Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

«Εξοικονομώ – Αυτονομώ»: Ανοίγει η ειδική γραμμή εξυπηρέτησης πολιτών

Η τηλεφωνική εξυπηρέτηση δεν θα καλύπτει μόνο "βασικά" ερωτήματα

20 Οκτωβρίου 2020 12:32
«Εξοικονομώ – Αυτονομώ»: Ανοίγει η ειδική γραμμή εξυπηρέτησης πολιτών
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σήμερα, Τρίτη 20 Οκτωβρίου, ανοίγει η ειδική γραμμή εξυπηρέτησης πολιτών (helpdesk) για το πρόγραμμα «Εξοικονομώ-Αυτονομώ», με στόχο την καλύτερη ενημέρωση προετοιμασία των ενδιαφερόμενων, σε συνέχεια και της προδημοσίευσης των βασικών σημείων του Οδηγού του προγράμματος την προηγούμενη εβδομάδα. Επίσης δείτε πως μπορείτε να υποβάλετε αίτηση βήμα-βήμα για το πρόγραμμα «Εξοικονομώ-Αυτονομώ».

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 210 6241829 (20 γραμμές), το οποίο θα λειτουργεί καθημερινά -εργάσιμες ημέρες- από τις 7.00 το πρωί έως τις 9.00 το βράδυ. Σημειώνεται ότι το helpdesk ξεκινά νωρίτερα και είναι πιο διευρυμένο σε σχέση με τους προηγούμενους κύκλους του «Εξοικονομώ», ώστε να ανταποκρίνεται στο αυξημένο μέγεθος του προγράμματος και να καλύπτει τις ανάγκες πληροφόρησης για τις αλλαγές που προβλέπονται.

Η τηλεφωνική εξυπηρέτηση θα καλύπτει όχι μόνο τα «βασικά» ερωτήματα (ποιοι είναι δικαιούχοι, οδηγίες για την υποβολή της αίτησης κ.λπ.) αλλά και εξειδικευμένα θέματα για τις επιλέξιμες παρεμβάσεις, τη χρήση της πλατφόρμας κ.ά. στα οποία θα απαντούν μηχανικοί και εξειδικευμένοι τεχνικοί σύμβουλοι.

Επίσης, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλλουν ερωτήσεις μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση [email protected] Υπενθυμίζεται ότι η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για το «Εξοικονομώ-Αυτονομώ» θα ανοίξει στις 30 Νοεμβρίου 2020.

ΟΑΕΔ: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις για 3.000 ανέργους - Ποιες Περιφέρειες αφορά

Από την προσεχή Δευτέρα 19 Οκτωβρίου και ώρα 13:00 ξεκινούν οι αιτήσεις για το νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για την απόκτηση επαγγελματικής εμπειρίας με 100% επιδότηση και ωφελούμενους 3.000 ανέργους 18-30 ετών στις Περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Βορείου Αιγαίου, Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας.

«Ειδικό πρόγραμμα προεργασίας για 3.000 ανέργους νέους, ηλικίας 18-30 σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού, δημοσίου και κοινωνικού τομέα, που ασκούν τακτικά οικονομική δραστηριότητα στις Περιφέρειες Στερεάς Ελλάδας, Βορείου Αιγαίου, Θεσσαλίας και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης».

Στόχος του προγράμματος είναι η ενίσχυση της πρόσβασης των νέων στην αγορά εργασίας μέσω της απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας και η αντιμετώπιση της διαρροής επιστημονικού εργατικού δυναμικού.

Το πρόγραμμα διαρκεί επτά μήνες και ο ΟΑΕΔ θα καταβάλει σε 3.000 ωφελουμένους μηνιαία αποζημίωση ίση με τον νόμιμο κατώτατο μισθό (με πλήρεις ασφαλιστικές εισφορές), καθώς και αναλογία δώρων εορτών και επιδόματος αδείας. Διαβάστε στο Athensmagazine.gr πότε καταβάλλεται η 2μηνη παράταση του ΟΑΕΔ και ποιους αφορά.

Οι εργοδότες που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν εντάσσονται στο πρόγραμμα, ανάλογα με το προσωπικό που απασχολούν, ως εξής:

Εργοδότες με Προσωπικό έως / Ανώτατος Αριθμός Ωφελουμένων

3 άτομα / 1

4-9 άτομα / 2

10-19 άτομα / 3

20-30 άτομα / 5

31-50 άτομα / 8

άνω των 50 ατόμων / 20% του απασχολούμενου προσωπικού, έως 20

Απαραίτητη προϋπόθεση για την ένταξη εργοδότη στο πρόγραμμα, είναι να μην έχει προβεί σε μείωση του προσωπικού του κατά τη διάρκεια ενός τριμήνου, πριν από την ημερομηνία υποβολής της ηλεκτρονικής αίτησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Ο προϋπολογισμός του προγράμματος είναι 20.000.000 ευρώ και θα καλυφθεί από πόρους του ΟΑΕΔ. Οι εργοδότες που δραστηριοποιούνται στις Περιφέρειες Στερεάς Ελλάδας, Βορείου Αιγαίου, Θεσσαλίας και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση μέσω της ιστοσελίδας του Οργανισμού www.oaed.gr.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share