Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Επιδόματα ΟΠΕΚΑ: Δείτε ποια πληρώνονται και πότε

Διαβάστε αναλυτικά όλα τα επιδόματα που θα καταβληθούν αλλά και για τις ημερομηνίες τους

9 Οκτωβρίου 2020 11:42
Επιδόματα ΟΠΕΚΑ: Δείτε ποια πληρώνονται και πότε
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στο πλευρό των κοινωνικών ομάδων που επλήγησαν από τον κορωνοϊό βρίσκεται η κυβέρνηση και για αυτό το λόγο χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας ανακοίνωσε ένα "νέο πακέτο στήριξης".

Το σχέδιο περιλαμβάνει αύξηση στο επίδομα ενοικίου και ένταξη περισσότερων δικαιούχων στα επιδόματα τέκνων και στο ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα (πρώην ΚΕΑ). Διαβάστε στο Athensmagazine.gr πότε θα καταβληθεί το επίδομα θέρμανσης.

Πότε πληρώνονται ΚΕΑ, επίδομα παιδιού, επίδομα ενοικίου και Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (ΚΕΑ)

Η πληρωμή στους δικαιούχους γίνεται μετά την έγκριση με υπουργική απόφαση δαπάνης σε βάρος των πιστώσεων του προϋπολογισμού εξόδων του υπουργείου Εργασίας, οικονομικού έτους 2020, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) για την κάλυψη της καταβολής.

Η πληρωμή μηνός Οκτωβρίου 2020 στους δικαιούχους (όσοι έχουν υποβάλλει αίτηση μέχρι και την 30 Σεπτεμβρίου 2020 και έχει εγκριθεί) του προγράμματος «Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα» (πρώην ΚΕΑ) θα γίνει την τελευταία εργάσιμη του Οκτωβρίου 2020 δηλαδή την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2020.

Επίδομα ενοικίου (στέγασης) 2020

Η πληρωμή μηνός Οκτωβρίου 2020 στους δικαιούχους (όσοι έχουν υποβάλλει αίτηση μέχρι και την 30 Σεπτεμβρίου 2020 και έχει εγκριθεί) του Επιδόματος Ενοικίου Στέγασης θα γίνει την τελευταία εργάσιμη του Οκτωβρίου 2020 δηλαδή την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2020.

Πληρωμή των προνοιακών και διατροφικών επιδομάτων Οκτωβρίου 2020

Η πληρωμή από τον ΟΠΕΚΑ μηνός Οκτωβρίου 2020 στους δικαιούχους των προνοιακών και διατροφικών επιδομάτων θα γίνει την τελευταία εργάσιμη του Οκτωβρίου 2020 δηλαδή την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2020

Επίδομα παιδιού 2020: Πότε θα πληρωθεί η πέμπτη δόση

Η πέμπτη διμηνιαία δόση του Επιδόματος Παιδιού 2020 αφορά στους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο και θα καταβληθεί, όπως ορίζει ο νόμος, την Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020 (τελευταία εργάσιμη) σε όλους όσοι έχουν υποβάλλει αίτηση Α21 για το 2020.

Οι αιτούντες μπορούν να επισκέπτονται τον σύνδεσμο https://opeka.gr/oikogeneies/epidoma-paidiou/erotiseis-apantiseis/ και να διαβάζουν τις συχνές ερωτήσεις και τις σχετικές απαντήσεις που δίδονται από τον οργανισμό και στοχεύουν σε τυχόν διευκρινίσεις γύρω από το Επίδομα Παιδιού.

Σχετικά με την αίτηση

Η αίτηση για το επίδομα στέγασης υποβάλλεται ηλεκτρονικά είτε από τους αιτούντες απευθείας, είτε μέσω των αρμοδίων οργάνων των Δήμων ή των Κέντρων Κοινότητας των Δήμων στους οποίους διαμένουν οι αιτούντες.

Τα νοικοκυριά με απροστάτευτα τέκνα και οι μονογονεϊκές οικογένειες υποβάλλουν αίτηση αποκλειστικά στους Δήμους ή τα Κέντρα Κοινότητας. Η αίτηση υποβάλλεται από το πρόσωπο στο όνομα του οποίου έχει συναφθεί το μισθωτήριο συμβόλαιο της κύριας κατοικίας.

Σε περίπτωση νοικοκυριού που απαρτίζεται και από φιλοξενούμενα μέλη, η αίτηση υποβάλλεται από τον υπόχρεο ή τον σύζυγο του υπόχρεου υποβολής δήλωσης φορολογίας εισοδήματος, για το σύνολο των μελών του νοικοκυριού. Ο αιτών συμπληρώνει υποχρεωτικά στα αντίστοιχα πεδία της αίτησης το Α.Φ.Μ. και τον Α.Μ.Κ.Α.

Όλα τα δεδομένα που αφορούν σε προσωπικά στοιχεία, στη σύνθεση του νοικοκυριού, σε φορολογικά και οικονομικά στοιχεία προκύπτουν από διασυνδέσεις ή διασταυρώσεις με τις βάσεις δεδομένων της Α.Α.Δ.Ε. της Η.Δ.ΙΚ.Α., του Ε.Φ.Κ.Α., του Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε., των υπουργείων Μεταναστευτικής Πολιτικής, Παιδείας, Εργασίας.

Σε περίπτωση που προκύπτει αναντιστοιχία στοιχείων, η αίτηση παραμένει σε εκκρεμότητα και ο αιτών προσκομίζει στον Δήμο ή το Κέντρο Κοινότητας κάθε πρόσφορο δικαιολογητικό για την τεκμηρίωση της πραγματικής κατάστασης του νοικοκυριού.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share