Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Αναδρομικά επικουρικών συντάξεων: Αυτά τα ποσά που πιστώθηκαν σε 235.000 συνταξιούχους

Σας αφορά!

9 Ιουλίου 2020 15:41
Αναδρομικά επικουρικών συντάξεων: Αυτά τα ποσά που πιστώθηκαν σε 235.000 συνταξιούχους
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πιστώθηκαν τα ποσά των αναδρομικών των επικουρικών συντάξεων στους λογαριασμούς των 235.233 δικαιούχων, με το συνολικό καταβαλλόμενο ποσό προ φόρων να φτάνει τα 142,773 εκατ. ευρώ.

Αναδρομικά για όλους: Ποιοι και πότε θα τα πάρουν με τις συντάξεις του Αυγούστου σε ΙΚΑ, ΟΓΑ και Δημόσιο!

Στον πίνακα που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Εργασίας παρουσιάζονται το μέσο ποσό των αναδρομικών που θα καταβληθεί ανά ταμείο επικουρικής ασφάλισης καθώς και ο αριθμός των δικαιούχων ανά Ταμείο.

Πρόκειται για τα αναδρομικά που προκύπτουν από τις αυξήσεις στις επικουρικές συντάξεις για το διάστημα από τον Οκτώβριο του 2019 έως και τον Μάιο του 2020 κατά το οποίο δεν είχαν καταβληθεί.

  • Όλες οι αλλαγές που φέρνει ο νόμος 4670/2020 για στις επικουρικές και τα αναδρομικά τους
  • Πότε θα καταβληθούν τα αναδρομικά για τις κύριες συντάξεις
  • Ποιες άλλες αλλαγές έχουν δρομολογηθεί έως το τέλος του έτους

Επίδομα 534 ευρώ: Πότε θα γίνουν οι επόμενες πληρωμές - Ποιοι οι δικαιούχοι

Από την Πέμπτη, 16 Ιουλίου έως στα τέλη του μήνα θα καταβληθεί το επίδομα των 534 ευρώ σε πολλούς εργαζόμενους. Επίσης, εδώ μπορείτε να δείτε αναλυτικά τις ημερομηνίες για τις πληρωμές των επιδομάτων.

Αναλυτικά:

  • Την Πέμπτη, 16 Ιουλίου αναμένεται να αρχίσουν οι πληρωμές της αποζημίωσης ειδικού σκοπού που φτάνει έως και τα 534 ευρώ για τον Μάιο, ενώ οι καταβολές της ειδικής αποζημίωσης του Ιουνίου θα αρχίσουν στα μέσα Ιουλίου για τους εργαζομένους που δεν έχουν επαναπροσληφθεί ή επαναπροσλήφθηκαν μετά τη 1η Ιουνίου και θα γίνονται σταδιακά και σε τακτά χρονικά διαστήματα έως και τις αρχές Αυγούστου.
  • Το διήμερο 27-28 Ιουλίου θα καταβληθεί η ειδική αποζημίωση των έως 534 ευρώ στους εργαζόμενους των οποίων οι συμβάσεις εργασίας τελούσαν σε αναστολή κατά τους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο και Μάιο και παρατάθηκε η αναστολή τους για τον μήνα Ιούνιο. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι δεν απαιτείται να προβούν σε δήλωση παρά μόνο αν επιθυμούν την τροποποίηση στοιχείων τους (π.χ IBAN)
  • Στα τέλη Ιουλίου τη σκυτάλη θα πάρουν οι μισθωτοί σε αναστολή στις επιχειρήσεις εστίασης, πολιτισμού, αθλητισμού, μεταφορών, τουρισμού καθώς και οι εποχικοί που επαναπροσλήφθηκαν.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share