Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

ΟΑΕΔ: Πληρώνεται σήμερα η δίμηνη παράταση σε δικαιούχους - Ποιους αφορά

Ανάσα

20 Νοεμβρίου 2020 08:31
ΟΑΕΔ: Πληρώνεται σήμερα η δίμηνη παράταση σε δικαιούχους - Ποιους αφορά
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Σήμερα, Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου 2020 θα γίνει η καταβολή δίμηνης παράτασης επιδομάτων ανεργίας του ΟΑΕΔ. Παράλληλα, σε 256.525 νοικοκυριά που διαβιούν στα όρια της φτώχειας λαμβάνοντας το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, θα δοθεί τελικά το έκτακτο επίδομα τα Χριστούγεννα.

Αναλυτικά, η πληρωμή αφορά:

  • Τους ανέργους των οποίων έληξε η επιδότησή τους στο χρονικό διάστημα 1-19 Σεπτεμβρίου. Το χρηματικό ποσό που θα λάβουν οι δικαιούχοι αντιστοιχεί στη δίμηνη παράταση.
  • Τους ανέργους των οποίων έληξε η επιδότησή τους στο χρονικό διάστημα 20 Σεπτεμβρίου-19 Οκτωβρίου. Το χρηματικό ποσό που θα λάβουν οι δικαιούχοι αντιστοιχεί στον πρώτο μήνα της παράτασης. Η καταβολή του δεύτερου μήνα παράτασης θα έχει ολοκληρωθεί εντός του Δεκεμβρίου.

Κοινωνικό Μέρισμα 2020: Τεράστια απογοήτευση! Γιατί δεν δοθεί τελικά, ποιοι οι μεγάλοι χαμένοι;

Δεν θα δοθεί τελικά φέτος κοινωνικό μέρισμα 2020, παρά τα όσα γράφονταν και ακούγονταν το προηγούμενο διάστημα.

Για πρώτη φορά, μετά από πολλά χρόνια, οι δικαιούχοι δεν θα λάβουν το κοινωνικό μέρισμα που είχαν υπολογίσει, ως μία οικονομική ανάσα για τις δύσκολες ημέρες που διανύουμε.

Φυσικά, θα πρέπει να ξεκαθαριστεί ότι ο λόγος που δεν θα δοθεί φέτος το κοινωνικό μέρισμα 2020είναι το γεγονός πως δεν υπάρχει πλεόνασμα, όπως τα προηγούμενα χρόνια.

Υπενθυμίζεται ότι για το μέρισμα του Δεκεμβρίου 2019, ύψους 700 ευρώ, η σχετική πλατφόρμα για τις αιτήσεις των δικαιούχων είχε ανοίξει από τις 17 έως και τις 26 του μήνα και η είσοδος σε αυτή γινόταν με τη χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασής τους στο TAXISnet.

Κοινωνικό Μέρισμα 2020: Ποιοι ήταν οι δικαιούχοι;

Οι δικαιούχοι του 2019 ήταν:

  • Οικογένειες με 4 ή περισσότερα εξαρτώμενα τέκνα και με ετήσιο φορολογητέο οικογενειακό εισόδημα έτους 2018 έως 20.000 ευρώ.
  • Νοικοκυριά με έναν γονέα μακροχρόνια άνεργο και τουλάχιστον ένα ή περισσότερα εξαρτώμενα τέκνα και με ετήσιο φορολογητέο οικογενειακό εισόδημα έως και 15.000 ευρώ. Στην κατηγορία αυτή εντάχθηκαν και οι μονογονεϊκές οικογένειες που πληρούσαν τις προϋποθέσεις.
  • Νοικοκυριά στα οποία και οι δύο σύζυγοι ή και τα δύο μέρη συμφώνου συμβίωσης ήταν βραχυχρόνια άνεργοι και είχαν συνολικό ετήσιο φορολογητέο οικογενειακό εισόδημα έως 15.000 ευρώ.
  • Οικογένειες στις οποίες ένα τουλάχιστον μέλος ενήλικο ή ανήλικο είναι άτομο με αναπηρία (ΑΜΕΑ).
TAGS
 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share