Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Νίκος Χαρδαλιάς: Σε διαφορετικές ημερομηνίες η καταβολή συντάξεων

Όλα όσα αποφάσισαν

13 Απριλίου 2020 18:38
Νίκος Χαρδαλιάς: Σε διαφορετικές ημερομηνίες η καταβολή συντάξεων
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Δηλώσεις σχετικά με την εφαρμογή των κυβερνητικών μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού έκανε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, και αναφέρθηκε στην καταβολή των συντάξεων, η οποία θα γίνει σε διαφορετικές ημερομηνίες.

«Για να αποφευχθούν οι ουρές στα καταστήματα» ανέφερε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας αποφασίστηκε ότι μέχρι 20 Απριλίου παρατείνεται ο περιορισμός στην κίνηση της νέας παραλίας στη Θεσσαλονίκη.Συνεχίζεται μέχρι τις 24 Απριλίου και η καραντίνα στη Μεσοποταμιά, ενώ απαγορεύτηκε και η είσοδος στο λιμενοβραχίονα της Καλαμάτας.

Μήνυμα προς τους δύο ιερείς που αγνόησαν τις απαγορεύσεις που επιβλήθηκαν για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού, έστειλε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο κ. Χαρδαλιάς, σημείωσε:

«Οι λειτουργίες θα είναι κεκλεισμένων των θυρών και οι εκκλησίες θα είναι κλειστές για όλη την εβδομάδα. Θα εφαρμοστεί ο νόμος χωρίς εξαιρέσεις. Η συντριπτική πλειοψηφία τήρησε τις απαγορεύσεις, εκτός από δύο εξαιρέσεις. Δεν είναι περισσότερο πιστοί από άλλους, θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή των συμπολιτών μας. Δεν επιτρέπονται μετακινήσεις σε σπίτια συγγενών και φίλων κατά τις γιορτές του Πάσχα».

Ο κ. Χαρδαλιάς επανέλαβε πως κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας, οι λειτουργίες θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών. Ακόμη, έστειλε αυστηρό μήνυμα στις δύο περιπτώσεις ιερέων που παρενέβησαν τα μέτρα.

«Δεν είναι περισσότερο πιστοί από άλλους, θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή των συμπολιτών μας και δεν μπορούν να καταπατούν τα όσα έχει πει η Ιερά Σύνοδος», είπε.

Δεν επιτρέπονται οι μετακινήσεις κατά τη διάρκεια του Πάσχα σε σπίτια συγγενών και φίλων, τόνισε. Αναφερόμενος στην Ξάνθη, ο κ. Χαρδαλιάς είπε πως «τo θετικό κρούσμα από τον καταυλισμό των Ρομά μας δημιούργησε ανησυχία».

Τόνισε πως «οριοθετήθηκαν οι περιοχές ελέγχου, οργανώσαμε την αντιπροσωπευτικότητα των δειγμάτων, προχωρήσαμε στην λήψη 335 δειγμάτων και αναμένουμε αποτελέσματα». Πρόσθεσε πως παρατείνονται τα πρόσθετα περιοριστικά μέτρα στους δήμους Καστοριάς και Ξάνθης για δέκα μέρες.

Επίσης, παρατείνεται ο περιορισμός κίνησης πολιτών στην παραλία Θεσσαλονίκης καθώς και ο περιορισμός κίνησης πολιτών στα Ιωάννινα, μέχρι 27 Απριλίου.

«Η προστασία και η διαφύλαξη των συμπολιτών μας που είναι σε ευπαθείς ομάδες είναι αδιαπραγμάτευτη, οι έλεγχοι θα είναι ενδελεχείς και κάθε παράβαση θα αντιμετωπίζεται ως απειλή κατά της ανθρώπινης ζωής», είπε με αυστηρό

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share