Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2021

ΟΠΕΚΑ: Ξεκίνησαν οι πληρωμές - Ποια επιδόματα καταβάλλονται σήμερα

Ανάσα

30 Ιουλίου 2020 13:12
ΟΠΕΚΑ: Ξεκίνησαν οι πληρωμές - Ποια επιδόματα καταβάλλονται σήμερα
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Πολλά επιδόματα καταβάλλονται από τον ΟΠΕΚΑ την τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα Παρασκευή, 31 Ιουλίου. Ωστόσο, όπως συμβαίνει κάθε μήνα, οι πληρωμές θα γίνουν την από την προηγούμενη ημέρα, δηλαδή από σήμερα, Πέμπτη, 30 Ιουλίου, το μεσημέρι. Παράλληλα, το επίδομα των 534 ευρώ, αναμένεται να καταβληθεί τις επόμενες ημέρες.

Αναλυτικά τα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ που θα καταβληθούν για τον μήνα Ιούλιο:

  • Επίδομα παιδιού
  • Επίδομα γέννησης
  • Προνοιακά αναπηρικά και διατροφικό επίδομα
  • Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (πρώην ΚΕΑ)
  • Επίδομα ενοικίου
  • Επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης ανασφάλιστων υπερηλίκων
  • Σύνταξη υπερηλίκων
  • Επίδομα ομογενών
  • «Συνεισφορά δημοσίου του ν. 4605/2019»

Ειδικότερα, για το επίδομα παιδιού, πρόκειται για την τρίτη διμηνιαία δόση του 2020 και αφορά τους μήνες Μάιο και Ιούνιο. Μετά την ολοκλήρωση της πληρωμής, η ηλεκτρονική πλατφόρμα «Επίδομα Παιδιού» θα ενεργοποιηθεί και πάλι για να υποβληθούν νέες αιτήσεις. Το Επίδομα Παιδιού υπολογίζεται με βάση τα εξαρτώμενα τέκνα τα οποία έχουν δηλωθεί στο Α21 του 2020 και σύμφωνα με την τελευταία εκκαθαριστική φορολογική δήλωση.

Για το επίδομα γέννησης θα πληρωθούν οι δικαιούχοι των οποίων η αίτηση εγκρίθηκε μέχρι 30 Ιουνίου καθώς και αιτήσεις που υποβλήθηκαν και εγκρίθηκαν αργότερα, λόγω διασταυρώσεων.

Για το επίδομα ενοικίου θα πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι ότι οι αιτήσεις οι οποίες συμπληρώνουν το 6μηνο ισχύος τους δύναται να ανανεωθούν αυτόματα για έξι ακόμη μήνες, αν εξακολουθούν να πληρούνται οι όροι και προϋποθέσεις του προγράμματος. Εάν υπάρχουν αλλαγές στα στοιχεία της αίτησης σε σχέση με το προηγούμενο εξάμηνο, οι οποίες δεν προκύπτουν μέσα από ηλεκτρονικές διασταυρώσεις και άρα δεν αποτυπώνονται σε αυτήν, οι δικαιούχοι μπορούν αποκλειστικά εντός του 6ου μήνα ισχύος της αίτησης να την ανακαλέσουν και να υποβάλουν νέα.

ΟΑΕΔ: Το «άγνωστο» επίδομα ίσο με 3 μισθούς - Ποιους αφορά (Video)

Ιδιοκτήτης επιχείρησης η οποία είναι σε πτώχευση, αναστολή πληρωμών ή σε εκκαθάριση δικαιούται το επίδομα του ΟΑΕΔ που ισούται με τρεις μισθούς, αρκεί να προσκομίσει τα απαραίτητα έγγραφα.

Παράλληλα, ένα νέο έκτακτο επίδομα φαίνεται να σχεδιάζει η κυβέρνηση προκειμένου να δώσει έξτρα οικονομική ενίσχυση σε 400.000 εργαζόμενους.

Δείτε στο βίντεο όλες τις αναλυτικές λεπτομέρειες:

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share