Τετάρτη, 14 Απριλίου 2021

ΟΠΕΚΑ - Επίδομα παιδιού: Μέχρι πότε θα γίνουν οι αιτήσεις - Πότε καταβάλλεται

Διαθέσιμη είναι η ηλεκτρονική πλατφόρμα

8 Ιανουαρίου 2021 07:52
ΟΠΕΚΑ - Επίδομα παιδιού: Μέχρι πότε θα γίνουν οι αιτήσεις - Πότε καταβάλλεται
Από Βασίλης Κατσιαούνης

ΟΠΕΚΑ - Επίδομα παιδιού: Με τον νέο χρόνο να έχει εισέλθει αρκετοί είναι αυτοί που αναμένουν τι θα γίνει με το επίδομα του παιδιού αλλά και πως θα γίνουν οι αιτήσεις. Επίσης δείτε μέχρι πότε είναι οι αιτήσεις για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5.

Συγκεκριμένα έως τις 15 Ιανουαρίου θα παραμείνει ανοιχτή η πλατφόρμα για υποβολή αίτησης του επιδόματος παιδιού του 2021 του ΟΠΕΚΑ.

Μέχρι μία συγκεκριμένη ημερομηνία θα υποβληθούν οι αιτήσεις για το επίδομα.

ΟΠΕΚΑ - Επίδομα παιδιού: Που θα γίνονται οι επιβολές αιτήσεων

Η πλατφόρμα είναι διαθέσιμη για τους δικαιούχους του επιδόματος που δεν έχουν ακόμη υποβάλει αίτηση Α21 για το έτος 2020 και για όσους πολίτες ξεκίνησαν τη δημιουργία αίτησης Α21, αλλά δεν έκαναν οριστική υποβολή της. Οι δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού μπορούν να υποβάλουν την αίτηση Α21 στο σύνδεσμο https://www.idika.gr/epidomapaidiou.

Για το επίδομα του παιδιού θα είναι συγκεκριμένες οι ημερομηνίες για τις αιτήσεις.

Ημερομηνίες πληρωμής

Οι ημερομηνίες πληρωμής του επιδόματος για το 2021 είναι οι:

  • 31 Μαρτίου - Καταβολή της πρώτης διμηνιαίας δόσης του 2021 (για Ιανουάριο και Φεβρουάριο) για όλους εκείνους που θα υποβάλουν νέα αίτηση μέχρι τα μέσα Μαρτίου
  • 31 Μαΐου - Καταβολή της δεύτερης διμηνιαίας δόσης του 2021 (για Μάρτιο και Απρίλιο)
  • 30 Ιουλίου - Καταβολή της τρίτης διμηνιαίας δόσης του 2021 (για Μάιο και Ιούνιο)
  • 30 Σεπτεμβρίου - Καταβολή της τέταρτης διμηνιαίας δόσης του 2021 (για Ιούλιο και Αύγουστο)
  • 30 Νοεμβρίου - Καταβολή της πέμπτης διμηνιαίας δόσης του 2021 (για Σεπτέμβριο και Οκτώβριο)
  • Δεκέμβριος 2021 - Υπολογίζεται πως η έκτη δόση για το διάστημα Νοέμβριος–Δεκέμβριος θα δοθεί έως την 31η Δεκεμβρίου

Επίδομα θέρμανσης: Ποιες διευκρινήσεις έδωσε το υπουργείο Οικονομικών - Πότε λήγει η προθεσμία

Επίδομα θέρμανσης: Με τις γιορτές να έχουν σχεδόν τελειώσει και ο νέος χρόνος να έχει μπει εδώ και λίγες μέρες αρκετοί αναρωτιούνται τι θα γίνει με το επίδομα θέρμανσης και πότε θα το λάβουν. Επίσης δείτε τι θα γίνει με το επίδομα για όσους βρίσκονται σε αναστολή αλλά και το δώρο Χριστουγέννων.

Συγκεκριμένα το υπουργείο Οικονομικών μέσα από ανακοίνωση του έδωσε διευκρινίσεις σχετικά με το επίδομα θέρμανσης αλλά και πότε λήγει η προθεσμία εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Δείτε πότε λήγει η προθεσμία για το επίδομα θέρμανσης.

Επίδομα θέρμανσης: Οι διευκρινήσεις από το υπουργείο Οικονομικών

Ειδικότερα στο πλαίσιο των αιτήσεων που έχουν ξεκινήσει από τους ενδιαφερόμενους για την καταβολή του επιδόματος, το οποίο φέτος θα υπολογιστεί με βάση τον οικισμό που κατοικούν οι ενδιαφερόμενοι, το υπουργείο Οικονομικών με σχετική ανακοίνωσή του διευκρινίζει τα εξής:

  1. Στις περιπτώσεις οικισμών που οι κάτοικοί τους δεν βρίσκουν τον οικισμό τους ή έχουν πρόβλημα με τον Ταχυδρομικό Κώδικα στον σχετικό κατάλογο, μπορούν να επικοινωνούν με το Κέντρο Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων της ΑΑΔΕ στο τηλ. 213162100, ώστε να γίνεται άμεσα η σχετική διόρθωση. Ήδη έχουν γίνει επικαιροποιήσεις των καταλόγων, μετά από σχετική επικοινωνία των ενδιαφερόμενων.
  2. Για πρώτη φορά φέτος επιδοτούνται, σε μικρούς οικισμούς με υψηλές θερμαντικές ανάγκες, όσοι καταναλώνουν καυσόξυλα για θέρμανση. Έτσι, αποφασίστηκε ότι διευρύνεται ο χρόνος στο πλαίσιο του οποίου μπορούν να γίνουν αποδεκτά τα σχετικά τιμολόγια, ώστε να προσμετρώνται όσα έχουν εκδοθεί από την 1η Ιουνίου 2020. Όσοι ήδη έχουν προχωρήσει στην αγορά καυσόξυλων από την 1η Ιουνίου του 2020, μπορούν να καταθέσουν τα σχετικά τιμολόγια στην πλατφόρμα, η οποία είναι ενεργή.

Υπενθυμίζεται ότι το ύψος του επιδόματος που θα λάβει κάθε δικαιούχος δεν μπορεί να είναι μικρότερο των 80 ευρώ, ούτε να υπερβαίνει τα 650 ευρώ. Η προθεσμία εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το επίδομα θέρμανσης, με βάση τα σημερινά δεδομένα, λήγει τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share