Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Αναδρομικά: Τα ενδεχόμενα που εξετάζονται - Ποιοι οι κερδισμένοι

Σας αφορά!

23 Απριλίου 2020 11:43
Αναδρομικά: Τα ενδεχόμενα που εξετάζονται - Ποιοι οι κερδισμένοι

Μετά τις δυσάρεστες ειδήσεις που ανακοινώθηκαν εχθές στους συνταξιούχους σχετικά με τα αναδρομικά, δύο νέα ενδεχόμενα εξετάζει το οικονομικό επιτελείο προκειμένου να επωφεληθούν κατά κάποιο τρόπο οι συνταξιούχοι και να μπει σε μια "σειρά" το θέμα των αναδρομικών.

Το πιθανότερο ενδεχόμενο, σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, είναι το ΣτΕ να αποφασίσει την καταβολή των αναδρομικών για το κρίσιμο ενδεκάμηνο Ιούνιος 2015 - Μάιος 2016 δικαιώνοντας όσους είχαν προσφύγει για το διάστημα αυτό. Το ζητούμενο, από εκεί και πέρα, είναι τι θα κάνει η κυβέρνηση.

Το πρώτο σενάριο που έχει στο τραπέζι της η κυβέρνηση αφορά την καταβολή των αναδρομικών μόνο στους συνταξιούχους που είχαν προσφύγει εφαρμόζοντας ρητά την απόφαση του ΣτΕ.

Το δεύτερο αφορά την επέκταση της χορήγησή τους για το συγκεκριμένο διάστημα σε όλους τους συνταξιούχους, γεγονός που προϋποθέτει πολιτική απόφαση.

Συντάξεις Μαΐου: Ποιοι θα δείτε χρήματα σήμερα στους λογαριασμούς σας

Σήμερα ξεκινά η καταβολή των συντάξεων του μηνός Μαΐου, ποιοι είναι εκείνοι που θα δουν πρώτοι χρήματα στους λογαριασμούς τους; Παράλληλα, γνωστοποιήθηκαν και οι αλλαγές σχετικά με το επίδομα των 800 ευρώ που αφορά τις επιχειρήσεις.

Για την ασφαλέστερη εξυπηρέτηση των συνταξιούχων και την αποφυγή συνωστισμού στα τραπεζικά καταστήματα και στα ΑΤΜ, λόγω του κορωνοϊού, λοιπόν, ορισμένοι συμπολίτες μας ήδη από σήμερα θα δουν χρήματα στους λογαριασμούς τους.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε ο e-ΕΦΚΑ, οι ημερομηνίες προπληρωμής των συντάξεων είναι οι εξής:

  • Οι συντάξεις των μισθωτών (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τ. ΕΤΑΤ, τράπεζες, ΟΤΕ, θα καταβληθούν:
    Σήμερα, 22 Απριλίου 2020, ημέρα Τετάρτη, για τους συνταξιούχους που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 1, 3, 5, 7, 9.
    Στις 24 Απριλίου 2020, ημέρα Παρασκευή, για τους συνταξιούχους που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 0, 2, 4, 6, 8.
  • Οι συντάξεις των μη-μισθωτών (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ), θα καταβληθούν στις 27 Απριλίου 2020, ημέρα Δευτέρα.
  • Οι συντάξεις του Δημοσίου, του τ. ΝΑΤ, τ. ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΔΕΗ, θα καταβληθούν στις 29 Απριλίου 2020, ημέρα Τετάρτη.
 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share