Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Κορωνοϊός: Θα δοθεί ολόκληρο το Δώρο Πάσχα με βοήθεια της Κυβέρνησης

Πότε θα το πάρετε;

30 Μαρτίου 2020 12:04
Κορωνοϊός: Θα δοθεί ολόκληρο το Δώρο Πάσχα με βοήθεια της Κυβέρνησης
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Ολόκληρο αναμένεται να δοθεί το Δώρο του Πάσχα, όπως τόνισαν στην έκτακτη συνέντευξη Τύπου οι Υπουργοί Οικονομικών και Εργασίας, με τη βοήθεια της Κυβέρνησης.

Μαζί με τον Υπουργό Ανάπτυξης, ανακοινώθηκε μια νέα δέσμη μέτρων, μέσα στην οποία οι Χρήστος Σταϊκούρας και Γιάννης Βρούτσης στάθηκαν σημαντικά στο θέμα του Δώρου Πάσχα, τονίζοντας το γεγονός, ότι θα καλυφθεί και διευκρινίζοντας ποιοι θα το πάρουν.

Σύμφωνα με την κοινή ανακοίνωση, λοιπόν, το Δώρο Πάσχα θα κατατεθεί στο σύνολό του από όλες τις επιχειρήσεις και προς όλους τους εργαζομένους, ενώ όσες δεν καλύπτονται από τα μέτρα στήριξης, είναι υποχρεωμένες να το καταβάλουν έως 15 Απριλίου. Στην περίπτωση, που η εργασιακή σχέση βρίσκεται σε αναστολή, το ποσό που λείπει από το Δώρο Πάσχα θα καταβάλλεται από τον κρατικό υπολογισμό.

Αυτά ανέφερε ο κύριος Σταϊκούρας, με τον κύριο Βρούτση να συμπληρώνει πως το Δώρο Πάσχα θα δοθεί σε όλους, με τις επιχειρήσεις που πλήττονται να είναι υποχρεωμένες να το πληρώσουν έως τις 30 Ιουνίου. Θα μπορέσουν, δε, να δώσουν μειωμένο, για το κομμάτι που δεν είναι δεδουλευμένο, και το υπόλοιπο το καλύπτει ο κρατικός προϋπολογισμός.

Συντάξεις: Αυτές πληρώνονται σήμερα (30/03)

Μέρα πληρωμών για συνταξιούχους αφού οι συντάξεις Απριλίου συνεχίζουν να καταβάλλονται σήμερα Δευτέρα, σε μεγάλο αριθμό!

Οι πρώτες πληρωμές πραγματοποιήθηκαν στις 24 Απριλίου για ΕΤΑΑ, ΟΑΕΕ και ΟΓΑ. Σήμερα, θα καταβάλλουν τις συντάξεις τους τα εξής Ταμεία:

  • Δημόσιο
  • ΙΚΑ
  • ΝΑΤ και ΚΕΑΝ
  • Τα υπόλοιπα Ταμεία του ΕΦΚΑ (Μισθωτών)

Οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος του Απριλίου!

Αύριο θα καταβάλλει τις συντάξεις των Ανασφάλιστων Υπερηλίκων και ο ΟΠΕΚΑ, ενώ στις 2 Απριλίου θα καταβάλλει τις επικουρικές συντάξεις το ΕΤΕΑΕΠ. Με την ευκαιριά διαβάστε τα νέα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης σχετικά με τον κορωνοϊό.

Νέο βίντεο για κορωνοϊό: Ηλικιωμένοι και ευάλωτοι μακριά από γκισέ τραπεζών και ΑΤΜ

Τους ηλικιωμένους και ευάλωτους πολίτες, παροτρύνει το υπουργείο Υγείας να κάνουν τις συναλλαγές τους ηλεκτρονικά και να αποφεύγουν τα γκισέ των τραπεζών και τα ΑΤΜ.

Σε βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα αναφέρει «οι ηλικιωμένοι και ευάλωτοι συμπολίτες μας, πρέπει να μείνουν μακριά από γκισέ τραπεζών και ΑΤΜ. Μένουμε σπίτι. Έχουμε υποχρέωση να συμβάλουμε όλοι για να μειώσουμε την έκθεσή μας στον κορωνοϊό».

Με το βίντεό του το υπουργείο Υγείας παροτρύνει του πολίτες να βοηθούν τους ηλικιωμένους και ευάλωτους, αναφέροντας «βοηθάμε τους γονείς μας, τους παππούδες μας, τις γιαγιάδες μας να μάθουν να κάνουν συναλλαγές ηλεκτρονικά. Πληρώνουμε λογαριασμούς ηλεκτρονικά και με την χρεωστική μας κάρτα. Επιμένουμε. Δεν χρειάζεται να πάνε στο τραπεζικό κατάστημα ώστε να μην κινδυνέψουν. Να μείνουν ασφαλείς. Προστατεύουμε τις ευπαθείς ομάδες».

ΟΑΕΔ: Πότε καταβάλλονται επιδόματα, παροχές και Δώρο Πάσχα

ΟΑΕΔ: Να προπληρωθούν νωρίτερα τα τακτικά επιδόματα ανεργίας και μακροχρόνιας ανεργίας, το βοήθημα ανεργίας αυτοαπασχολουμένων, η ειδική παροχή προστασίας μητρότητας και το Δώρο Πάσχα αποφάσισε ο Οργανισμός!

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο των μέτρων για την άμεσα στήριξη του εργατικού δυναμικού λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, το διοικητικό συμβούλιο του ΟΑΕΔ αποφάσισε η προπληρωμή να ξεκινήσει από την Τρίτη, 31 Μαρτίου!

Συγκεκριμένα οι πληρωμές θα γίνουν ως εξής:

  • Των τακτικών επιδομάτων ανεργίας, επιδομάτων μακροχρονίως ανέργων και των βοηθημάτων ανεργίας αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολουμένων, που κανονικά καταβάλλονται από τις 31 Μαρτίου 2020 μέχρι και τις 3 Μαΐου 2020.
  • Των Δώρων Πάσχα 2020 στους τακτικά επιδοτούμενους ανέργους και στις δικαιούχους της ειδικής παροχής προστασίας της μητρότητας.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του Οργανισμού, η προπληρωμή θα ολοκληρωθεί αυτόματα, μέσω απευθείας κατάθεσης στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων και δεν απαιτείται καμία ενέργεια από αυτούς.

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο των μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού, από σήμερα ηλεκτρονικά θα γίνεται η έκδοση δελτίου ανεργίας και η αίτηση επιδότησης ανεργίας στον ΟΑΕΔ.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share