Τρίτη, 07 Ιουλίου 2020

Ανοίγει ξανά τις πόρτες του ο "Τειρεσίας" μετά την καραντίνα λόγω κορωνοϊού - Τα μέτρα για την αποφυγή συγχρωτισμού

Πως θα εξυπηρετούνται οι ενδιαφερόμενοι

26 Μαΐου 2020 14:00
Ανοίγει ξανά τις πόρτες του ο
Αρθρογράφος: Γιάννης Κυριακόπουλος
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ATHENSMAGAZINE.GR

Η Τειρεσίας ΑΕ, με σχετική ανακοίνωση ενημερώνει ότι έχοντας λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για τον κορωνοϊό θα ξεκινήσει από 27/05 να υποδέχεται ξανά το κοινό στα γραφεία της (Αλαμάνας 1, Μαρούσι) για την εξυπηρέτηση των αιτημάτων τους. Παράλληλα, ντόμινο εξελίξεων υπάρχει εξαιτίας του κορωνοϊού, αφού δημοσκόπηση από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών δείχνει, ότι ένας στους 4 επαγγελματίες μπορεί να αναγκαστεί να κλείσει την επιχείρησή του, ενώ το 81% ανέφερε πως υπέστη ζημιές λόγω της πανδημίας.

Για την αποφυγή συγχρωτισμού, αλλά και την ταχύτερη και αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση των ενδιαφερομένων, συστήνεται η προγραμματισμένη επίσκεψη στα Γραφεία να γίνεται με επικοινωνία στο τηλέφωνο 210 36 76 700.

Επισημαίνεται ότι το γραφείο εξυπηρέτησης κοινού θα συνεχίζει να δέχεται κάθε είδους αιτήσεις των ενδιαφερομένων (πρόσβασης, διόρθωσης, αντίρρησης κλπ) και μέσω: ταχυδρομείου στη διεύθυνση Αλαμάνας 1, 15125 Μαρούσι, υπόψη Γραφείου Εξυπηρέτησης Κοινού, email στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected], FAX στο 210 36.76.750.

Για επιπλέον πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την Τειρεσίας στο τηλέφωνο: 210 36 76 700 τις εργάσιμες ημέρες, από 9πμ έως 4μμ ή να επισκεφθείτε το www.tiresias.gr

Έκτακτο επίδομα έως 300 ευρώ - Ποιοι οι δικαιούχοι, πότε θα το λάβουν

Αυτή την Παρασκευή, 29 Μαΐου, θα γίνει η πληρωμή στους δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, πρώην ΚΕΑ με τουλάχιστον ένα ανήλικο παιδί και θα δοθεί επίδομα ύψους από 100 ως 300 ευρώ, σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ. Παράλληλα, προσοχή πρέπει να δείξουν όσοι ενδιαφέρονται για το επίδομα των 534 ευρώ λόγω κορωνοϊού, με τον Χρήστο Σταϊκούρα να ξεκαθαρίζει ποιοι θα το πάρουν.

Ειδικότερα, η εισοδηματική ενίσχυση θα δοθεί στους δικαιούχους του ΚΕΑ εφόσον ήταν σε ισχύ κατά την 31η Μαρτίου 2020 εγκριτική απόφαση χορήγησής της και εφόσον το πολυπρόσωπο νοικοκυριό περιλαμβάνει τουλάχιστον ένα ανήλικο μέλος προσαυξάνεται κατά 100 ευρώ για το πρώτο ανήλικο μέλος και κατά 50 ευρώ για κάθε επόμενο ανήλικο μέλος.

Με την καταβολή του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος Μαίου, στις 29 του μήνα, θα πληρωθεί σύμφωνα με πληροφορίες η έκτακτη οικονομική ενίσχυση έως και 300 ευρώ σε 63.900 οικογένειες που έχουν ένα τουλάχιστον ανήλικο μέλος στο νοικοκυριό τους. Η προσαύξηση δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 300 ευρώ ανεξάρτητα από τη σύνθεση του νοικοκυριού και θεωρείται ότι αποτελεί αντικείμενο των αιτήσεων, επί των οποίων εκδόθηκαν οι ανωτέρω εγκριτικές αποφάσεις χορήγησης της εισοδηματικής ενίσχυσης.

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι του έκτακτου επιδόματος των 300 ευρώ

Δικαιούχοι της ανωτέρω επιπλέον εισοδηματικής ενίσχυσης είναι και τα πολυπρόσωπα νοικοκυριά του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος που περιλαμβάνουν τουλάχιστον ένα ανήλικο μέλος, κατόπιν παράτασης της ισχύος της υπέρ τους εγκριτικής απόφασης δυνάμει της παραγράφου 1 του άρθρου 7 της από 11.03.2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (Α’ 55), όπως αυτή κυρώθηκε με το άρθρο 2 του ν. 4682/2020 (Α’ 76). Η προσαύξηση θα δοθεί εφάπαξ.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share