Σάββατο, 04 Ιουλίου 2020

ΟΑΕΔ: «Σπάει» στα δύο το επίδομα ανεργίας

Σας αφορά

5 Ιουνίου 2020 12:08
ΟΑΕΔ: «Σπάει» στα δύο το επίδομα ανεργίας
Αρθρογράφος: Γιάννης Κυριακόπουλος
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ATHENSMAGAZINE.GR

Την επίσημη ανακοίνωση του ΟΑΕΔ για την πληρωμή περιμένουν οι άνεργοι, μετά την παράταση που δόθηκε στο επίδομα ανεργίας για όσους λήγει τον Μάιο. Παράλληλα, το επίδομα των 800 ευρώ καταβάλλεται σήμερα, Παρασκευή 5 Ιουνίου, σε 50.946 δικαιούχους, όπως έγινε γνωστό από το Υπουργείο Εργασίας.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια επίσημη ανακοίνωση για την παράταση από τον ΟΑΕΔ, αλλά και για την ημερομηνία πληρωμής.

Εκτιμήσεις αναφέρουν ότι θα γίνουν δύο πληρωμές, καθώς η παράταση που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, είναι για δύο μήνες και αφορά όσους έπαιρναν το επίδομα στο τέλος Μαΐου και αυτό έληξε.

Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι παράταση για δύο μήνες πήρε το επίδομα ανεργίας του ΟΑΕΔ, το επίδομα των μακροχρόνια ανέργων, καθώς και των βοηθημάτων ανεργίας αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολούμενων - ασφαλισμένων για όσους λήξει η επιδότηση τους εντός Μαΐου.

Ανακοίνωση από τον ΟΑΕΔ για το επίδομα ανεργίας

Για όσους επιδοτούμενους ανέργους έληξε ή θα λήξει η επιδότησή τους τον Μάιο, ο πρώτος επιπλέον μήνας επιδότησης θα καταβληθεί τον Ιούνιο και ο δεύτερος επιπλέον μήνας επιδότησης θα καταβληθεί τον Ιούλιο.

Η δίμηνη παράταση επιδομάτων ανεργίας αντιστοιχεί στα εξής ποσά:

  • Δικαιούχοι της τακτικής επιδότησης ανεργίας – έως 798,5 ευρώ (έως 399,25 ευρώ μηνιαίως), ποσό προσαυξανόμενο κατά 10% επιπλέον για κάθε προστατευόμενο μέλος του δικαιούχου ανέργου.
  • Δικαιούχοι του βοηθήματος ανεργίας αυτοαπασχολούμενων – έως 720 ευρώ (έως 360 ευρώ μηνιαίως).
  • Δικαιούχοι του επιδόματος μακροχρόνιας ανεργίας – έως 400 ευρώ (έως 200 ευρώ μηνιαίως).

Σημειώνεται πως δικαιούχοι είναι μόνο όσοι παραμένουν άνεργοι κατά την περίοδο που αντιστοιχεί η παράταση. Αυτοί που μένουν εκτός είναι οι μακροχρόνια άνεργοι. Ορισμένοι από αυτούς πήραν επίδομα 400 ευρώ για ένα μήνα και μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποιοι άλλο μέτρο για αυτούς, ούτε παράταση.

Υπενθυμίζεται πως η καταβολή ολοκληρώνεται αυτόματα από τον ΟΑΕΔ, μέσω απευθείας κατάθεσής στους τραπεζικούς λογαριασμούς και δεν απαιτείται καμία ενέργεια από τους δικαιούχους.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share