Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Φοβερό: Ο κορωνοϊός έριξε στο 1,198 την τιμή της αμόλυβδης βενζίνης - Κάτω από το 1 ευρώ το πετρέλαιο!

Τι συμβαίνει;

11 Απριλίου 2020 11:39
Φοβερό: Ο κορωνοϊός έριξε στο 1,198 την τιμή της αμόλυβδης βενζίνης - Κάτω από το 1 ευρώ το πετρέλαιο!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Φοβερό είναι αυτό που συμβαίνει με την πανδημία του κορωνοϊού ακόμη και στις τιμές στα βενζινάδικα, οι οποίες καταγράφουν κατακόρυφη πτώση τον τελευταίο καιρό, με την τιμή της αμόλυβδης βενζίνης να βρίσκεται τώρα σε ορισμένα σημεία στο 1,198, ενώ το πετρέλαιο μπορεί και να βρίσκεται στα 0,99 το λίτρο, δηλαδή κάτω από 1 ευρώ.

Όπως αναφέρει το newsauto.gr σε οδοιπορικό, που έκανε, στην περιοχή των Βριλησσίων και στη Λεωφόρο Πεντέλης η τιμή της αμόλυβδης κυμαίνονταν σε 1,297 ευρώ το λίτρο ενώ το πετρέλαιο κίνησης ανέρχονταν σε 1,097 ευρώ το λίτρο. Δείτε και τι σημαίνει για την χώρα μας η «βουτιά» στις τιμές του πετρελαίου.

Στον Ασπρόπυργο η τιμή της αμόλυβδης κυμαίνονταν σε 1,399 ευρώ το λίτρο και του diesel κίνησης σε 1,218 ευρώ το λίτρο. Μάλιστα μέσω της φωτεινής πινακίδας ένδειξης των τιμών οι οδηγοί ενημερώνονταν πως το πλησιέστερο πρατήριο είναι 50 χιλιόμετρα μακριά και οι τιμές διάθεσης των καυσίμων είναι παραπλήσιες.

Στην παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών Κορίνθου φαινόταν, ότι όσο πιο κοντά κινείται κάποιος στην Αττική, οι τιμές διάθεσης των καυσίμων διατηρούνταν σε υψηλά επίπεδα με την μέση τιμή της αμόλυβδης να κυμαίνεται σε 1,368 ευρώ και του diesel σε 1,118 ευρώ το λίτρο.

Στην Κινέττα, αργότερα, και στους Αγίους Θεοδώρους η τιμή της αμόλυβδης έπεσε στο 1,297 ευρώ το λίτρο και το diesel κίνησης σε 1,135 ευρώ το λίτρο.

Μετά τον Ισθμό και στην παλαιά Εθνική Οδό Κορίνθου – Πάτρας στο ύψος του Λεχαίου, βρέθηκε η φθηνότερη τιμή της αμόλυβδης η οποία κυμαίνονταν σε 1,198 ευρώ το λίτρο και το πετρέλαιο κίνησης σε 0,998 ευρώ το λίτρο. Οι χαμηλές τιμές διάθεσης δεν υπήρχαν σε ένα μόνο πρατήριο αλλά σε τέσσερα που έφεραν διαφορετικό σήμα.

Τέτοια τιμή στα καύσιμα έχει να εμφανιστεί από τον Αύγουστο του 2006 όπου το λίτρο της αμόλυβδης κόστιζε 1,198 έως 1,250 ευρώ το λίτρο. Αντίστοιχα η τιμή διάθεσης του πετρελαίου κίνησης κυμαίνονταν κάτω από το 1 ευρώ.

Επίσης η σημερινή τιμή για το υγραέριο κίνησης κυμαίνονταν σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα που προσδιορίστηκαν σε λίγο πάνω από 0,628 ευρώ.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share