Παρασκευή, 07 Μαΐου 2021

Αναδρομικά συνταξιούχων: Πάνω από 80.000 καταγγελίες για λανθασμένες πληρωμές

Αναλυτικά η δήλωση του Ενιαίου Δικτύου Συνταξιούχων

23 Οκτωβρίου 2020 15:30
Αναδρομικά συνταξιούχων: Πάνω από 80.000 καταγγελίες για λανθασμένες πληρωμές
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων καταγγέλλει ότι έγινε λάθος με τα αναδρομικά των συνταξιούχων και συγκεκριμένα σε πάνω από 80.000 δικαιούχους όπου και έχουν καταγραφεί απώλειες εκατοντάδων ευρώ για τους συνταξιούχους. Επίσης από σήμερα Παρασκευή 23 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί η πληρωμή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού σε 6.555 δικαιούχους.

Σύμφωνα με την καταγγελία και «σύμφωνα και με απόλυτα ασφαλείς πληροφορίες του Ενιαίου Δικτύου Συνταξιούχων, το λάθος προέκυψε:

Σύμφωνα με απόλυτα ασφαλείς πληροφορίες του Ενιαίου Δικτύου Συνταξιούχων, το λάθος προέκυψε:

  1. στους συνταξιούχους οι οποίοι κατέθεσαν αίτηση συνταξιοδότησης από το 2012 έως το 2016 και έλαβαν οριστικές συντάξεις κύριων και επικουρικών μετά το 2016 (έπαιρναν μόνο προσωρινή στην κύρια ή οριστική μόνο στην κύρια).
  2. έκανε τεράστιο λάθος η κυβέρνηση επιλέγοντας να επιστρέψει αναδρομικά του ν. 4093/12 μόνο στις κύριες συντάξεις, γιατί η κράτηση του ν4093/12 υπολογίζεται στο άθροισμα κύριας και επικουρικής σύνταξης! Όταν λοιπόν οι συνταξιούχοι δεν είχαν λάβει λόγω καθυστέρησης επικουρική σύνταξη, γινόταν μικρότερη κράτηση έως και μηδενική το επίμαχο ενδεκάμηνο 2015-2016.

Έτσι, οι συνταξιούχοι διαπιστώνουν απώλειες στο τελικό ποσό των επιστροφών που λαμβάνουν.
Ακολουθούν παραδείγματα υπολογισμένα από το ΕΝΔΙΣΥ βάσει ενημερωτικών καθώς και οριστικών συντάξεων. Πόσα χρήματα έπρεπε να λάβουν και πόσα κατατέθηκαν στην τράπεζα. Τα παραδείγματα είναι από μέλη του ΕΝΔΙΣΥ.

Λάθος έγινε στην πληρωμή 80.000 αναδρομικών συνταξιούχων.

Καταγγελία για λάθος πληρωμή αναδρομικών σε πάνω από 80.000 δικαιούχους.

Το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων ζητά, για άλλη μία φορά, από τους συνταξιούχους που τους επιστρέφονται τα αναδρομικά να κρατήσουν το ενημερωτικό σημείωμα της τράπεζας και να το φωτοτυπίσουν. Ειδικά σε εκείνους οι οποίοι έχουν καταθέσει αγωγές.

Όλα αυτά, ενώ η διαδικασία καταβολής των (κουτσουρεμένων) αναδρομικών βρίσκεται ακόμα στην αρχική της φάση. Από χθες, Πέμπτη 22 Οκτωβρίου, μπορούσαν οι πρώτοι δικαιούχοι να δουν τα ποσά που τους αναλογούν στα ATM των τραπεζών και ουσιαστικά από σήμερα Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου, πιστώθηκε η «πρώτη φουρνιά». Πρόκειται για συνταξιούχους που προέρχονται από το πρώην ΙΚΑ, από Τράπεζες και από τον ΟΤΕ, των οποίων ο ΑΜΚΑ λήγει σε 1, 3, 5, 7 και 9.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share