Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Επίδομα: Ανοίγει η πλατφόρμα για τα 600 ευρώ: Ποιοι τα δικαιούστε; Βήμα βήμα η διαδικασία

Αφορά τους ελεύθερους επαγγελματιές

9 Απριλίου 2020 09:47
Επίδομα: Ανοίγει η πλατφόρμα για τα 600 ευρώ: Ποιοι τα δικαιούστε; Βήμα βήμα η διαδικασία
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Από σήμερα ξεκινάει η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων για τους 180.390 επιστήμονες ελεύθερους επαγγελματίες προκειμένου να δηλώσουν συμμετοχή στα προγράμματα τηλεκπαίδευσης με "αντάλλαγμα" επίδομα 600 ευρώ το οποίο θα καταβληθεί σε δύο δόσεις: η πρώτη μέσα στην Μεγάλη Εβδομάδα (Μεγάλη Τετάρτη ή Μεγάλη Πέμπτη) και η δεύτερη με την ολοκλήρωση της τηλεκπαίδευσης διάρκειας 100 ωρών. Επίσης όσους αφορά και το επίδομα των 800 ευρώ και πρέπει να κάνουν διορθώσεις μπορούν να δούν όλες τις κινήσεις που πρέπει να κάνουν.

Στην δράση εντάσσονται (εφόσον αυτός είναι ο κύριος ΚΑΔ τους) οι 6 βασικοί επιστημονικοί κλάδοι: μηχανικοί κάθε ειδικότητας, οικονομολόγοι/λογιστές ανεξαρτήτως τάξεως, δικηγόροι (ασκούμενοι δικηγόροι και συμβολαιογράφοι) ελεύθεροι επαγγελματίες ή με έμμισθη εντολή, ιατροί κάθε ειδικότητας, εκπαιδευτικοί και ερευνητές.

Τι μπορούν να επιλέξουν οι επιστήμονες

Οι επιστήμονες - δικαιούχοι του προγράμματος θα μπορούν να επιλέξουν ένα από τα 10 προσφερόμενα σύγχρονα αντικείμενα κατάρτισης, τα οποία θα βοηθήσουν άμεσα στον εκσυγχρονισμό των δεξιοτήτων και των γνώσεων τους στο συνεχώς εξελισσόμενο ψηφιακό περιβάλλον.

Ειδικότερα τα 10 αντικείμενα κατάρτισης σε θεματικούς τίτλους είναι τα εξής :

1. Προστασία προσωπικών δεδομένων (GDPR/DPO)

2. Δημόσιοι Ηλεκτρονικοί Διαγωνισμοί

3. Ηλεκτρονικό Εμπόριο-Ηλεκτρονικές Συναλλαγές, με σύγχρονα λογισμικά και εργαλεία

4. Βασικές Ψηφιακές Δεξιότητες, σε λογισμικά της πλέον πρόσφατης έκδοσης

5. Σύγχρονες ψηφιακές εφαρμογές/ Ψηφιακή υπογραφή - Ψηφιακά πιστοποιητικά - Ψηφιακή ανταπόκριση με το δημόσιο/ Τηλεργασία & Τηλεδιάσκεψη

6. Τεχνικός προγραμματισμού έξυπνων κτιρίων (SMART BUILDINGS)

7. Διαχείριση έργων (Financial Spreadsheets/ Xρηματοοικονομική χρήση/ Πρακτικές DEVOPS) & Διαδικτυακή Συνεργασία

8. Σύγχρονες εκπαιδευτικές τεχνικές σε ψηφιακό περιβάλλον

9. Μέτρα πρόληψης και ελέγχου λοιμώξεων που σχετίζονται με χώρους παροχής φροντίδας υγείας

10. Χρήση τεχνικών και εργαλείων προώθησης μέσα από τη χρήση μέσων κοινωνικής δικτύωσης (Social Media Marketing), με σύγχρονα εργαλεία και mobile εφαρμογές

Η προθεσμία υποβολής ενδιαφέροντος λήγει την Πέμπτη 20 Απριλίου.

