Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

ΟΑΕΔ: Νωρίτερα τα επιδόματα και το Δώρο Χριστουγέννων - Οι ημερομηνίες πληρωμής

Ανάσα!

24 Νοεμβρίου 2020 17:08
ΟΑΕΔ: Νωρίτερα τα επιδόματα και το Δώρο Χριστουγέννων - Οι ημερομηνίες πληρωμής
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά θα πραγματοποιηθεί η προπληρωμή επιδομάτων και η πληρωμή του Δώρου Χριστουγέννων έτους 2020 από τον ΟΑΕΔ. Παράλληλα, από μέρα σε μέρα αναμένεται να ανοίξει η ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα για το επίδομα 400 ευρώ που θα λάβουν φέτος οι μακροχρόνια άνεργοι.

Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2020 θα ξεκινήσει η προπληρωμή της τακτικής επιδότησης ανεργίας, της επιδότησης μακροχρόνιας ανεργίας και του βοηθήματος ανεργίας αυτοαπασχολουμένων, καθώς και η καταβολή του Δώρου Χριστουγέννων στους επιδοτούμενους ανέργους και στις δικαιούχους της ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας.

Η διαδικασία θα συνεχιστεί μέχρι και τις 6 Ιανουαρίου 2021. Οι πιστώσεις των επιδομάτων και του Δώρου Χριστουγέννων στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων θα γίνουν αυτόματα, με απευθείας κατάθεση στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων. Δεν απαιτείται καμία ενέργεια από τους δικαιούχους και δεν υφίσταται κανένας λόγος προσέλευσης στα Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2).

Οι πληρωμές εμφανίζονται στους τραπεζικούς λογαριασμούς εντός 3 εργάσιμων ημερών, μετά την καταβολή τους από τον ΟΑΕΔ. Υπενθυμίζεται ότι για όσους επιδοτούμενους ανέργους έχουν υποχρέωση δήλωσης παρουσίας κατά το χρονικό διάστημα των προπληρωμών επιδομάτων, η προπληρωμή θα καταβληθεί μετά την δήλωση παρουσίας, η οποία γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά (gov.gr → Εργασία και ασφάλιση → Ανεργία → Δήλωση παρουσίας επιδοτούμενων ανέργων).

Έκτακτο επίδομα σε επιστήμονες - Πότε και πόσα θα πληρωθούν

Έκτακτο επίδομα σε δικηγόρους, μηχανικούς, γιατρούς και οικονομολόγους ανακοίνωσε η κυβέρνηση. Την οικονομική στήριξη επαγγελματικών κλάδων, οι οποίοι επλήγησαν από τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, κατά τη διάρκεια των εξαγγελιών του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης, κατά την οποία εξειδικεύτηκαν τα έκτακτα οικονομικά μέτρα.

Αναφορικά με το έκτακτο επίδομα για δικηγόρους, μηχανικούς και οικονομολόγους, ο κ. Βρούτσης μιλώντας στο MEGA σημείωσε ότι ενώ αρχικά ήταν να δοθεί σε δικηγόρους, οικονομολόγους και μηχανικούς τελικά αυτό θα επεκταθεί και θα περιλαμβάνει και γιατρούς, οδοντιάτρους, δικαστικούς επιμελητές και γεωτεχνικούς. Ωστόσο, για τους νοσοκομειακούς, δεν προβλέπεται κάποιο κονδύλι στον προϋπολογισμό.

Όπως επισήμανε ο Υπουργός η επέκταση αυτού του επιδόματος «θα είναι στη τροπολογία που θα κατατεθεί τη Δευτερά στη Βουλή και θα περιλαμβάνει μέσα και γιατρούς και οδοντιάτρους και τους δικαστικούς επιμελητές και τους γεωτεχνικούς».

Σύμφωνα με πληροφορίες το ποσό θα είναι 400 ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί πως το κονδύλι για έκτακτη αυτή ενίσχυση θα καλυφθεί από τις εισφορές υπέρ του κλάδου ανεργίας των παραπάνω επιστημόνων.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share