Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Φορολοταρία Νοεμβρίου: Δείτε αν κερδίσατε 1.000 ευρώ

Μήπως είστε στους χίλιους τυχερούς;

30 Δεκεμβρίου 2020 17:09
Φορολοταρία Νοεμβρίου: Δείτε αν κερδίσατε 1.000 ευρώ

Φορολοταρία: Έγιναν γνωστά τα αποτελέσματα για την φορολοταρία του Νοεμβρίου, με χίλιους τυχερούς να κερδίζουν από 1.000 ευρώ, στην κλήρωση που διενήργησε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ). Επίσης δείτε ποιοι ήταν οι τυχεροί στην φορολοταρία του Οκτωβρίου.

Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2020 η 47η δημόσια κλήρωση για τις συναλλαγές Νοεμβρίου 2020.

Φορολοταρία: Πως μπορείτε να ενημερωθείτε για τα αποτελέσματα

Οι φορολογούμενοι μπορούν να ενημερωθούν για τα αποτελέσματα της κλήρωσης, μέσα από την ιστοσελίδα aade.gr της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

Μετά την είσοδό τους σ' αυτήν θα πρέπει να πατήσουν κλικ στην ένδειξη Δημόσιες Κληρώσεις, και μετά, με τη χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασής τους στο TAXIS, να μπουν στην ειδική εφαρμογή που περιλαμβάνει τα αποτελέσματα της κλήρωσης.

Πως γίνεται η φορολοταρία

Ο αριθμός των λαχνών τους οποίους δικαιούται μηνιαίως κάθε φορολογούμενος, καθορίζεται κλιμακωτά, με βάση το άθροισμα των ποσών που αντιστοιχούν στο σύνολο των μηνιαίων συναλλαγών του.

Σε κάθε φορολοταρία 1.000 τυχεροί κερδίζουν από 1.000 ευρώ. Τα εν λόγω χρηματικά έπαθλα είναι ακατάσχετα, αφορολόγητα, δεν θεωρούνται εισόδημα και δεν υπόκεινται σε καμιά κράτηση υπέρ του Δημοσίου ή τρίτου.

Οι νικητές ενημερώνονται και μέσω προσωποποιημένου μηνύματος στον λογαριασμό τους στο taxisnet, ενώ τα χρηματικά έπαθλα πιστώνονται στον τραπεζικό λογαριασμό που θα έχει δηλώσει ο φορολογούμενος και για αυτό το λόγο είναι απαραίτητη η δήλωση λογαριασμού σε μορφή ΙΒΑΝ στον δικτυακό τόπο www.aade.gr.

Δείτε εδώ αναλυτικά ποιοι είναι οι τυχεροί

120 δόσεις: Μέχρι πότε μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις οι φορολογούμενοι

120 δόσεις: Όταν ξεκίνησε η πανδημία του κορωνοϊού αρκετοί δικαιούχοι έχασαν την ευκαιρία για να υποβάλλουν αιτήσεις για τις 100 και 120 δόσεις όμως αυτό θα αλλάξει διότι θα τους δοθεί μία δεύτερη ευκαιρία. Επίσης δείτε πόσοι άνεργοι έλαβαν το επίδομα των 400 ευρώ.

Συγκεκριμένα την Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου κλείνει η ηλεκτρονική πύλη της ΑΑΔΕ όπου δίνεται η δεύτερη ευκαιρία στους οφειλέτες που πλήττονται από την πανδημία να καταφέρουν να κερδίσουν τις ρυθμίσεις που "έχασαν" λόγω της κατάστασης που επικρατούσε από τον Μάρτιο.

120 δόσεις: Πως θα γίνει η υποβολή αιτήσεων

Ειδικότερα για να επανενταχθούν οι φορολογούμενοι στις παλιές ρυθμίσεις θα πρέπει μέχρι αύριο να υποβάλλουν αίτηση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα mybusinessSupport της ΑΑΔΕ αφού προηγουμένως έχουν ρυθμίσει τυχόν άλλες ληξιπρόθεσμες οφειλές και να πληρώσουν τη δόση του Δεκεμβρίου μέσω web banking.

Οι δόσεις που έμειναν απλήρωτες από τον Μάρτιο που ξέσπασε η πανδημία έως και τον Νοέμβριο θα προστεθούν στο τέλος του προγράμματος της ρύθμισης ως υπεράριθμες.

Στην ηλεκτρονική εφαρμογή της ΑΑΔΕ εμφανίζονται οι ρυθμίσεις που χάθηκαν κατά την περίοδο Μαρτίου – Νοεμβρίου 2020. Οι οφειλέτες μπορούν να επιλέξουν τις ρυθμίσεις για τις οποίες επιθυμούν να υποβάλουν αίτηση επανένταξης στην οποία θα πρέπει να δηλώσουν ότι:

  • είναι πληγέντες από την πανδημία, ήτοι ότι έχει χορηγηθεί παράταση και αναστολή είσπραξης για τις οφειλές τους στο πλαίσιο αντιμετώπισης των επιπτώσεων του κορωνοϊού και
  • ότι απώλεσαν ρύθμιση του Ν. 4321/2015 ή/και του Ν. 4611/2019 εντός του χρονικού διαστήματος Μαρτίου έως και Νοεμβρίου 2020, και
  • έχουν υποβάλει όλες τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος και του φόρου προστιθέμενης αξίας.

Για την επανένταξη στη ρύθμιση, κατά τον χρόνο υποβολής της αίτησης, ελέγχεται:

  • αν έχει γίνει εξόφληση των δόσεων της προϋπάρχουσας ρύθμισης ως εξής: μέχρι και τον Δεκέμβριο 2019 για τη ρύθμιση του Ν. 4321/2015 και μέχρι και τον Ιανουάριο 2020 για τη ρύθμιση του Ν. 4611/2019 και
  • αν έχει γίνει εξόφληση ή ρύθμιση των νέων οφειλών, εκτός από αυτές που τελούν σε αναστολή είσπραξης βάσει νόμου ή δικαστικής απόφασης.

Προϋπόθεση για την επανένταξη αποτελεί η εμπρόθεσμη καταβολή της δόσης του Δεκεμβρίου 2020 μέσω web banking ή σε τράπεζα μόνο εάν δεν είναι δυνατή η καταβολή μέσω web banking.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share