Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

ΟΑΕΔ: Ανοιχτή η πλατφόρμα για το έκτακτο εποχικό επίδομα - Ποιοι οι δικαιούχοι

Κριτήρια και προϋποθέσεις

7 Αυγούστου 2020 12:48
ΟΑΕΔ: Ανοιχτή η πλατφόρμα για το έκτακτο εποχικό επίδομα - Ποιοι οι δικαιούχοι
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Νέες πληρωμές, μέσω της πλατφόρμας του ΟΑΕΔ, για το έκτακτο επίδομα εποχικών εργαζομένων στον τουρισμό και επισιτισμό χωρίς δικαίωμα υποχρεωτικής επαναπρόσληψης θα πραγματοποιηθούν εντός του πρώτου 10ημέρου του Αυγούστου και του Σεπτεμβρίου, αντίστοιχα. Παράλληλα, δείτε εδώ τα 11 νέα προγράμματα με χιλιάδες θέσεις εργασίας για ανέργους

Οι δικαιούχοι καλούνται να επικαιροποιήσουν τον αριθμό τραπεζικού λογαριασμού (IBAN) που είναι ήδη καταχωρημένος στον ΟΑΕΔ και να αποδεχτούν προτυποποιημένη υπεύθυνη δήλωση που αναφέρει ότι:

  • Παραμένουν άνεργοι
  • Από την σύμβαση τους δεν υπάρχει υποχρέωση επαναπρόσληψης κατά τις ισχύουσες διατάξεις
  • σε περίπτωση ανάληψης εργασίας θα ενημερωθούν αμέσως από τον ΟΑΕΔ.

Επισημαίνεται πως μετά την παραπάνω διαδικασία επικαιροποίησης IBAN και αποδοχής δήλωσης, οι δικαιούχοι δεν απαιτείται να κάνουν καμία άλλη ενέργεια καθώς ο ΟΑΕΔ θα καταβάλει την έκτακτη αποζημίωση σε μηνιαία βάση, εφόσον ο δικαιούχος παραμένει εγγεγραμμένος.

Η πρόσβαση στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα γίνεται με τους κωδικούς πρόσβασης Taxisnet ή τους κωδικούς πρόσβασης πιστοποιημένων χρηστών ΟΑΕΔ, μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Ελληνικού Δημοσίου (gov.gr) στην διεύθυνση: https:// www.gov.gr /ipiresies /ergasia –kai-asphalise/anergia/ektakte-meniaia-apozemioseepokhika-ergazomenon.

Δικαιούχοι - Προϋποθέσεις

Δικαιούχοι είναι οι εποχικά εργαζόμενοι του τουριστικού και επισιτιστικού κλάδου που εργάστηκαν κατά το 2019 με πλήρη ή μερική απασχόληση χωρίς να έχουν δικαίωμα υποχρεωτικής επαναπρόσληψης και οι οποίοι το χρονικό διάστημα από τον Σεπτέμβριο του 2019 έως και τον Φεβρουάριο του 2020 έλαβαν τακτική επιδότηση ανεργίας για 3 μήνες και 5 μέρες.

Απαραίτητη προϋπόθεση να έχουν παραμείνει εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ κατά τον αντίστοιχο μήνα της έκτακτης μηνιαίας αποζημίωσης για το χρονικό διάστημα από τον Ιούνιο έως και τον Αύγουστο του 2020.

Η έκτακτη μηνιαία αποζημίωση ανέρχεται στο ύψος του τελευταίου μηνιαίου επιδόματος ανεργίας που έλαβαν οι δικαιούχοι και θα καταβάλλεται μηνιαία για τον αντίστοιχο πλήρη μήνα εγγεγραμμένης ανεργίας, κατά το ανώτατο όριο για διάστημα 3 μηνών και συγκεκριμένα για τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο 2020.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share