Σάββατο, 06 Ιουνίου 2020

Έριξε τη «βόμβα» το ΔΝΤ: «Η κρίση του κορωνοϊού θα είναι σαν το κραχ του 1930»!

Σοκαριστική πρόβλεψη!

9 Απριλίου 2020 16:23
Έριξε τη «βόμβα» το ΔΝΤ: «Η κρίση του κορωνοϊού θα είναι σαν το κραχ του 1930»!
Αρθρογράφος: ATHENSMAGAZINE TEAM
ATHENSMAGAZINE TEAM

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Μια τρομερή «βόμβα» έριξε το ΔΝΤ, με την ίδια την επικεφαλής του, Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, να αναφέρει πως η οικονομική κρίση που έρχεται εξαιτίας του κορωνοϊού, θα είναι αντίστοιχη με εκείνη του 1930, του παγκοσμίου οικονομικού «κραχ».

Η ίδια ανέφερε, ότι το βιοτικό επίπεδο σε όλο τον κόσμο θα καταβαραθρωθεί και θα είναι αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης που προκαλεί ο φονικός ιός. Αξίζει, δε, να σημειωθεί πως η Ελλάδα είχε δηλώσει πτώχευση το 1932 εξαιτίας εκείνης της κρίσης.

Η Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, είπε ότι η πανδημία του κορωνοϊού, οδηγεί το ΔΝΤ να αναθεωρήσει τις προβλέψεις του για την παγκόσμια οικονομία και αυτές θα είναι μαύρες όταν θα ανακοινωθούν την ερχόμενη εβδομάδα. Όλα αυτά, την ώρα που έχει υπάρξει πρωτοφανές ναυάγιο στο Eurogroup.

Είπε ακόμα ότι οι επιπτώσεις στην παγκόσμια οικονομία θα είναι πολύ χειρότερες απ’ ότι είχε προβλεφθεί.

«Σήμερα, είμαστε αντιμέτωποι με μια κρίση που δεν έχουμε ξαναζήσει εξαιτίας του κορωνοϊού», είπε η Γκεοργκίεβα σε τηλεδιάσκεψη ενόψει της εαρινής συνόδου του ΔΝΤ που θα γίνει την ερχόμενη εβδομάδα.

Πριν από περίπου 3 μήνες το ΔΝΤ προέβλεπε ανάπτυξη 3,3% για την παγκόσμια οικονομία, αλλά η Γκεοργκίεβα είπε: «Ο Covid-19 διατάραξε την παγκόσμια κοινωνική και οικονομική τάξη με την ταχύτητα του φωτός σε μια κλίμακα που δεν έχουμε ξαναδεί. Ο ιος προκαλεί μεγάλες απώλειες σε ανθρώπινες ζωές και το lockdown που έχει επιβληθεί σε δισεκατομμύρια ανθρώπους για να αντιμετωπιστεί η πανδημία έχει τεράστιες επιπτώσεις».

Αυτό είναι το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης»: Ενίσχυση με 2.5 δισ. ευρώ μέχρι το 2023

Νέα ενίσχυση για τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης έρχεται με το νέο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», που ανακοινώθηκε νωρίτερα σήμερα (9/4), αποτελώντας την καινούργια Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργείων Εσωτερικών, Οικονομικών και Ανάπτυξης, με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα, να το επιβεβαιώνει.

Το νέο πρόγραμμα, που αντικαθιστά τον «Φιλόδημο», έχει διάρκεια έως το 2023 και είναι συνολικού προϋπολογισμού 2,5 δισ. ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων με δυνατότητα αύξησης της χρηματοδότησης, εάν υπάρξει ανάλογη ζήτηση από τους δήμους και τις περιφέρειες. Δείτε, παράλληλα, πότε λήγει η προθεσμία για την έκπτωση 25% στην εφορία.

Το πρόγραμμα αφορά την κατασκευή έργων ιδίως στους τομείς της βασικής υποδομής, της ψηφιακής σύγκλισης, της βιώσιμης ανάπτυξης, καθώς και την προμήθεια αγαθών και υπηρεσιών πολιτικής προστασίας και προστασίας της δημόσιας υγείας και ειδικότερα την άρση των οικονομικών επιπτώσεων από τη διασπορά του κορωνοϊού, καθώς και για την εκτέλεση δράσεων και πρωτοβουλιών κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης.

