Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Επίδομα 800 ευρώ: Ποιοι πρέπει να το επιστρέψουν

Σοκ

22 Μαΐου 2020 14:22
Επίδομα 800 ευρώ: Ποιοι πρέπει να το επιστρέψουν
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Στον έλεγχο που έγινε από την ΑΑΔΕ διαπιστώθηκε ότι σημαντικός αριθμός των εργαζομένων ειδικών κατηγοριών έκανε αιτήσεις δύο φορές (!) με αποτέλεσμα να έχουν πάρει δύο φορές τo επίδομα των 800 ευρώ. Παράλληλα, ο πρωθυπουργός στο διάγγελμά του ανακοίνωσε την επέκταση του επιδόματος των 534 ευρώ.

Και αυτοί είναι που θα κληθούν να τα επιστρέψουν. Παράλληλα οι υπεύθυνες δηλώσεις των εργαζομένων ειδικών κατηγοριών θα μπορούν να υποβάλλονται μέχρι 31 Μαΐου για τις παρακάτω κατηγορίες των εργαζομένων:

μισθωτούς του τουριστικού-επισιτιστικού κλάδου, των οποίων η τακτική επιδότηση ανεργίας έληξε τον Δεκέμβριο του έτους 2019.

Επίδομα παιδιού: Δείτε αναλυτικά πότε καταβάλλεται η β' δόση από τον ΟΠΕΚΑ

Έκλεισε προσωρινά την Πέμπτη 14 Μαΐου, η ηλεκτρονική πλατφόρμα αιτήσεων Α21 για το επίδομα παιδιού 2020, όπως καθιερωμένα συμβαίνει, πριν από κάθε πληρωμή. Ωστόσο ως τις 10 Ιουνίου θα καταβληθεί το επίδομα στους εργαζόμενους.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ), μετά τα μεσάνυχτα της 14ης Μαΐου, η ηλεκτρονική πλατφόρμα δεν δέχεται νέες αιτήσεις, μέχρι να ολοκληρωθεί η εκκαθάριση και η καταβολή της δεύτερης διμηνιαίας δόσης για το 2020.

Μετά την ολοκλήρωση της πληρωμής, η ηλεκτρονική πλατφόρμα θα ενεργοποιηθεί εκ νέου για νέες αιτήσεις.

Υπενθυμίζεται στους ενδιαφερόμενους δικαιούχους ότι, για να χορηγηθεί το επίδομα παιδιού, θα πρέπει η αίτηση να υποβληθεί οριστικά και να έχει εγκριθεί.

Η αίτηση που έχει αποθηκευτεί προσωρινά, θεωρείται μη υποβληθείσα και δεν λαμβάνεται υπόψη.

Η δεύτερη διμηνιαία δόση του 2020 (για τον Μάρτιο και τον Απρίλιο) θα καταβληθεί την Παρασκευή 29 Μαΐου 2020 (τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα, όπως έχει καθιερωθεί).

Πότε θα καταβληθεί η τρίτη δόση

Για το επίδομα παιδιού 2020 η τρίτη δόση θα καταβληθεί 31 Ιουλίου για όσους θα έχουν υποβάλει αίτηση και θα έχει εγκριθεί. Η τρίτη διμηνιαία δόση του 2020 αφορά τους μήνες Μάιο και Ιούνιο.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share