του μήνα θα καταβληθεί το επίδομα θέρμανσης (για αγορές έως 31/12)

Την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου θα αρχίσουν να καταβάλλονται τα ποσά στους δικαιούχους της Επιστρεπτέας Προκαταβολής 5.

Επίσης συνεχίζεται η καταβολή στους ιδιοκτήτες των αποζημιώσεων των μειωμένων ενοικίων του Νοεμβρίου, ενώ μέσα στην εβδομάδα θα γίνει η καταβολή της αναλογίας του δώρου Χριστουγέννων στους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα, που τον Δεκέμβριο οι συμβάσεις εργασίας τους τέθηκαν σε αναστολή.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share