Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ανάσα: Το νέο πρόγραμμα που φέρνει 40.000 θέσεις εργασίας

Το παρουσίασε ο ίδιος ο πρωθυπουργός

18 Ιουνίου 2020 14:38
Ανάσα: Το νέο πρόγραμμα που φέρνει 40.000 θέσεις εργασίας
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Ανάσα φέρνει για τους Έλληνες πολίτες ένα νέο πρόγραμμα, το οποίο παρουσιάστηκε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και φέρνει 40.000 ακόμη θέσεις εργασίας.

Πρόκειται για το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», στο οποίο θα επενδυθούν 2.5 δισεκατομμύρια ευρώ, ώστε να γίνουν χιλιάδες έργα σε όλη την ελληνική Περιφέρεια προς διάφορες κατευθύνσεις, ενώ και ο ΟΑΕΔ ανακοίνωσε πολύ πρόσφατα χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας, μαζί με το μισθό που θα φέρουν στους εργαζόμενους.

«Είναι ένα σχέδιο με τις αρετές του πολιτικού από τον οποίο πήρε και το όνομά του, είναι οραματικό, τολμηρό και ταυτόχρονα είναι μελετημένο και κοστολογημένο. Απλώνεται παντού σε ολόκληρη τη χώρα. Συναρμόζοντας τις τοπικές ανάγκες στις εθνικές προβολές. Έχει το βλέμμα του στραμμένο στην κοινωνία για πολλές νέες θέσεις εργασίας παντού στην Ελλάδα, πρωτίστως στην ελληνική περιφέρεια, αλλά και για μια καλύτερη ποιότητα ζωής για όλους» είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την παρουσίαση του Νέου Προγράμματος Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης για την Αυτοδιοίκηση «Αντώνης Τρίτσης», στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

«Τρεις λέξεις χαρακτηρίζουν αυτή την εμβληματική δέσμη πολλών χιλιάδων παρεμβάσεων: Καινοτομία, ευελιξία, προοπτική. Τρεις είναι οι στόχοι: ανάπτυξη, περιβάλλον και κοινωνική συνοχή. Και τρεις είναι οι κατευθύνσεις που το εξειδικεύουν: ψηφιακή σύγκλιση, βελτίωση της ποιότητας ζωής και κοινωνική συνοχή, χωρίς να ξεχνάμε την έννοια της πολιτικής προστασίας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε ότι στα επόμενα χρόνια 2,5 δισ. ευρώ θα μετατραπούν σε χιλιάδες έργα σε ολόκληρη την ελληνική περιφέρεια και θα δημιουργήσουν περί τις 40.000 νέες θέσεις απασχόλησης, τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την παρουσίαση του Νέου Προγράμματος Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης για την Αυτοδιοίκηση «Αντώνης Τρίτσης», στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Υπογράμμισε, ακόμα, ότι στο πρόγραμμα θα έχουν πρόσβαση όλοι οι οργανισμοί της τοπικής αυτοδιοίκησης με βάση τη συμμετοχή κάθε τόπου στον εθνικό σχεδιασμό, αλλά και με συγκεκριμένα κριτήρια, γεωγραφικά, δημογραφικά και κοινωνικά για κάθε περιοχή.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share