Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

ΟΑΕΔ Κορωνοϊός: Παράταση στο επίδομα ανεργίας - Ποιοι οι δικαιούχοι;

Σας αφορά!

27 Μαρτίου 2020 21:13
ΟΑΕΔ Κορωνοϊός: Παράταση στο επίδομα ανεργίας - Ποιοι οι δικαιούχοι;
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Την έκτακτη δίμηνη παράταση για το επίδομα ανεργίας ανακοίνωσε νωρίτερα ο ΟΑΕΔ για να στηρίξει τους ανέργους εν μέσω καραντίνας λόγω κορωνοϊού. Ποιοι είναι όμως οι δικαιούχοι του επιδόματος αυτού και πότε θα καταβληθεί;

Όσον αφορά στον τρόπο καταβολής, θα ολοκληρωθεί αυτόματα, μέσω απευθείας κατάθεσης του ποσού που αντιστοιχεί στη δίμηνη παράταση, στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους και δεν απαιτείται καμία ενέργεια από τους δικαιούχους, όπως αίτηση, προσκόμιση δικαιολογητικών, κ.λπ.

Όσον αφορά σε ποιους και πότε θα καταβληθεί η παράταση επιδόματος, ο ΟΑΕΔ επισημαίνει τα εξής:

  • Για όσους επιδοτούμενους ανέργους έληξε η επιδότησή τους εντός του Ιανουαρίου 2020, η εφάπαξ καταβολή του ποσού που αντιστοιχεί στη δίμηνη παράταση, θα ξεκινήσει από τις 31 Μαρτίου.
  • Για όσους επιδοτούμενους ανέργους έληξε η επιδότησή τους εντός του Φεβρουαρίου 2020, η εφάπαξ καταβολή του ποσού που αντιστοιχεί στη δίμηνη παράταση, θα ολοκληρωθεί εντός του Απριλίου 2020.
  • Για όσους επιδοτούμενους ανέργους έληξε ή θα λήξει η επιδότησή τους εντός του Μαρτίου 2020, ο πρώτος επιπλέον μήνας επιδότησης θα ξεκινήσει να καταβάλλεται στις αρχές του Απριλίου 2020 και ο δεύτερος επιπλέον μήνας επιδότησης θα ξεκινήσει να καταβάλλεται στις αρχές του Μαΐου 2020.

Όσον αφορά στο ποσό που θα καταβληθεί, η δίμηνη παράταση καταβολής αντιστοιχεί στα εξής ποσά:

  • Οι δικαιούχοι της τακτικής επιδότησης ανεργίας θα λάβουν συνολικά έως 798,5 ευρώ (έως 399,25 ευρώ, μηνιαίως), ποσό προσαυξανόμενο κατά 10% επιπλέον για κάθε προστατευόμενο μέλος του δικαιούχου ανέργου.
  • Οι δικαιούχοι του βοηθήματος ανεργίας αυτοαπασχολουμένων θα λάβουν συνολικά έως 720 ευρώ (έως 360 ευρώ, μηνιαίως).
  • Οι δικαιούχοι του επιδόματος μακροχρόνιας ανεργίας θα λάβουν συνολικά έως 400 ευρώ (έως 200 ευρώ, μηνιαίως).

Υπενθυμίζεται πως δικαιούχοι είναι μόνο, όσοι παραμένουν άνεργοι, κατά την περίοδο που αντιστοιχεί η παράταση. Για παράδειγμα, επιδοτούμενοι άνεργοι που ξεκίνησαν να εργάζονται στο διάστημα, μετά τη λήξη της επιδότησής τους, θα λάβουν μειωμένο ποσό, αναλογικά με το διάστημα που απώλεσαν το δικαίωμα επιδότησης.

Ωστόσο, δείτε εδώ τι ισχύει για το επίδομα των 600 ευρώ και ποιο είναι οι δικαιούχοι του.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share