Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Μάθε με ένα «κλικ» αν έχεις επιστροφή φόρου

Σας αφορά

2 Απριλίου 2020 16:01
Μάθε με ένα «κλικ» αν έχεις επιστροφή φόρου
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ένα ακόμη δεδομένο που αφορά στη φορολογική κατάσταση των πολιτών και των επιχειρήσεων, είναι πλέον διαθέσιμο ψηφιακά, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

Πρόκειται για τις επιστροφές κάθε είδους φόρου, που δικαιούνται οι φορολογούμενοι, τα ποσά των οποίων είναι διαθέσιμα στο TAXISnet, στην Προσωποποιημένη Πληροφόρηση. Έτσι, οι φορολογούμενοι έχουν πλήρη και διαρκώς επικαιροποιημένη εικόνα όχι μόνο των οφειλών τους, αλλά και κάθε είδους επιστροφών, που τυχόν δικαιούνται. Παράλληλα δείτε εδώ ποιοι πρέπει να υποβάλετε δήλωση εντός της ημέρας για το επίδομα των 800 ευρώ, αλλά και πότε έρχεται η «δεύτερη ευκαιρία» και ποιους αφορά

Ο Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής, σε σχετική δηλωσή για την ενημέρωση μέσω TAXISnet αναφέρει πως «μέρα με τη μέρα, υλοποιούμε το σχέδιο ψηφιακών εφαρμογών για την καλύτερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση των φορολογουμένων. Μειώνουμε τη γραφειοκρατία, εξοικονομούμε ανθρωποώρες τόσο για νοικοκυριά και επιχειρήσεις, όσο και για τη φορολογική διοίκηση. Οι εφαρμογές αυτές είναι, μάλιστα, ακόμα πιο χρήσιμες αυτή την περίοδο, οπότε και είναι κάτι παραπάνω από αναγκαίος ο περιορισμός των επισκέψεων στις ΔΟΥ».

«Βόμβα» από Βρούτση για το επίδομα των 800 ευρώ (Video)

Ο Γιάννης Βρούτης μίλησε στο Open TV για τον τρόμο που έχει δημιουργήσει στην εργασία και στην επιχειρηματικότητα το παρατεταμένο λουκέτο στην αγορά ο κορωνοϊός, πετώντας και μία «βόμβα» για το επίδομα των 800 ευρώ. Επίσης, διευκρινίσεις αναφορικά με το επίδομα των 800 ευρώ από εργαζόμενους με συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου που λύθηκαν πρόωρα, εντός του χρονικού διαστήματος από 1/3/2020 έως και 20/3/2020, παρέχει εγκύκλιος του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Πιο αναλυτικά, για το «800άρι» είπε ότι θα δοθεί μέχρι και τις 15 του τρέχοντος μήνα, καθώς με την παράταση που δόθηκε ως τις 10 Απριλίου στις επιχειρήσεις για να υποβάλλουν τα στοιχεία τους στην ΕΡΓΑΝΗ πάει την πληρωμή λίγο πιο πίσω.

Ο υπουργός Εργασίας ήταν καθησυχαστικός αναφέροντας ότι θα μπορέσει η κυβέρνηση να ανταπεξέλθει ακόμα κι αν τραβήξει περισσότερο η ιστορία και τόνισε ότι δεν θα υπάρξει καμία περίπτωση για μείωση μισθών μιας και «Με όλα τα μέτρα που παίρνουμε, δεν περιέχει μείωση συντάξεων ή μισθών. τα δημοσιονομικά της χώρας δεν οδηγούν εκεί». Παράλληλα τόνισε ότι η εικόνα των στοιβαγμένων συνταξιούχων έξω από τις τράπεζες θα αλλάξει, καθώς «ο στόχος για να βγάλουμε ψηφιακή σύνταξη παραμένει, αν δεν πάμε Ιούνιο θα πάμε τον Ιούλιο σίγουρα».

Για το αν έχουν λεφτά τα ταμεία για να υπάρξει το επίδομα των 800€ για τον Μάη και τον Ιούνη: «Εχουμε εξαγγείλει ότι η περίμετρος των επιχειρήσεων θα μεγαλώσει και το 85% μπαίνει σήμερα κάτω από την ομπρέλα των 800€. Αν συνεχιστεί θα διευρυνθεί το 800άρι».

Πρόσθεσε ακόμα ότι «τον Μάρτιο έδειξε γενναιότητα η ελληνική επιχείρηση. Δεν είχαμε κύμα απολύσεων που να οφείλεται σε λουκέτα. Αν υπήρξε άνοδος της ανεργίας, οφείλεται σε μη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Η Ελλάδα τον Μάρτιο κράτησε».

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share