Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Ο ΟΑΕΔ παραχωρεί δωρεάν σπίτια - Ποιοι οι δικαιούχοι

Αναλυτικά η απόφαση

19 Οκτωβρίου 2020 12:16
Ο ΟΑΕΔ παραχωρεί δωρεάν σπίτια - Ποιοι οι δικαιούχοι
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πολίτες με οικονομικές ανάγκες αναμένεται να έχουν δική τους κατοικία, καθώς ο ΟΑΕΔ πρόκειται να παραχωρήσει αδιάθετες και κενές κατοικίες σε όσους αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες και στερούνται ένα σπίτι. Διαβάστε αναλυτικά την απόφαση. Ποια σπίτια θα δοθούν και ποιοι οι δικαιούχοι.

Αναλυτικά η απόφαση

Την διάθεση κενών κατοικιών του τ. ΟΕΚ. νυν ΟΑΕΔ σε πολίτες με έντονες κοινωνικές και οικονομικές ανάγκες που στερούνται κατοικίας περιλαμβάνει το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. Εκείνο τέθηκε προς διαβούλευση, ενώ διαβάστε πότε θα καταβληθεί η δίμηνη παράταση του ταμείου ανεργίας.

Ειδικότερα οι κατοικίες που παραμένουν κενές και αδιάθετες, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας κλήρωσης κατοικιών σε οικισμούς του κατασκευαστικού προγράμματος του τ. Οργανισμού Εργατικών Κατοικιών (τ. ΟΕΚ) δύναται να παραχωρούνται κατά κυριότητα. Δηλαδή, να δίνονται άνευ ανταλλάγματος.

Αυτό έγινε με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Απασχόλησης του Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) κατόπιν σύμφωνης γνώμης του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, σε πολίτες με έντονες κοινωνικές και οικονομικές ανάγκες που δεν έχουν δικά τους σπίτια.

Πώς ορίζονται οι ανάγκες

Ως έντονες κοινωνικές και οικονομικές ανάγκες ορίζονται ενδεικτικά τα σοβαρά προβλήματα υγείας των ίδιων ή προστατευόμενων μελών των οικογενειών τους, το χαμηλό καθαρό οικογενειακό εισόδημα, και κάθε άλλη εξαιρετική και επιτακτική ανάγκη που προσδιορίζεται κατά περίπτωση με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ο.Α.Ε.Δ..

Αφορά στις περιπτώσεις από σπίτια που αγοράστηκαν από τον τ. Ο.Ε.Κ. με τα Προγράμματα Αγοράς Κατοικιών και Διαμερισμάτων (ΠΑ.ΚΑ.ΔΙ.) και εξακολουθούν να παραμένουν κενές και αδιάθετες.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ο.Α.Ε.Δ., δυνάμει του άρθρου 8 του β.δ. 803/1970 (Α΄271), συστήνει και ορίζει έκτακτες επιτροπές. Σκοπός είναι η προετοιμασία της διαδικασίας διάθεσης των κατοικιών κατά τα οριζόμενα και για την υποβολή σχετικής γνωμοδότησης στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ο.Α.Ε.Δ..

Από κει και πέρα με απόφαση του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων καθορίζονται τα εισοδηματικά κριτήρια και οι προϋποθέσεις για την παραχώρηση και κάθε αναγκαία λεπτομέρεια για την εφαρμογή του παρόντος.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share