Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Συντάξεις Οκτωβρίου: Ποιοι πληρώνονται αύριo - Πότε θα καταβληθούν από τα υπόλοιπα Ταμεία

Αναλυτικά όλες οι ημερομηνίες

22 Σεπτεμβρίου 2020 12:55
Συντάξεις Οκτωβρίου: Ποιοι πληρώνονται αύριo - Πότε θα καταβληθούν από τα υπόλοιπα Ταμεία
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Αύριο, Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου αρχίζει η καταβολή των συντάξεων Οκτωβρίου όπως ανακοίνωσε πρόσφατα ο e-ΕΦΚΑ .Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2020. Ενώ, την παράταση για την πληρωμή των δύο πρώτων δόσεων του ΕΝΦΙΑ ανακοίνωσε με δηλώσεις του υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Αναλυτικά:

  • Την Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2020, θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των μισθωτών (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις Τράπεζες και τον ΟΤΕ) που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 1, 3, 5, 7, 9.
  • Την Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2020, θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των μισθωτών (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις Τράπεζες και τον ΟΤΕ) που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 0, 2, 4, 6, 8.
  • Τη Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2020 θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των μη-μισθωτών (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ).
  • Την Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2020 θα καταβληθούν κύριες και επικουρικές συντάξεις του Δημοσίου, του τ.ΝΑΤ, τ.ΕΤΑΤ, τ.ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΔΕΗ».
  • Τα υπόλοιπα Ταμεία του ΕΦΚΑ (Μισθωτών) θα καταβάλλουν τις συντάξεις την Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2020.Την ίδια ημέρα θα καταβληθούν και οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος.

Αναδρομικά: Τα ποσά που θα λάβουν οι συνταξιούχοι (Video)

Στο διάστημα από τις 14 έως 26 Οκτωβρίου σχεδιάζεται να καταβληθεί - εφάπαξ - στους παλαιούς συνταξιούχους το 1,4 δισ. ευρώ που αφορά τα αναδρομικά του 11μήνου. Η οριστική ημερομηνία πληρωμής των αναδρομικών θα οριστικοποιηθεί το αμέσως επόμενο διάστημα.

Ειδικότερα θα πληρωθούν συνολικά αναδρομικά ύψους 1,4 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 892 εκατ. ευρώ θα λάβουν οι συνταξιούχοι του ιδιωτικού τομέα με συντάξεις άνω των 1.000 ευρώ, ενώ τα υπόλοιπα 496 εκατ. ευρώ θα καταβληθούν στους συνταξιούχους - δικαιούχους του δημόσιου τομέα.

Αναδρομικά: Αναλυτικά τα ποσά που θα λάβουν οι συνταξιούχοι

Επίσης, ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, μίλησε για το πότε θα δοθούν τα αναδρομικά, τι θα γίνει με τις προσωρινές συντάξεις, τα δώρα και τις επικουρικές, τις συντάξεις που εκκρεμούν αλλά και το τι θα ισχύσει με την τηλεργασία.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share