Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

«Άτλας»: Ψηφιακή απονομή συντάξεων μέσα σε λίγα λεπτά - Αναλυτικά η διαδικασία (Video)

Σας αφορά

23 Ιουλίου 2020 14:13
«Άτλας»: Ψηφιακή απονομή συντάξεων μέσα σε λίγα λεπτά - Αναλυτικά η διαδικασία (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Αυτοματοποιείται η διαδικασία απονομής συντάξεων μέσω της υπηρεσίας "ΑΤΛΑΣ" σε μια προσπάθεια να μπει τέλος στην πολύμηνη και δαιδαλώδη διαδικασία που ακολουθείτο έως σήμερα.

Από σήμερα εκδίδονται μέσα σε λίγα λεπτά όλες οι συντάξεις μεταβίβασης θανάτου, χηρείας και οι συντάξεις γήρατος του πρώην ΟΓΑ. Μέσα στο τρέχον έτος θα ενταχθούν και οι συντάξεις αναπηρίας, ενώ εντός του 2021 θα ενταχθούν όλες οι υπόλοιπες κατηγορίες συντάξεων γήρατος. Ενώ, «παράθυρο» για έξοδο στη σύνταξη έως και 12 χρόνια νωρίτερα άνοιξε ο πρόσφατος ασφαλιστικός νόµος για περισσότερες από 12.000 µητέρες.

Οι δικαιούχοι υποβάλλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους με τη χρήση των κωδικών TAXIS. Σε αγρότες με συμπληρωμένο το 67ο έτος και ασφάλιση στον τ.ΟΓΑ καθώς και σε συζύγους και τέκνα αποβιώσαντος συνταξιούχου αντλούνται αυτόματα τα αναγκαία δικαιολογητικά, εκδίδεται άμεσα η συνταξιοδοτική απόφαση και κοινοποιείται στη διεύθυνση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έχει δηλωθεί.

Μέχρι το τέλος του 2020 η υπηρεσία θα υποστηρίζει την αυτοματοποιημένη απονομή των συντάξεων Αναπηρίας και μέχρι τέλους του 2021 θα αυτοματοποιηθεί η απονομή της πλειοψηφίας των υπόλοιπων συντάξεων γήρατος.

Δείτε στο βίντεο τη διαδικασία της ηλεκτρονικής αίτησης και ψηφιακής απονομής συντάξεων:

Συντάξεις και επιδόματα: Αναλυτικά όλες οι πληρωμές μέχρι τέλος Ιουλίου

Από τις 25 Ιουλίου θα αρχίσουν να καταβάλλονται επιδόματα και συντάξεις σε δικαιούχους. Παράλληλα, ένα νέο έκτακτο επίδομα φαίνεται να σχεδιάζει η κυβέρνηση προκειμένου να δώσει έξτρα οικονομική ενίσχυση σε 400.000 εργαζόμενους.

Συγκεκριμένα τα επιδόματα και οι συντάξεις που θα καταβληθούν μέχρι τέλος Ιουλίου είναι:

  • Το Επίδομα Παιδιού θα καταβληθεί Παρασκευή 31 Ιουλίου 2020
  • Το Επίδομα Ενοικίου Στέγασης αναμένεται να καταβληθεί 25 Ιουλίου
  • Το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης αναμένεται να πληρωθεί 26 Ιουλίου
  • Συντάξεις και Επιδόματα των Ανασφάλιστων Υπερηλίκων του ΟΠΕΚΑ αναμένεται να καταβληθούν 26 Ιουλίου

Οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος, οι συντάξεις του Δημοσίου, του ΙΚΑ, του ΝΑΤ και των υπολοίπων ταμείων θα πληρωθούν 30 Ιουλίου.

ΟΑΕΔ: Το «άγνωστο» επίδομα ίσο με 3 μισθούς - Ποιους αφορά (Video)

Ιδιοκτήτης επιχείρησης η οποία είναι σε πτώχευση, αναστολή πληρωμών ή σε εκκαθάριση δικαιούται το επίδομα του ΟΑΕΔ που ισούται με τρεις μισθούς, αρκεί να προσκομίσει τα απαραίτητα έγγραφα.

Παράλληλα, ένα νέο έκτακτο επίδομα φαίνεται να σχεδιάζει η κυβέρνηση προκειμένου να δώσει έξτρα οικονομική ενίσχυση σε 400.000 εργαζόμενους.

Δείτε στο βίντεο όλες τις αναλυτικές λεπτομέρειες:

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share