Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ποιοι δε θα πληρώσουν ενοίκιο Ιανουάριο και Φεβρουάριο

Τι θα γίνει με την εστίαση

17 Ιανουαρίου 2021 09:30
Ποιοι δε θα πληρώσουν ενοίκιο Ιανουάριο και Φεβρουάριο

Ενοίκιο: Για τον Φεβρουάριο δε θα πληρώσουν ενοίκιο οι επιχειρήσεις που απασχολούνται στο λιανεμπόριο, την εστίαση, τον πολιτισμό, τον τουρισμό, τον αθλητισμό, τις μεταφορές. Επίσης, τα κέντρα αισθητικής, τα γυμναστήρια, τα κομμωτήρια, τα βιβλιοπωλεία και όσες επιχειρήσεις παραμένουν κλειστές με κρατική εντολή έως 15/1.

Για τους ιδιοκτήτες, αυτοί θα υποστούν απώλεια 20%, ενώ το 80% θα το δώσει το κράτος. Όσοι ιδιοκτήτες υπέστησαν απώλειες το μήνα Νοέμβρη, θα πληρωθούν τη Δευτέρα (18/1), ενώ για τον Δεκέμβρη θα πληρωθούν στις 15/2.

Για όλες τις οικονομικές εξελίξεις μίλησαν στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» ο φοροτεχνικός, Θράσος Μίαρης, ο Πρόεδρος ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργος Καββαθάς, η δικηγόρος, Αριάδνη Νούκα και ο γενικός γραμματέας εμπορίου, Παναγιώτης Σταμπουλίδης. Παράλληλα δείτε και πότε αναμένεται να πληρωθεί το επίδομα 534 ευρώ για τον μήνα Ιανουάριο.

Για το άνοιγμα της εστίασης

Για το άνοιγμα της εστίασης ο κ. Καββαθάς υποστήριξε πως κάτι τέτοιο δεν είναι στο τραπέζι και πως δεν είναι υλοποιήσιμο. Για ένα τέτοιο σενάριο πρέπει να οριστούν οι προϋποθέσεις. Για να ανοίξει πρέπει να υπάρχει τουλάχιστον το 50% της δυναμικής. Διαφορετικά, δεν μπορεί να λειτουργήσει.

Για την επιδότηση των δανείων, η κυρία Νούκα είπε πως πρόκειται για το πρόγραμμα «Γέφυρα 2», σύμφωνα με το οποίο θα γίνει επιδότηση του δανείου για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και για ελεύθερους επαγγελματίες σε ό,τι αφορά επαγγελματικά – επιχειρηματικά δάνεια.

Τους όρους σύμφωνα με τους οποίους θα λειτουργήσουν τα καταστήματα από Δευτέρα εξήγησε ο κ. Σταμπουλίδης, ενώ για την εστίαση υποστήριξε πως εάν τα στοιχεία επιτρέπουν την επαναλειτουργία της, αυτό θα γίνει με περιορισμούς αυστηρούς. Στο επικείμενο άνοιγμα του λιανεμπορίου, θα γίνεται έλεγχος της κυκλοφορίας στους δρόμους, για την αποφυγή του συγχρωτισμού.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share