Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Επίδομα 534 ευρώ: Έρχεται νέα πληρωμή αύριο 16/10 - Ποιους αφορά (Video)

Ποιοι θα δουν χρήματα στους λογαριασμούς τους

15 Οκτωβρίου 2020 07:06
Επίδομα 534 ευρώ: Έρχεται νέα πληρωμή αύριο 16/10 - Ποιους αφορά (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Τουλάχιστον 28.997 δικαιούχοι θα λάβουν, την Παρασκευή (16/10), το επίδομα ύψους έως και 534 ευρώ, σύμφωνα με τον υπουργικό σχεδιασμό. Επίσης, δείτε αναλυτικά όλες τις πληροφορίες σχετικά με το επίδομα θέρμανσης, ποιοι οι δικαιούχοι και τα ποσά σε κάθε ζώνη.

Συγκεκριμένα, με βάση απόφαση του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, εγκρίθηκε η μεταφορά πίστωσης, ύψους 15.026.148 ευρώ, από τον Ε.Φ. 1033-501-0000000, ΑΛΕ 2310989899 οικονομικού έτους 2020.

Η πληρωμή αφορά σε μονομερείς υπεύθυνες δηλώσεις εργαζομένων με δικαίωμα υποχρεωτικής επαναπρόσληψης σε επιχειρήσεις-εργοδότες κύριων και μη κύριων ξενοδοχειακών και τουριστικών καταλυμάτων, καθώς και σε επιχειρήσεις-εργοδότες τουριστικών λεωφορείων, για την πληρωμή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού στους δικαιούχους.

Έκτακτο επίδομα τα Χριστούγεννα: Σε ποιους και πότε θα δοθεί

Την καταβολή έκτακτου επιδόματος τα Χριστούγεννα στους χαμηλοσυνταξιούχους που δεν θα λάβουν αναδρομικά εξετάζει το κυβερνητικό επιτελείο προκειμένου να συμπεριληφθεί και αυτή η ευάλωτη κοινωνική κατηγορία στο συνολικό πακέτο στήριξης του 2020. Παράλληλα, δείτε αναλυτικά τις ημερομηνίες καταβολής όλων των Ταμείων για τις συντάξεις του Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», αρμόδιες πηγές τονίζουν πως οι επόμενες κινήσεις θα κριθούν από την πορεία των δημοσιονομικών τον μήνα Οκτώβριο ώστε να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις περί τα μέσα Νοεμβρίου ενώ διευκρινίζουν πως το επίδομα εφόσον υλοποιηθεί θα καταβληθεί έως τον Δεκέμβριο και δεν θα είναι 13η σύνταξη, αλλά ένα εφάπαξ ποσό.

Το ύψος του επίσης δεν θα κυμαίνεται στα επίπεδα της σύνταξης αλλά θα είναι χαμηλότερο και όπως διευκρινίζουν οι ίδιες πηγές θα εξαρτηθεί από τα δημοσιονομικά περιθώρια που θα διαπιστωθεί ότι υπάρχουν.

Άλλωστε φέτος λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών δημοσιονομικός ευελιξίας η κυβέρνηση έχει τη δυνατότητα να προχωρήσει στην καταβολή του συγκεκριμένου επιδόματος εφόσον δεν ανατραπεί η σημερινή κατάσταση τους επόμενους μήνες από τις εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες αναλόγως της πορείας των εσόδων το επόμενο δίμηνο και παρά το θολό τοπίο στον φετινό προϋπολογισμό κυβερνητική επιδίωξη είναι να σχεδιαστεί όσο το δυνατόν γίνεται ομαλότερος ο δρόμος στο κομμάτι της οικονομίας για τα ελληνικά νοικοκυριά τα οποία σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις ανησυχούν ιδιαιτέρως για τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share