Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2021

Αποζημίωση ειδικού σκοπού: Ποιοι τη δικαιούνται - Το ποσό που θα τους πιστωθεί σήμερα

Αναλυτικά

2 Δεκεμβρίου 2020 07:48
Αποζημίωση ειδικού σκοπού: Ποιοι τη δικαιούνται - Το ποσό που θα τους πιστωθεί σήμερα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σήμερα αναμένεται να γίνει η πίστωση της αποζημίωσης ειδικού σκοπού στους εργαζομένους ειδικών κατηγοριών αλλά και τους επιστήμονες ενώ παράλληλα δείτε ποιοι δικαιούνται από τους γιατρούς και τους νοσηλευτές το επίδομα Χριστουγέννων.

Συγκεκριμένα σήμερα θα λάβουν στους λογαριασμούς τους 2.481 εργαζόμενοι ειδικών κατηγοριών την αποζημίωση ειδικού σκοπού Οκτωβρίου ύψους 800 ευρώ αλλά και οι επιστήμονες την οικονομική ενίσχυση των 608 ευρώ. Παράλληλα ξεκίνησαν οι υποβολές για ορθές επαναλήψεις αναστολών συμβάσεων εργασίας Νοεμβρίου και θα ολοκληρωθούν στις 7 Δεκεμβρίου.

Ειδικότερα αφορά την υποβολή δηλώσεων αναστολών συμβάσεων εργασίας από επιχειρήσεις – εργοδότες των οποίων έχει ανασταλεί η λειτουργία με εντολή δημόσιας αρχής μόνο για εργαζόμενους, για τους οποίους δεν έχει υποβληθεί δήλωση, για τον μήνα Νοέμβριο καθώς και ορθών επαναλήψεων για αύξηση του διαστήματος αναστολής των συμβάσεων εργασίας.

Υπενθυμίζεται ότι οι πληττόμενες επιχειρήσεις υποβάλλουν υπεύθυνες δηλώσεις αναστολών συμβάσεων εργασίας εργαζομένων τους για τον μήνα Νοέμβριο, το αργότερο έως και 7/12/2020.

Για τον μήνα Νοέμβριο η υποβολή δηλώσεων αναστολών συμβάσεων εργασίας εργαζομένων σε επιχειρήσεις – εργοδότες που πλήγηκαν από τον κυκλώνα «ΙΑΝΟΣ», σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 5 του ν. 4728/2020 (Α’ 186) καθώς η υποβολή δηλώσεων σε επιχειρήσειςεργοδότες που έχουν θέσει σε αναστολή συμβάσεις εργασίας εργαζομένων τους, οι οποίοι ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες εργαζομένων, κατά τα οριζόμενα της υπ. αριθμ. 39363/1537/30-9-2020 (Β’ 4262), συνεχίζεται μέχρι και 7/12/2020.

Σήμερα πιστώνεται η αποζημίωση ειδικού σκοπού σε εργαζομένους και επιστήμονες.

Πληρωμές

Σύμφωνα με υπουργική απόφαση εγκρίθηκε δαπάνη ύψους 1.984.800,00 ευρώ προκειμένου να προχωρήσει σήμερα η πληρωμή αποζημίωσης ειδικού σκοπού στους δικαιούχους εργαζομένων ειδικών κατηγοριών, το σύνολο των οποίων ανέρχεται στους 2.481 δικαιούχους.

Παράλληλα εγκρίθηκε η δαπάνη ύψους 70.200 ευρώ για 117 δικαιούχους επιστήμονες, ελεύθερους επαγγελματίες για να πληρωθούν σήμερα την οικονομική ενίσχυση ειδικού σκοπού ύψους 600 ευρώ.

Οι ειδικές κατηγορίες που πληρώνονται σήμερα θα πρέπει:

  1. να μην έχουν λάβει από άλλη κατηγορία της ίδιας ΚΥΑ τα 800 ευρώ
  2. να μην έχουν λάβει τα 600 ευρώ των επιστημόνων και
  3. να μην έχουν λάβει τα 800 ευρώ της ΑΑΔΕ. Επίσης, στις 11 Δεκεμβρίου αναμένεται να πληρωθούν την αποζημίωση ειδικού σκοπού 800 ευρώ και οι αναστολές συμβάσεων εργασίας εργαζομένων λόγω Ιανού και οι περιπτώσεις αναστολών συμβάσεων εργασίας ευπαθών ομάδων εργαζομένων για τον μήνα Νοέμβριο.

Επιστήμονες και εργαζόμενοι σήμερα θα πιστωθεί στους λογαριασμούς τους η αποζημίωση ειδικού σκοπού.

Μονομερείς και ειδικές κατηγορίες

Για τις μονομερεις υπεύθυνες δηλώσεις επαγγελματιών της τέχνης και του πολιτισμού, ξεναγών και τουριστικών συνοδών για τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο οι δικαιούχοι της αποζημίωσης ειδικού σκοπού μπορούν να προβούν σε μονομερείς υπεύθυνες δηλώσεις για τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο το αργότερο έως και 10/12/2020.

Μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου θα πρέπει να υποβληθούν και οι αιτήσεις από τους δικαιούχους που ανήκουν στις ειδικές κατηγορίες εργαζομένων.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share