Επίδομα: Ανοίγει η πλατφόρμα για τα 600 ευρώ: Ποιοι τα δικαιούστε; Βήμα βήμα η διαδικασία

Από σήμερα ξεκινάει η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων για τους 180.390 επιστήμονες ελεύθερους επαγγελματίες προκειμένου να δηλώσουν συμμετοχή στα προγράμματα τηλεκπαίδευσης με "αντάλλαγμα" επίδομα 600 ευρώ το οποίο θα καταβληθεί σε δύο δόσεις: η πρώτη μέσα στην Μεγάλη Εβδομάδα (Μεγάλη Τετάρτη ή Μεγάλη Πέμπτη) και η δεύτερη με την ολοκλήρωση της τηλεκπαίδευσης διάρκειας 100 ωρών. Επίσης όσους αφορά και το επίδομα των 800 ευρώ και πρέπει να κάνουν διορθώσεις μπορούν να δούν όλες τις κινήσεις που πρέπει να κάνουν.

Στην δράση εντάσσονται (εφόσον αυτός είναι ο κύριος ΚΑΔ τους) οι 6 βασικοί επιστημονικοί κλάδοι: μηχανικοί κάθε ειδικότητας, οικονομολόγοι/λογιστές ανεξαρτήτως τάξεως, δικηγόροι (ασκούμενοι δικηγόροι και συμβολαιογράφοι) ελεύθεροι επαγγελματίες ή με έμμισθη εντολή, ιατροί κάθε ειδικότητας, εκπαιδευτικοί και ερευνητές.

Τι μπορούν να επιλέξουν οι επιστήμονες

Οι επιστήμονες - δικαιούχοι του προγράμματος θα μπορούν να επιλέξουν ένα από τα 10 προσφερόμενα σύγχρονα αντικείμενα κατάρτισης, τα οποία θα βοηθήσουν άμεσα στον εκσυγχρονισμό των δεξιοτήτων και των γνώσεων τους στο συνεχώς εξελισσόμενο ψηφιακό περιβάλλον.

Επίδομα 600 ευρώ, ελεύθεροι επαγγελματίες

Ειδικότερα τα 10 αντικείμενα κατάρτισης σε θεματικούς τίτλους είναι τα εξής :

1. Προστασία προσωπικών δεδομένων (GDPR/DPO)

2. Δημόσιοι Ηλεκτρονικοί Διαγωνισμοί

3. Ηλεκτρονικό Εμπόριο-Ηλεκτρονικές Συναλλαγές, με σύγχρονα λογισμικά και εργαλεία

4. Βασικές Ψηφιακές Δεξιότητες, σε λογισμικά της πλέον πρόσφατης έκδοσης

5. Σύγχρονες ψηφιακές εφαρμογές/ Ψηφιακή υπογραφή - Ψηφιακά πιστοποιητικά - Ψηφιακή ανταπόκριση με το δημόσιο/ Τηλεργασία & Τηλεδιάσκεψη

6. Τεχνικός προγραμματισμού έξυπνων κτιρίων (SMART BUILDINGS)

7. Διαχείριση έργων (Financial Spreadsheets/ Xρηματοοικονομική χρήση/ Πρακτικές DEVOPS) & Διαδικτυακή Συνεργασία

8. Σύγχρονες εκπαιδευτικές τεχνικές σε ψηφιακό περιβάλλον

9. Μέτρα πρόληψης και ελέγχου λοιμώξεων που σχετίζονται με χώρους παροχής φροντίδας υγείας

10. Χρήση τεχνικών και εργαλείων προώθησης μέσα από τη χρήση μέσων κοινωνικής δικτύωσης (Social Media Marketing), με σύγχρονα εργαλεία και mobile εφαρμογές

Η προθεσμία υποβολής ενδιαφέροντος λήγει την Πέμπτη 20 Απριλίου.

