Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Επιδόματα ΟΠΕΚΑ: Τι αλλάζει λόγω κορωνοϊού - Αυτές είναι οι ημερομηνίες πληρωμών

Σας αφορά!

15 Απριλίου 2020 15:11
Επιδόματα ΟΠΕΚΑ: Τι αλλάζει λόγω κορωνοϊού - Αυτές είναι οι ημερομηνίες πληρωμών
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Δεν επηρεάζει κάπως ο κορωνοϊός τα προνοιακά επιδόματα και την καταβολή τους όπως όλα δείχνουν.Πότε θα πληρωθούν όλα τα επιδόματα ΟΠΕΚΑ, επίδομα παιδιού, ενοικίου και ΚΕΑ. Αναλυτικά όλες οι ημερομηνίες πληρωμών. Ωστόσο, οι ημερομηνίες πληρωμών για τις συντάξεις του Μαΐου ανακοινώθηκαν νωρίτερα, δείτε εδώ αναλυτικά τι ισχύει για κάθε ταμείο.

Την Πέμπτη 30 Απριλίου θα καταβληθούν από τον Οργανισμό Προνοιακών Επιδομάτων τα παρακάτω επιδόματα και παροχές:

  • Επίδομα Γέννησης
  • Προνοιακά Αναπηρικά και Διατροφικά Επιδόματα
  • Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (πρώην ΚΕΑ)
  • Επίδομα Στέγασης, Στεγαστική Συνδρομή
  • Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφαλίστων Υπερηλίκων
  • Σύνταξη υπερηλίκων, Επίδομα Ομογενών

Διευκρινίζεται ότι, η καταβολή του επιδόματος γέννησης αφορά στους δικαιούχους των οποίων οι αιτήσεις εγκρίθηκαν έως 31-3-2020. Για το επίδομα παιδιού η 2η δόση θα καταβληθεί 29 Μαΐου.

Υπενθυμίζουμε ότι η καταβολή των επιδομάτων, παροχών, οικονομικών και εισοδηματικών ενισχύσεων του ΟΠΕΚΑ θα πραγματοποιείται την τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα.

Επίδομα μακροχρόνια ανέργων - Πότε ανοίγει η ηλεκτρονική πλατφόρμα

Η ημερομηνία που θα ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα στην οποία οι μακροχρόνια άνεργοι θα μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους για το επίδομα των 400 ευρώ ανακοινώθηκε σήμερα με υπουργική απόφαση. Την επόμενη εβδομάδα λοιπόν, η πλατφόρμα θα είναι έτοιμη να δεχτεί τις αιτήσεις από 155.000 ανέργους. Ωστόσο, πρόσφατα ανακοινώθηκαν και κάποια επαγγέλματα ακόμη που δικαιούνται το επίδομα των 800 ευρώ, δείτε εδώ τους δικαιούχους.

Ο δικαιούχοι των 400 ευρώ θα δηλώνουν τον ισχύοντα IBAN του τραπεζικού τους λογαριασμού για να λάβουν άμεσα το επίδομα. Η ηλεκτρονική αυτή διαδικασία είναι απαραίτητη καθώς οι δικαιούχοι της νέας αυτής ενίσχυσης είναι μη επιδοτούμενοι μακροχρόνια άνεργοι και εξαιτίας αυτού του λόγου δεν υπάρχουν στον ΟΑΕΔ για όλους επικαιροποιημένα στοιχεία IBAN.

Η σχετική υπουργική απόφαση υπογράφτηκε σήμερα και αφορά περίπου 155.000 άνεργους συμπολίτες μας που απέκτησαν την ιδιότητα του μακροχρόνια ανέργου από 1.4.2019 και μετά ενώ η δαπάνη για την δράση προβλέπεται στα 65 εκατ. ευρώ τα οποία θα καλυφθούν από τον προϋπολογισμό του ΟΑΕΔ.

«Σήμερα, η κυβέρνηση προχωράει σε ένα ακόμα σημαντικό μέτρο στήριξης της οικονομικά ευαίσθητης και ευάλωτης κοινωνικής ομάδας των άνεργων συμπολιτών μας και συγκεκριμένα αυτής των μακροχρονίως ανέργων» επισημαίνει ο υπουργός εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

«Μετά την αναγκαία αναμόρφωση των προγραμμάτων ανεργίας προς όφελος των πιο αδύναμων, παρέχουμε έκτακτη οικονομική στήριξη σε 155.000 μακροχρόνια ανέργους ύψους 65 εκατ. ευρώ. Απλώνουμε το δίκτυ προστασίας μας από τις επιπτώσεις της κρίσης του κορονοιού καλύπτοντας, πλέον, περίπου 500.000 άνεργους συμπολίτες μας» πρόσθεσε.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share