Ποια είναι η διαδικασία

Την πρωτοβουλία έχουν ήδη αναλάβει εκατοντάδες πιστοποιημένα κέντρα σπουδών τα οποία καλούν τους ενδιαφερόμενους να συμπληρώσουν ηλεκτρονικά αιτήσεις. Στη συνέχεια, υπάρχει τηλεφωνική επικοινωνία ανάμεσα στο κέντρο και στον επιστήμονα ώστε να προχωρήσει η διαδικασία. Φυσικά, ο ενδιαφερόμενος μπορεί να κάνει και μόνος του την αίτηση μέσω της ειδικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας.

► Διαδικασία 1η

Υποβολή "Ηλεκτρονικής Αίτησης Συμμετοχής" από τον ίδιο

Στην περίπτωση αυτή ο ενδιαφερόμενος συμπληρώνει και υποβάλει ο ίδιος στο Π.Σ. Εργάνη στην ιστοσελίδα https://elearning.yeka.gr , κάνοντας χρήση των κωδικών taxisnet που διαθέτει και συμπληρώνει όλα τα απαιτούμενα πεδία.

Η Ηλεκτρονική Αίτηση Συμμετοχής επέχει θέση Υπεύθυνης Δήλωσης και δεν παρέχεται η δυνατότητα διόρθωσης των στοιχείων της μετά την υποβολή της. Με την αίτηση συμπληρώνει τα στοιχεία του τραπεζικού του λογαριασμού (IBAN, τράπεζα) στον οποίο και θα καταβληθεί το εκπαιδευτικό επίδομα για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα τηλεκατάρτισης, επιβεβαιώνει τα στοιχεία επικοινωνίας συμπληρώνοντας υποχρεωτικά τη διεύθυνση ηλεκτρονικού του ταχυδρομείου (e-mail) και επιλέγει το αντικείμενο κατάρτισης που επιθυμεί.

Με την υποβολή της αίτησης αποδίδεται αποδεικτικό στο οποίο αναγράφεται ο "Κωδικός Αριθμός Υποβολής Αίτησης Συμμετοχής" (ΚΑΥΑΣ) με την ακριβή ημερομηνία και ώρα υποβολής της. Η προθεσμία υποβολής για την εκδήλωση ενδιαφέροντος με αυτή τη διαδικασία αρχίζει την Πέμπτη 9 Απριλίου 2020 και λήγει την Πέμπτη 16 Απριλίου και ώρα 23:59.

► Διαδικασία 2η

Εκδήλωση ενδιαφέροντος για συμμετοχή στη δράση μέσω εξουσιοδότησης σε πάροχο

Στην περίπτωση αυτή ο ενδιαφερόμενος εκδηλώνει το ενδιαφέρον του για τη συμμετοχή εξουσιοδοτώντας απευθείας τον πάροχο κατάρτισης της επιλογής του (εφόσον έχει συμπεριληφθεί στο Μητρώο Παρόχων της εν λόγω δράσης), προκειμένου αυτός αντί του ενδιαφερόμενου να συμπληρώσει στο περιβάλλον του Π.Σ. Εργάνη τα παρακάτω στοιχεία του ωφελούμενου:

  • Α.Φ.Μ.,
  • ονοματεπώνυμο,
  • κύριος Κ.Α.Δ.,
  • στοιχεία τραπεζικού λογαριασμού (IBAN, τράπεζας, στον οποίο και θα καταβληθεί το εκπαιδευτικό επίδομα),
  • στοιχεία επικοινωνίας και υποχρεωτικά το e-mail,
  • το αντικείμενο κατάρτισης που ο ωφελούμενος επιθυμεί.

Ο πάροχος διαφυλάσσει το αποδεικτικό υποβολής της αίτησης και χρησιμοποιήσει τον "Κωδικό Αριθμό Υποβολής Αίτησης Συμμετοχής" (ΚΑΥΑΣ) προκειμένου να προβεί απευθείας στην ενεργοποίηση της επιταγής κατάρτισης για τον ωφελούμενο.

Η προθεσμία υποβολής για την εκδήλωση ενδιαφέροντος με αυτή τη διαδικασία αρχίζει την Πέμπτη 9 Απριλίου 2020 και λήγει την Δευτέρα 20 Απριλίου 2020 και ώρα 15:00.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share