Ποια είναι η διαδικασία

Την πρωτοβουλία έχουν ήδη αναλάβει εκατοντάδες πιστοποιημένα κέντρα σπουδών τα οποία καλούν τους ενδιαφερόμενους να συμπληρώσουν ηλεκτρονικά αιτήσεις. Στη συνέχεια, υπάρχει τηλεφωνική επικοινωνία ανάμεσα στο κέντρο και στον επιστήμονα ώστε να προχωρήσει η διαδικασία. Φυσικά, ο ενδιαφερόμενος μπορεί να κάνει και μόνος του την αίτηση μέσω της ειδικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας.

► Διαδικασία 1η

Υποβολή "Ηλεκτρονικής Αίτησης Συμμετοχής" από τον ίδιο

Στην περίπτωση αυτή ο ενδιαφερόμενος συμπληρώνει και υποβάλει ο ίδιος στο Π.Σ. Εργάνη στην ιστοσελίδα https://elearning.yeka.gr , κάνοντας χρήση των κωδικών taxisnet που διαθέτει και συμπληρώνει όλα τα απαιτούμενα πεδία.

Η Ηλεκτρονική Αίτηση Συμμετοχής επέχει θέση Υπεύθυνης Δήλωσης και δεν παρέχεται η δυνατότητα διόρθωσης των στοιχείων της μετά την υποβολή της. Με την αίτηση συμπληρώνει τα στοιχεία του τραπεζικού του λογαριασμού (IBAN, τράπεζα) στον οποίο και θα καταβληθεί το εκπαιδευτικό επίδομα για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα τηλεκατάρτισης, επιβεβαιώνει τα στοιχεία επικοινωνίας συμπληρώνοντας υποχρεωτικά τη διεύθυνση ηλεκτρονικού του ταχυδρομείου (e-mail) και επιλέγει το αντικείμενο κατάρτισης που επιθυμεί.

Με την υποβολή της αίτησης αποδίδεται αποδεικτικό στο οποίο αναγράφεται ο "Κωδικός Αριθμός Υποβολής Αίτησης Συμμετοχής" (ΚΑΥΑΣ) με την ακριβή ημερομηνία και ώρα υποβολής της. Η προθεσμία υποβολής για την εκδήλωση ενδιαφέροντος με αυτή τη διαδικασία αρχίζει την Πέμπτη 9 Απριλίου 2020 και λήγει την Πέμπτη 16 Απριλίου και ώρα 23:59.

► Διαδικασία 2η

Εκδήλωση ενδιαφέροντος για συμμετοχή στη δράση μέσω εξουσιοδότησης σε πάροχο

Στην περίπτωση αυτή ο ενδιαφερόμενος εκδηλώνει το ενδιαφέρον του για τη συμμετοχή εξουσιοδοτώντας απευθείας τον πάροχο κατάρτισης της επιλογής του (εφόσον έχει συμπεριληφθεί στο Μητρώο Παρόχων της εν λόγω δράσης), προκειμένου αυτός αντί του ενδιαφερόμενου να συμπληρώσει στο περιβάλλον του Π.Σ. Εργάνη τα παρακάτω στοιχεία του ωφελούμενου:

  • Α.Φ.Μ.,
  • ονοματεπώνυμο,
  • κύριος Κ.Α.Δ.,
  • στοιχεία τραπεζικού λογαριασμού (IBAN, τράπεζας, στον οποίο και θα καταβληθεί το εκπαιδευτικό επίδομα),
  • στοιχεία επικοινωνίας και υποχρεωτικά το e-mail,
  • το αντικείμενο κατάρτισης που ο ωφελούμενος επιθυμεί.

Ο πάροχος διαφυλάσσει το αποδεικτικό υποβολής της αίτησης και χρησιμοποιήσει τον "Κωδικό Αριθμό Υποβολής Αίτησης Συμμετοχής" (ΚΑΥΑΣ) προκειμένου να προβεί απευθείας στην ενεργοποίηση της επιταγής κατάρτισης για τον ωφελούμενο.

Η προθεσμία υποβολής για την εκδήλωση ενδιαφέροντος με αυτή τη διαδικασία αρχίζει την Πέμπτη 9 Απριλίου 2020 και λήγει την Δευτέρα 20 Απριλίου 2020 και ώρα 15:00.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share