Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ανατροπή: Μισό ωράριο εργασίας με κανονικό μισθό

Σας αφορά!

28 Απριλίου 2020 11:28
Ανατροπή: Μισό ωράριο εργασίας με κανονικό μισθό
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Την κάλυψη με κρατική επιδότηση του μισθού των εργαζομένων οι οποίοι με το σταδιακό άνοιγμα των επιχειρήσεων θα κληθούν να δουλέψουν σε ένα νέο εργασιακό περιβάλλον με ευέλικτα και μειωμένα ωράρια είναι το σχέδιο που επεξεργάζεται η κυβέρνηση, στο πλαίσιο της επόμενης φάσης των μέτρων οικονομικής στήριξης των εργαζομένων και επιχειρήσεων που πλήττονται από την πανδημία.

Το κυβερνητικό σχέδιο που αποσκοπεί στη διατήρηση των θέσεων απασχόλησης «πατάει» στο γερμανικό μοντέλο του «Kurzarbeit».

Πρόκειται για το κρατικό πρόγραμμα στήριξης των εργαζομένων στο οποίο βασίζονται οι μισές γερμανικές επιχειρήσεις, οι οποίες δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις λόγω της κρίσης του κορωνοϊού.

  • Πότε εγκαινιάστηκε και τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα «Kurzarbeit»
  • Πώς θα γίνεται η επιδότηση των μισθών των εργαζομένων από το κράτος. Σε ποιο ύψος θα φτάνει
  • Το μέτρο της νέας εκ περιτροπής εργασίας. Πώς εφαρμόζεται

Καταγγελίες σοκ από εργαζόμενους: "Δεν μπορούμε να λάβουμε τα 800 ευρώ γιατί..."

Δεν είναι ένας, ούτε δύο... περισσότεροι από 200 εργαζόμενοι καταγγέλλουν ομαδικά ότι δεν μπορούν να λάβουν το επίδομα των 800 ευρώ που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση για τον κορωνοϊό.

Όπως οι ίδιοι αναφέρουν δεν είναι μόνο 200, της διαδικτυακή ομάδας που έχει δημιουργηθεί, αλλά πολλές χιλιάδες εργαζομένων που αντιμετωπίζουν πάρα πολλοί εργαζόμενοι.

Ο λόγος; Όπως λένε το σύστημα ΕΡΓΑΝΗ τους βγάζει σφάλμα, καθώς φαίνεται ότι δουλεύουν σε άλλη εργασία, απ' αυτή που είναι πραγματικά.

Μάλιστα καταγγέλλουν ότι επικοινώνησαν με το υπουργείο Εργασίας, ώστε να λάβουν κάποια απάντηση, όμως οι εκεί υπάλληλοι, φέρεται να μην ήξεραν καν που είναι το γραφείο του ΕΡΓΑΝΗ.

Στο τέλος κατήγγειλαν και ότι παρόμοιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν και τα παιδιά που βρίσκονται σε πρακτική άσκηση από τις σχολές τους.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ στο παρακάτω βίντεο στο Athensmagazine.gr:

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share