Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Φέρτε το και στην Ελλάδα: Το πείραμα με τα 1.200 ευρώ το μήνα χωρίς εργασία

Απίστευτο!

19 Αυγούστου 2020 11:41
Φέρτε το και στην Ελλάδα: Το πείραμα με τα 1.200 ευρώ το μήνα χωρίς εργασία
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Θα περίμενε κανείς το πείραμα αυτό να συμβαίνει στην Ελλάδα, να και η χώρα μας έχει περάσει από... αυτή την φάση για αρκετά χρόνια, εκείνα της ευημερίας από τη δεκαετία του '80 μέχρι την κρίση. Συμβαίνει, όμως, στη Γερμανία και προσφέρουν 1.200 ευρώ το μήνα χωρίς εργασία σε ορισμένα άτομα.

Συγκεκριμένα, μόνο 120 θα είναι τα άτομα, που συμμετέχουν σε αυτό το κοινωνικό πείραμα, το οποίο αποφασίστηκε με τη συμμετοχή και του ινστιτούτου οικονομικών ερευνών της χώρας. Πρόκειται για ένα κοινωνικό πείραμα, στο οποίο οι συμμετέχοντες παίρνουν 1.200 ευρώ χωρίς να εργάζονται, τη στιγμή που το καλοκαίρι χωρίζει τρεις κατηγορίες εργαζομένων.

Ο στόχος είναι να διαπιστωθεί η συμπεριφορά τους και να αποκτηθούν επιστημονικές γνώσεις για το πώς αλλάζει αυτή, όταν δεχόμαστε μισθό άνευ όρων. Τεμπελιάζουμε, δηλαδή, ή είμαστε ενεργοί; Κρατάμε τα χρήματα για τον εαυτό μας, ή προσφέρουμε στο κοινωνικό σύνολο.

Σε κάθε περίπτωση, εδώ θα είχαμε αρκετές συμμετοχές. Φέρτε το και στην Ελλάδα, επομένως, γιατί εδώ σίγουρα θα δείξουμε τρομερό ενδιαφέρον.

Δείτε το βίντεο:

Κορωνοϊός: Έτοιμη για νέα μέτρα στήριξης στις επιχειρήσεις η κυβέρνηση

Έτοιμη για νέα μέτρα στήριξης προς τις επιχειρήσεις απέναντι στις οικονομικές συνέπειες του κορωνοϊού ετοιμάζεται να προχωρήσει η κυβέρνηση, με τον Στέλιο Πέτσα να προχωρά στη σχετική ανακοίνωση.

Όπως είπε ο Στέλιος Πέτσας εξετάζονται σενάρια που αφορούν είτε σε επέκταση των μέτρων που ήδη έχουν ληφθεί είτε σε νέα μέτρα με στόχο την ανακούφιση των επαγγελματικών και των εργαζομένων και τόνισε ότι τις επόμενες ημέρες το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης θα είναι σε θέση να προβεί σε συγκεκριμένες ανακοινώσεις.

Αναφερόμενος στα μέτρα για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορωνοϊού, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι η κυβέρνηση θα λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για τον περιορισμό των εστιών και εκτίμησε ότι μετά την επιτυχημένη αντίδραση στην πρώτη φάση της πανδημίας, υπήρξε μια χαλάρωση, κυρίως στους νέους. Παράλληλα, εξέφρασε την άποψη ότι το άνοιγμα του τουρισμού δεν επιβάρυνε ιδιαίτερα την κατάσταση.

Ερωτηθείς για τη νέα σχολική χρονιά, ο κ. Πέτσας επανέλαβε ότι τα σχολεία θα ανοίξουν στις 7 Σεπτεμβρίου, προσθέτοντας ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν δύο σενάρια για τη λειτουργία τους. Είτε με εκ περιτροπής λειτουργία, είτε με καθολική λειτουργία και αυξημένα μέτρα προστασίας, όπως η χρήση μάσκας.

Σχετικά με τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι η συζήτηση για κυρώσεις κατά της Τουρκίας θα γίνει στη Σύνοδο Κορυφής στο τέλος Σεπτεμβρίου. Αναφορικά με τη στάση της Γερμανίας και την αντίδρασή της για επιβολή κυρώσεων, ο κ. Πέτσας επισήμανε ότι η γερμανική προεδρία θα πρέπει να σταθμίσει τα δεδομένα και τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να αντιμετωπιστεί η τουρκική προκλητικότητα.

Τέλος, ο κ. Πέτσας αποκάλυψε ότι παρά την ακύρωση της ΔΕΘ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα κάνει από τη Θεσσαλονίκη έναν απολογισμό των όσων έχουν υλοποιηθεί τον πρώτο χρόνο της διακυβέρνησης και θα ανακοινώσει ένα νέο πακέτο μέτρων με μειώσεις φόρων και εισφορών.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share