Δευτέρα, 01 Ιουνίου 2020

Συντάξεις: Αυτές πληρώνονται σήμερα (30/03)

Σας αφορά

30 Μαρτίου 2020 11:52
Συντάξεις: Αυτές πληρώνονται σήμερα (30/03)
Αρθρογράφος: ATHENSMAGAZINE TEAM
ATHENSMAGAZINE TEAM

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Μέρα πληρωμών για συνταξιούχους αφού οι συντάξεις Απριλίου συνεχίζουν να καταβάλλονται σήμερα Δευτέρα, σε μεγάλο αριθμό!

Οι πρώτες πληρωμές πραγματοποιήθηκαν στις 24 Απριλίου για ΕΤΑΑ, ΟΑΕΕ και ΟΓΑ. Σήμερα, θα καταβάλλουν τις συντάξεις τους τα εξής Ταμεία:

  • Δημόσιο
  • ΙΚΑ
  • ΝΑΤ και ΚΕΑΝ
  • Τα υπόλοιπα Ταμεία του ΕΦΚΑ (Μισθωτών)

Συντάξεις Απριλίου

Οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος του Απριλίου!

Αύριο θα καταβάλλει τις συντάξεις των Ανασφάλιστων Υπερηλίκων και ο ΟΠΕΚΑ, ενώ στις 2 Απριλίου θα καταβάλλει τις επικουρικές συντάξεις το ΕΤΕΑΕΠ. Με την ευκαιριά διαβάστε τα νέα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης σχετικά με τον κορωνοϊό.

Νέο βίντεο για κορωνοϊό: Ηλικιωμένοι και ευάλωτοι μακριά από γκισέ τραπεζών και ΑΤΜ

Τους ηλικιωμένους και ευάλωτους πολίτες, παροτρύνει το υπουργείο Υγείας να κάνουν τις συναλλαγές τους ηλεκτρονικά και να αποφεύγουν τα γκισέ των τραπεζών και τα ΑΤΜ.

Σε βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα αναφέρει «οι ηλικιωμένοι και ευάλωτοι συμπολίτες μας, πρέπει να μείνουν μακριά από γκισέ τραπεζών και ΑΤΜ. Μένουμε σπίτι. Έχουμε υποχρέωση να συμβάλουμε όλοι για να μειώσουμε την έκθεσή μας στον κορωνοϊό».

Με το βίντεό του το υπουργείο Υγείας παροτρύνει του πολίτες να βοηθούν τους ηλικιωμένους και ευάλωτους, αναφέροντας «βοηθάμε τους γονείς μας, τους παππούδες μας, τις γιαγιάδες μας να μάθουν να κάνουν συναλλαγές ηλεκτρονικά. Πληρώνουμε λογαριασμούς ηλεκτρονικά και με την χρεωστική μας κάρτα. Επιμένουμε. Δεν χρειάζεται να πάνε στο τραπεζικό κατάστημα ώστε να μην κινδυνέψουν. Να μείνουν ασφαλείς. Προστατεύουμε τις ευπαθείς ομάδες».

ΟΑΕΔ: Πότε καταβάλλονται επιδόματα, παροχές και Δώρο Πάσχα

ΟΑΕΔ: Να προπληρωθούν νωρίτερα τα τακτικά επιδόματα ανεργίας και μακροχρόνιας ανεργίας, το βοήθημα ανεργίας αυτοαπασχολουμένων, η ειδική παροχή προστασίας μητρότητας και το Δώρο Πάσχα αποφάσισε ο Οργανισμός!

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο των μέτρων για την άμεσα στήριξη του εργατικού δυναμικού λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, το διοικητικό συμβούλιο του ΟΑΕΔ αποφάσισε η προπληρωμή να ξεκινήσει από την Τρίτη, 31 Μαρτίου!

Δώρο Πάσχα ΟΑΕΔ

Συγκεκριμένα οι πληρωμές θα γίνουν ως εξής:

  • Των τακτικών επιδομάτων ανεργίας, επιδομάτων μακροχρονίως ανέργων και των βοηθημάτων ανεργίας αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολουμένων, που κανονικά καταβάλλονται από τις 31 Μαρτίου 2020 μέχρι και τις 3 Μαΐου 2020.
  • Των Δώρων Πάσχα 2020 στους τακτικά επιδοτούμενους ανέργους και στις δικαιούχους της ειδικής παροχής προστασίας της μητρότητας.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του Οργανισμού, η προπληρωμή θα ολοκληρωθεί αυτόματα, μέσω απευθείας κατάθεσης στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων και δεν απαιτείται καμία ενέργεια από αυτούς.

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο των μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού, από σήμερα ηλεκτρονικά θα γίνεται η έκδοση δελτίου ανεργίας και η αίτηση επιδότησης ανεργίας στον ΟΑΕΔ.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share