Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Επίδομα 800 ευρώ: Νέο «κύμα» πληρωμών - Αναλυτικά οι ημερομηνίες

Σας αφορά

15 Μαΐου 2020 08:41
Επίδομα 800 ευρώ: Νέο «κύμα» πληρωμών - Αναλυτικά οι ημερομηνίες
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Νέο «κύμα» πληρωμών σε εργαζόμενους που δεν είχαν λάβει το επίδομα των 800 ευρώ για ποικίλους λόγους, ξεκινάει από σήμερα, Παρασκευή. Παράλληλα, έως την Κυριακή 24 Μαΐου μπορούν οι δικαιούχοι μακροχρόνια άνεργοι να καταχωρίσουν τα στοιχεία τραπεζικού λογαριασμού (IBAN) στον ΟΑΕΔ για το έκτακτο επίδομα των 400 ευρώ, έπειτα από την παράταση που έδωσε η Διοίκηση του Οργανισμού

Οι νέες πληρωμές που ξεκινούν από σήμερα αφορούν σε εργαζομένους ειδικών κατηγοριών, των οποίων η υποβολή των αιτήσεων έχει ολοκληρωθεί. Αυτοί περιλαμβάνουν άτομα που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας, απασχολούμενους σε επιχείρηση που μεταβιβάστηκε, δανειζόμενους εργαζομένους, κ.λπ.

Όσον αφορά τους εργαζομένους των ειδικών κατηγοριών που συνεχίζουν να κάνουν αιτήσεις μέχρι τις 17 Μαΐου στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του ειδικού μηχανισμού στήριξης των εργαζομένων supportemployees.services.gov.gr, τα 800 ευρώ θα καταβληθούν την ερχόμενη Τρίτη. Στο τέλος Μαΐου θα λάβουν τα 800 ευρώ οι εργαζόμενοι που δήλωσαν λάθος iban ή έκαναν κάποιο λάθος στην υπεύθυνη δήλωση, με αποτέλεσμα να μην καταβληθεί η αποζημίωση ειδικού σκοπού.

Τέλος, τον Ιούνιο θα γίνουν οι πληρωμές για τους εργαζομένους που οι συμβάσεις τους βρίσκονται σε αναστολή και τον Μάιο, καθώς οι επιχειρήσεις τους παραμένουν κλειστές με κρατική εντολή, ή επαναλειτουργούν σταδιακά μέσα στον τρέχοντα μήνα.

ΟΠΕΚΑ: Πότε πληρώνονται προνοιακά επιδόματα, επίδομα παιδιού, στέγασης και πρώην ΚΕΑ

Πλησιάζουν οι ημερομηνίες για την πληρωμή του ΟΠΕΚΑ, προνοιακών επιδομάτων, επίδομα παιδιού, στέγασης και πρώην ΚΕΑ. Επίσης, ανακοίνωση-ανάσα εκδόθηκε για το επίδομα των 800 ευρώ λόγω κορωνοϊού, το οποίο επί της ουσίας έχει ολοκληρωθεί για τους μήνες του Μαρτίου και του Απριλίου

Η πληρωμή μηνός Μαΐου 2020 στους δικαιούχους (όσοι έχουν υποβάλει αίτηση μέχρι και την 30ή Απριλίου 2020 και έχει εγκριθεί) του προγράμματος Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (πρώην ΚΕΑ) θα γίνει την τελευταία εργάσιμη του Μαΐου 2020 δηλαδή την Παρασκευή 29 Μαΐου 2020.

ΟΠΕΚΑ – Επίδομα παιδιού Α21

Η δεύτερη διμηνιαία δόση του 2020 αφορά στους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο και θα καταβληθεί, όπως ορίζει ο νόμος, την Παρασκευή 29 Μαΐου 2020 σε όλους όσοι έχουν υποβάλει αίτηση Α21 για το 2020.

ΟΠΕΚΑ – Επίδομα στέγασης – Ενοικίου

Η πληρωμή στους δικαιούχους γίνεται μετά την έγκριση με υπουργική απόφαση δαπάνης σε βάρος των πιστώσεων του προϋπολογισμού εξόδων του υπουργείου Εργασίας, οικονομικού έτους 2020, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) για την κάλυψη της καταβολής, σύμφωνα με την KYA του επιδόματος ενοικίου (στέγασης).

Η πληρωμή μηνός Μαΐου 2020 στους δικαιούχους (όσοι έχουν υποβάλει αίτηση μέχρι και την 30 Απριλίου 2020 και έχει εγκριθεί) του Επιδόματος Ενοικίου Στέγασης θα γίνει την τελευταία εργάσιμη του Μαΐου 2020 δηλαδή την Παρασκευή 29 Μαΐου 2020.

ΟΠΕΚΑ – Προνοιακά και διατροφικά επιδόματα Μαΐος 2020

Η πληρωμή στους δικαιούχους γίνεται μετά την έγκριση με υπουργική απόφαση δαπάνης σε βάρος των πιστώσεων του προϋπολογισμού εξόδων του υπουργείου Εργασίας, οικονομικού έτους 2020, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) για την κάλυψη της καταβολής (δαπάνες χορήγησης προνοιακών παροχών σε χρήμα σε ΑμεΑ)

Η πληρωμή από τον ΟΠΕΚΑ μηνός Μαΐου 2020 στους δικαιούχους των προνοιακών και διατροφικών επιδομάτων θα γίνει την τελευταία εργάσιμη του Μαΐου 2020 δηλαδή την Παρασκευή 29 Μαΐου 2020.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share