Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Ανατροπή με τα 800 ευρώ: Ετοιμάζεται νέα παράταση του επιδόματος

Ποιοι θα το δικαιούνται;

25 Απριλίου 2020 11:47
Ανατροπή με τα 800 ευρώ: Ετοιμάζεται νέα παράταση του επιδόματος
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Ανατροπή υπάρχει με τα 800 ευρώ, καθώς υπάρχει ορατό το ενδεχόμενο να δοθεί παράταση στην καταβολή του επιδόματος του κορωνοϊού, όπως ανέφερε ο ίδιος ο Υπουργός Οικονομικών.

Ο Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στο OPEN, τόνισε ότι την Τρίτη θα γίνει η επόμενη πληρωμή των 800 ευρώ ημέρα κατά την οποία παρατείνεται και η υποβολή αιτήσεων για το επόμενο 800άρι, το οποίο θα παραταθεί αν δεν ανοίξουν οι επιχειρήσεις.

Κλείνοντας επεσήμανε ότι υπάρχουν πολλές εναλλακτικές στο τραπέζι, η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται σε συνεννόηση με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και θα δοθούν λύσεις σε πρώτη κατοικία, ενοίκια κι άλλα θέματα που αφορούν στους φορολογούμενους, παραπέμποντας σε επίσημες ανακοινώσεις την ερχόμενη εβδομάδα.

Νωρίτερα και ο Υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, που μεταξύ άλλων μίλησε και για τα voucher των 600 ευρώ, δίνοντας απαντήσεις, ανακοίνωσε επίσης, ότι την Τρίτη θα πληρωθούν τα 800 ευρώ πάνω από 105.000 εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις που είτε έκλεισαν είτε έχουν πληγεί, με το συνολικό κονδύλι να ανέρχεται σε 84 εκατ. ευρώ. Συνολικά έχουν πληρωθεί τα 800 ευρώ σε 686.000 εργαζόμενους.

Έρχονται επιδόματα από τον ΟΠΕΚΑ - Εκείνη τη μέρα θα δείτε χρήματα στην τσέπη σας

Έρχονται σύντομα πληρωμές από τον Οργανισμό Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) για επιδόματα και παροχές, με συγκεκριμένη ημερομηνία για το πότε θα δείτε χρήματα στην τσέπη σας.

Συγκεκριμένα, την Πέμπτη 30 Απριλίου αναμένεται να καταβληθούν τα παρακάτω: επίδομα γέννησης, προνοιακά αναπηρικά και διατροφικά επιδόματα, Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (πρώην ΚΕΑ), επίδομα στέγασης, στεγαστική συνδρομή, Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφάλιστων Υπερηλίκων, σύνταξη υπερηλίκων και επίδομα ομογενών, όπως ανακοίνωσε η διοίκηση του Οργανισμού.

Διευκρινίζεται ότι η καταβολή του επιδόματος γέννησης αφορά στους δικαιούχους, των οποίων οι αιτήσεις εγκρίθηκαν έως τις 31 Μαρτίου 2020. Για το επίδομα παιδιού, η 2η δόση θα καταβληθεί στις 29 Μαΐου. Υπάρχουν, όμως, και αλλαγές λόγω κορωνοϊού, όπου πρέπει να δώσετε βάση.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι η καταβολή των επιδομάτων, παροχών, οικονομικών και εισοδηματικών ενισχύσεων του ΟΠΕΚΑ, θα πραγματοποιείται την τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share