Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Επιδόματα ενοικίου και τέκνου - Πότε θα κατατεθούν

Σας αφορά!

27 Απριλίου 2020 13:29
Επιδόματα ενοικίου και τέκνου - Πότε θα κατατεθούν

Ανακοινώσεις έγιναν σχετικά με την ημερομηνία κατάθεσης των επιδομάτων ΟΠΕΚΑ, όπως το επίδομα ενοικίου, επίδομα παιδιού και ΚΕΑ (Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης), ενώ παράλληλα σχετικές ανακοινώσεις έγιναν και για το επίδομα των 800 ευρώ, δείτε εδώ ποιοι θα το λάβουν και το Μάιο.

Η πληρωμή μηνός Απριλίου 2020 στους δικαιούχους (όσοι έχουν υποβάλλει αίτηση μέχρι και την 31 Μαρτίου 2020 και έχει εγκριθεί) του Επιδόματος Ενοικίου - Στέγασης θα γίνει την τελευταία εργάσιμη του Απριλίου 2020, δηλαδή την Πέμπτη 30 Απριλίου 2020.

Η πληρωμή μηνός Απριλίου 2020 στους δικαιούχους (όσοι έχουν υποβάλλει αίτηση μέχρι και την 31 Μαρτίου 2020 και έχει εγκριθεί) του προγράμματος «Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα» (πρώην ΚΕΑ) θα γίνει την τελευταία εργάσιμη του Απριλίου 2020 δηλαδή την Πέμπτη 30 Απριλίου 2020.

Παράλληλα, θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου εισοδήματος 2020, πρώην ΚΕΑ και του επιδόματος στέγασης ενημερώνονται μέσω SMS και e-mails για την παράταση της ισχύος της αίτησής τους κατά ένα μήνα ακόμη χωρίς να χρειάζεται να μεταβούν στο Δήμο που ανήκουν ή σε Κέντρο Κοινότητας.

Υπενθυμίζεται ότι η ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΚΕΑ παραμένει ανοιχτή ώστε οι ενδιαφερόμενοι να την επισκέπτονται και να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους ανά πάσα στιγμή.

Παράλληλα, όπως διευκρινίζει ο ΟΠΕΚΑ, η καταβολή του επιδόματος γέννησης που θα γίνει στις 30 Απριλίου αφορά στους δικαιούχους των οποίων οι αιτήσεις εγκρίθηκαν έως 31-3-2020.

Σε ό,τι αφορά το επίδομα παιδιού σύμφωνα με τον ΟΠΕΚΑ η δεύτερη δόση θα καταβληθεί στις 29 Μαΐου καθώς το επίδομα παιδιού καταβάλλεται σε δίμηνες δόσεις.

Επίδομα 400 ευρώ: Ξεκινά η πληρωμή στους μακροχρόνια ανέργους

Από τη Δευτέρα (27/4) θα αρχίσει η καταβολή του επιδόματος των 400 ευρώ στους μακροχρόνια ανέργους, σύμφωνα με τον διοικητή του ΟΕΑΔ. Επίσης, έκτακτo επίδομα εως 850 ευρώ θα δοθεί σε δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος (ΕΕΕ) που έχουν ένα τουλάχιστον ανήλικο μέλος

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο Σπύρος Πρωτοψάλτης στην ΕΡΤ, μέχρι το απόγευμα της Παρασκευής είχαν εγγραφεί στην πλατφόρμα 73 χιλιάδες μακροχρόνια άνεργοι, ποσοστό που αγγίζει το 43% των δικαιούχων. Οι πληρωμές όπως προαναφέραμε θα ξεκινήσουν από τη Δευτέρα, ενώ η ειδική πλατφόρμα στον ΟΑΕΔ, θα παραμείνει διαθέσιμοι μέχρι τις 3 Μαΐου.

«Δώσαμε προτεραιότητα και καλύπτουμε το 1/3 των μακροχρόνια ανέργων, όσων είναι άνεργοι από 12 έως 24,5 μήνες. Αν υπολογίσουμε και όσους έληγε το επίδομα ανεργίας τους τον Απρίλιο και πήραν δίμηνη παράταση, μιλάμε για επίδομα σε 400 χιλιάδες ανέργους» ανέφερε μεταξύ άλλων ο διοικητής του ΟΑΕΔ.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share