Σάββατο, 24 Οκτωβρίου 2020

Συντάξεις: Ποιοι μπορούν να βγουν νωρίτερα από τα 67 - Ποιες οι προϋποθέσεις

Ποιοι οι κερδισμένοι

24 Σεπτεμβρίου 2020 07:26
Συντάξεις: Ποιοι μπορούν να βγουν νωρίτερα από τα 67 - Ποιες οι προϋποθέσεις
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Συντάξεις: Δεκάδες κατηγορίες ασφαλισμένων έχουν τη δυνατότητα με τη χρήση πλασματικών ετών να αποχωρήσουν από την εργασία νωρίτερα από το γενικό όριο ηλικίας των 67 ετών. Επίσης, δείτε αν ανήκετε στις 4 κατηγορίες συνταξιούχων, που θα λάβουν αναδρομικά και αυξήσεις

Κυρίως πρόκειται για δηµοσίους υπαλλήλους που είχαν 25ετίες έως το 2012 και μπορούν να φύγουν µε μειωμένη σύνταξη ή συµπληρώνοντας 35ετία, 36ετία ή 37ετία µε πλήρη, καθώς επίσης και γονείς που χρειάζεται να έχουν συµπληρώσει και το εκάστοτε όριο ηλικίας τον Αύγουστο του 2015 ή είναι τρίτεκνοι - πολύτεκνοι και φεύγουν χωρίς όριο.

Ποιοι μπορούν να βγουν από τα 67 σε σύνταξη

Ειδικά όρια ισχύουν επίσης για τους μισθωτούς του πρώην ΙΚΑ και των πρώην Ταµείων ΔΕΚΟ - Τραπεζών, όπως επίσης για όσους συνταξιοδοτούνται µε βαρέα ένσηµα αλλά και για τους ελεύθερους επαγγελµατίες.

Επισημαίνεται ότι, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, μέχρι το 2022 υπάρχουν δυνατότητες για ευνοϊκότερα όρια ηλικίας εφόσον έχουν κατοχυρωθεί κάποια συνταξιοδοτικά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Από το 2022 και μετά έχουμε 67 έτη όριο ηλικίας για 15 έτη ασφάλισης και 62 για 40 έτη ασφάλισης.

ΟΑΕΔ: Όλα τα προγράμματα για 43.900 ανέργους (Video)

Ο διοικητής του ΟΑΕΔ, Σπύρος Πρωτοψάλτης μιλά για τα προγράμματα του ΟΑΕΔ που είναι σε ισχύ τα οποία έχουν υψηλά ποσοστά επιδότησης. Παράλληλα, ανάμεσα στα επιδόματα που πληρώνει ο ΟΑΕΔ σε ανέργους που είναι εντεταγμένοι στο μητρώο του, είναι και το βοήθημα των 360 ευρώ.

Επίσης o διοικητής του ΟΑΕΔ αναφέρθηκε και στο το πότε θα πληρωθούν τα επιδόματα ανεργίας της δίμηνης παράτασης.

Δείτε το αναλυτικό ρεπορτάζ για τα προγράμματα:

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share