Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Τέλη κυκλοφορίας: Ενδεχόμενο παράτασης στην προθεσμία πληρωμής (Video)

Τι είπε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας

14 Νοεμβρίου 2020 15:16
Τέλη κυκλοφορίας: Ενδεχόμενο παράτασης στην προθεσμία πληρωμής (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας μίλησε στο OPEN TV για την πορεία της ελληνικής οικονομίας αλλά έδωσε και διευκρινίσεις σχετικά με τα μειωμένα ενοίκια, και την επιστρεπτέα προκαταβολή. Ακόμα αναφέρθηκε και στα τέλη κυκλοφορίας, και δεν απέκλεισε ότι μπορεί να δούμε αλλαγές.

Προς το τέλος του έτους θα αποφασιστεί το ενδεχόμενο παράτασης στην προθεσμία πληρωμής των τελών κυκλοφορίας, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. Ωστόσο, δείτε πως θα τα πληρώσετε γρήγορα και χωρίς ταλαιπωρία.

Προσθέτοντας ότι αυτήν τη στιγμή δεν είναι στο τραπέζι το θέμα της μείωσής τους. Επεσήμανε, ωστόσο, ότι και αυτό αποτελεί ένα στοιχείο προς αξιολόγηση, καθώς κάποιοι επιχειρηματίες που έχουν κλειστές επιχειρήσεις επιβαρύνονται και από τέλη κυκλοφορίας.

Σταϊκούρας για έκτακτη οικονομική ενίσχυση

Μιλώντας στην τηλεόραση του Open, ανέφερε επίσης ότι έως την προσεχή Παρασκευή που θα κατατεθεί ο προϋπολογισμός, θα γίνουν οι ανακοινώσεις για τη νέα έκτακτη οικονομική ενίσχυση που προανήγγειλε ο πρωθυπουργός. Όπως είπε, θα ληφθεί μέριμνα για ομάδες που δεν έχουν στηριχθεί επαρκώς έως σήμερα, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο τα επιδόματα αναστολών να παραταθούν και τον Δεκέμβριο, ανάλογα με το πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση με την πανδημία.

Εξήγησε δε, πως η τροπολογία για την αναστολή των επιταγών για 75 ημέρες δεν περιλαμβάνει μόνον τους κλάδους που έκλεισαν με κρατική εντολή, αλλά και όλες τις επιχειρήσεις που έχουν μεγάλη πτώση τζίρου, άνω του 50%. Επιπλέον υπάρχει πρόβλεψη να διευρυνθούν με υπουργική απόφαση τα κριτήρια επιλεξιμότητας, σημείωσε.

Επίδομα παιδιού: Πότε είναι η πληρωμή για την πέμπτη δόση

Έκλεισε από χθες, Πέμπτη, η ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΟΠΕΚΑ για το επίδομα παιδιού, με το σύστημα να μην δέχεται άλλες αιτήσεις, προκειμένου να ξεκινήσει και να ολοκληρωθεί η καταβολή της πέμπτης διμηνιαίας δόσης. Ενώ, αγωνία επικρατεί για χιλιάδες εργαζομένους του ιδιωτικού τομέα, καθώς οι αναστολές εργασίας επηρεάζουν και το δώρο Χριστουγέννων που θα λάβουν.

Για την κάλυψη των πληρωμών, εγκρίθηκε ποσό ύψους 191 εκατ. ευρώ σε βάρος των πιστώσεων του προϋπολογισμού εξόδων του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Ειδικού Φορέα 1033-202 ΑΛΕ 2310506003 του οικονομικού έτους 2020, προκειμένου να επιχορηγηθεί ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) για την καταβολή του επιδόματος, καθώς και εκκρεμών αιτήσεων προηγούμενων ετών.

Η συγκεκριμένη απόφαση του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση, αναρτήθηκε στη «Διαύγεια». Όπως έχει γίνει γνωστό η πέμπτη διμηνιαία δόση του 2020 θα καταβληθεί στις 30 Νοεμβρίου 2020.

Τι χρειάζεται να γνωρίζουν οι δικαιούχοι

Το επίδομα παιδιού υπολογίζεται με βάση τα εξαρτώμενα τέκνα που έχουν δηλωθεί στο Α21 του 2020 και η εκκαθάριση των αιτήσεων θα γίνει, σύμφωνα με την τελευταία φορολογική δήλωση, που σημαίνει ότι θα πληρωθούν μόνο όσοι υπέβαλαν φετινή φορολογική δήλωση.

Να σημειωθεί πως για να χορηγηθεί επίδομα παιδιού, θα πρέπει η αίτηση να έχει υποβληθεί οριστικά και να έχει εγκριθεί, καθώς οποιαδήποτε αίτηση η οποία αποθηκεύτηκε προσωρινά, θεωρείται μη υποβληθείσα και δεν λαμβάνεται υπόψη.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share